2009/10/20

BLEKINGARNA ÄR VÅRT STÖRSTA INHEMSKA HOT


Detta debattinlägg skickade undertecknad till Aftonbladets chefsredaktör Jan Helin för några veckor sedan, men artiklen refuserades med ett antal elaka ord och ett kallt konstaterande att "Aftonbladet hade något mycket hetare på gång". Idag vet vi vad Jan Helin väntade på och vi vet att Jimmie Åkesson troligen har hackat in sig på min mailserver.

DEBATT: En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, tramsofoba* västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med Blekinge och Blekingseringen. Man utgår från att blekingar inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett svenskt levnadssätt och svenska normer, liksom att sill i grund och botten är samma sak som strömming, med den enda skillnaden att blekingar har ett annat namn på havets silver.
 
Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja Blekinge på samma sätt som försvenskande krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den jämtländska separatistismen och förpassat den till den privata sfären.
 
Blekinge skiljer sig dock från Sverige på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. I Blekinge finns ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att den blekingska befolkningsgruppen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 600 år av krig och motsättningar mellan Danmark och det Sverige, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.
Så här långt tvingas man dock konstatera att Blekinge har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat Blekinge. Massinvandringen från Blekinge tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den blekingska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Sveriges blekingar inte sillätande, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens blekingar, har fått många att söka sig till sillen som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland blekingska ungdomar i Sverige.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska blekingarna att de skulle föredra sill framför surströming och lika många ansåg att den som konverterar från tungrots-r till tungspets-r skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att blekingarna skulle komma att bli Sveriges näst mest inflytelserika befolkningsgrupp, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med Blekinge skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal blekingska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande blekingska företrädare skulle framföra krav på införandet av sillätande i Sverige, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda sill på burk samtidigt som svenska förskolor slutar att servera surströmming, samtidigt som svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Lyckå kammarmusikfestival och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den blekingska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Sveriges större städer, inklusive Sundbyberg, med största sannolikhet har en blekingsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit "svenskt" eller "europeiskt".

Som tokmoderat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.
 
*) Tramsofob är enligt den San Marinoanske filosofen Toker en person som föraktar surströmming. (Red. anm.)

Fredrik Antonsson, f.d vice ordförande Sundbybergs stads Globaliseringsråd
Fotnot: Jimmie Åkesson är född i Blekinge.

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, DN, AB1, AB2

12 kommentarer:

Jocke sa...

Patetiskt.

Anonym sa...

Nice try. Skillnaden är dock att inga blekingar står och skanderar att de ska halshugga satirtecknare och kritiker till deras åsikter. Inga företrädare för blekingar har utfärdat religiösa dödsdommar mot författare, inga blekingar har i sin guds namn begått horribla övergrepp på oskyldiga. Att du bagatelliserar och raljerar kring hotet från radikal och militant islam får dig att framstå som en nyttig idiot, en trosskykldig fegis - vilket iofs länge har utmärkt svenskarna både till höger och vänster alltsedan andra världskriget.

/Mystagogos

Herr Eriksson sa...

Ett ambitiöst försök att vara satirisk, men dessvärre skjuter du bredvid målet. När du ligger i din säng och brottas med dina tankar inser du nog själv innerst inne att du har valt att trampa den breda, politiskt korrekta vägen. Du och jag kan ta den här debatten om tio år (då har jag dessutom hunnit bli pensionär) - samhället kommer vid det laget att ha omstrukturerats till väsentliga delar och nya paradigm råder. Det skulle vara intressant att se om du då står fast vid dina nuvarande åsikter, eller om du skyller dem på (ungdomligt) oförstånd! :o)

Rattus sa...

Ehm, ok? Du måste väll medge att det är lite större skillnad mellan Sveriges kulturnorm och Islamistisk än mellan Svensk och "Blekingsk", och därmed att det förekommer fler kulturkrockar i det föregående?

Uselt försök på att förlöjliga debattartikeln!

Erik sa...

T R A M S...Bemöt SD:s kritik och ta en vettig debatt och diskussion om varför Sverige ska ha massinvandring av muslimer? Hört talas om att svenska folket aldrig velat ha massinvandring eller bli koloniserade?

doublecorona sa...

Patetiskt. Igen gör moderaterna självmål, som när Batratjejen skulle uttala sig om "lantisar". Ni moderater gör nog klokt att börja analysera skälet varför allt fler ifrågasätter sveriges migratiionspolitik - antingen gör ni det, eller så kommer ni att fortsätta förblöda valmankår. Dessutom, ni beter er som 7 färger av rött i riksdagen - alla är överrens om samma invandringspolitik, extrema skattepolitik och rättigheter åt alla "minoriteter" - utom givetvis svenskättade män och kvinnor.

Kent-Jesus sa...

Äntligen! Jag är bosatt i Skåne men har de senaste tio åren jobbat i Blekinge, så jag känner igen mig i vad du talar om. Inte nog med att de är fula och lömska, de luktar illa också. En gång, jag tror det var -99 vände jag av ren tanklöshet ryggen till en "local", och jag lider fortfarande av sviterna...
Nä, skär pungen av allihop och sätt dem på en båt till Hanö, det är den enda lösningen.

Tokmoderaten sa...

Vem vet, någonstans i Blekinge finns det säkert någon haverist som vill halshugga eller stena kulturutövare. Det roliga är att det blir patetiskt trams när man generaliserar över en grupp människor som råkar bo i ett hörn av Sverige, medan det är helt ok att döma alla som råkar tro på islam efter tokar som Mhedi Ghezali eller Usama Khadir.
Det är alltid fel att generalisera och kollektivt bestraffa grupper för enskildas snedsteg, men det verkar inte SD-folket ha förstått. Ni kan till exempel inte döma alla moderater efter en galning som undertecknad.
Tackar för övrigt för alla superlativer, och lovar att återkomma i frågan eftersom ni verkar gilla det ni läser.

chefsingenjören sa...

Då jag har bott i ett antal år i Blekinge så måste jag helt instämma i att Blekingar borde förmås att "återvandra". Vart är jag inte helt säker på, bara det är åter.

När man frågar en Bleking om något får man se en sinnessvag blick och höra något i stl med "Det gäår inte". Negativismens högborg med andra ord.

För övrigt är smålänningar nästan blekingar. Får jag påminna om den gamla TV klassikern som numera är politiskt inkorrekt att visa "Det finns inga smålänningar". Den borde bli vår kampfilm i jakten på allt söder om Arboga.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_finns_inga_sm%C3%A5l%C3%A4nningar

KomentarPåMorgonSoffan sa...

På morgon soffan kan du läsa rapport från vad som säger sägs, ganska kul när Moud nästan spottar på SD

bergh sa...

Är inte följande text i LO-tidningen misstänkt lik din?

http://www.lo-tidningen.se/?id_item=25173

Tokmoderaten sa...

Tack Bergh!
En rättsprocess är på gång eftersom min text låg ute den 20 nov och LO-fjantens den 24...

Det är svinaktigt att de inte kan eller vägrar att uppge var de fått sin inspiration. Och inte heller har den skäggiga mannen stake att berätta var han hittat sin inspiration att förvanska ett av mina inlägg. Jag tror att jag spyr!