2009/10/19

NEJ JIMMIE - DU ÄR DET STÖRSTA HOTET!


Idag så tar Jimmie Åkesson från SD till orda i Aftonbladet, han önskar summera resultatet av SD:s Landsdagar som genomförts i Ljungbyhed. Han markerar tydligt Sverigedemokraternas syn på andra kulturer och religioner genom att slå fast att ”Muslimerna är vårt största utländska hot”. I sin artikel målar Åkesson med en smutsig och spretig pensel för att påvisa skillnaderna mellan de i hans ögon kristna och rättrogna och den muslimska parian. Denna farsot som påtvingar Sverige att skära förhuden av friska barn, införa speciella avdelningar på badhusen och har fått livsmedelsbutiker att erbjuda ritualslaktat kött.

Jimmie Åkessons artikel kan inte se som något annat än en redogörelse för de fördomsfulla och trångsynta synsätt som SD har på andra religioner och kulturer. Artikeln bli extra spännande eftersom den avslutas i följande summering. "Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år".

Vi tycker oss kunna skönja en liknelse i Jimmie Åkessons och hans Sverigedemokraters synsätt på muslimer som personen som just startade det andra världskriget, ni vet han med mustaschen. Var det inte liknande beskrivningar av det judiska kollektivet som piskade fram hatet hos människor och ställde grupper mot varandra? Judar, Romer, kommunister, homosexuella, förståndshandikappande, funktionshindrade och oliktänkande fick alla smaka på de som då såg sig som de rättrogna och deras syn på vad som var normalt och acceptabelt.
Det största hotet för nationen Sverige, kontinenten Europa och planeten vi lever på är inte skillnaderna mellan våra religioner och kulturer. Det största hotet är de som vill visa på skillnaderna och ge sig rätten att avgöra vad som är norm och acceptabelt. Det största hotet är du, Jimmie Åkesson.

Fredrik Antonsson, Tokmoderat och Inte som som alla andra. M-bloggare.

Kristian Krassman, In Your Face! S-bloggare


Länkar: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, AB1, AB2, AB3, AB4, Expr

29 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att SD börjar visa sitt rätta ansikte.

Björn sa...

Det är Aftonbladets rubriksättare som kommer med detta påstående:

”Muslimerna är vårt största utländska hot”

Jag vet inte vad Aftonbladet har emot muslimer, men något måste det uppenbarligen vara.

Rog sa...

Jimmy är inget hot. Dock det som pågår på denna sajten. Där man visar vad islam är, vad muslimer gör, och vad deras ide om oss är.
http://allahuakbar.se/wordpress/

Lägg märke till att allt material är ifrån muslimer själva. Så det är inget som bloggskaparen hittat på. Det är inga fördomar om muslimer, det är muslimer själva som stolt presenterar sin religion.


Ta dig igenom ett par inlägg OM DU VÅGAR...Sen får vi se om du anser Jimmy vara ett hot på ngt sätt

Patrick sa...

@Rog
Vad du missat Rog, är att idioter finns det överallt. Om du tror att den sida du ville att vi skulle kolla på representerar alla muslimer är du bra dum. Jag tror inte att de knäppaste människorna i SD representerar hela SD och jag har stött på en del knäppa SD:are i mina dar.

Lennart sa...

Åkesson for President!!

Altan sa...

Varför ljuger de i tidningar... t.o.m. Brå som är tjänsteman organisation?
Samma statistik som Åkesson hänvisar finns i Finland, Norge... Troligen i hela Europa..
Dessutom vi alla vet att mestadels av de som miljontals som tagits i Sverige har kommit från muslimska länderna.

Ju mer de ljuger om statistiken och sanningar, desto mer blir jag anhängare till SverigeDemokraterna.SvD ”SD:s påstående saknar grund”

Men när Brå tittade närmare på statistiken och jämförde med svenska män i samma ålder och med samma utbildning och inkomst, så minskade i själva verket överrepresentationen.

– Vad är etnicitet? Hur mäter man det? Utgår man från namn? Språk? Eller att offret sagt att gärningsmannen var mörkhyad? Det är svårt att använda etnicitet som variabel, säger hon.

Rapporten från 2005 sade dessutom ingenting om religiös tillhörighet, bara utländsk härkomst.

– Den bekräftade ingenting om muslimer, säger Klara Hradilova Selin.

Altan sa...

Dessutom är det så att Islam är både politisk system (vänster) och religion (höger) samtidigt.

Vill vi inte ha det som man har i islamistiska länderna så måste vi sätta oss emot det..Oavsett vad är orsaken. Åkesson har hittat sina orsaker från statistiken och vi får nöja oss med det än så länge ingen annan kommer fram med något annat.

Islam söker sig automatiskt dit där det finns tillräckligt mjuk motstånd. Exakt på samma sätt som maffian söker sig till länderna där man inte tittar för noggrant varifrån pengarna kommer bara de kommer.

Tack Mona Sahlin att du hämtade in de här människorna till Sverige. Tack för all besväret du har get oss.

Krassman sa...

@Björn
Äh, lägg ner. Att påstå att rubriken inte har något med innehållet att göra var den lamaste av alla SD ursäkter som jag sett idag.

Mattias Lönnqvist sa...

Stora ord från Altan om statistik, sanning och lögner.

Men vad är då sanningen? Jo, att den största invandrargruppen är från Finland, med 200.000 personer. Därefter kommer jugoslaver, med 75.000 personer. Trea är Irak med 70.000 personer. (siffrorna från 2004, ser vi på 2007 har finnarna minskat ner till 180.000 och Irakierna ökat till 97.000)

En av de snabbast växande invandrargrupperna är Danskar som ökat med nästan 20% sedan år 2000. Britterna har ökat med 25%, Indierna med 30%, Polackerna med 50%,

Irakierna är dock "värre" eftersom de fördubblats, vilket dock gäller även för Kineser och Ryssar. Thailändarna har mer än fördubblats.

(Sedan blir ju ökningarna ganska ointressanta i procent om man inte vet antalet. Kinesernas fördubbling landar dem på 16.000 medan Irakierna landar på 97.000)

På topp-10 är det 3,5 länder som är muslimska (halvan är från Bosnien-Hercegovina) och 3 av dem är våra nordiska grannländer.

På topp-20 är det 7 eller 8 länder (beroende på hur man räknar Bosnien-Hercegovina, Somalien och Etiopien) som är muslimska länder.

År 2000 var det 1 miljon som inte var födda i Sverige. År 2007 var det 1,3 miljoner. Vilket är en ökning med 0,3 miljoner men vi talar fortfarande inte om "miljontals"

Tittar vi på fördelningen av utrikes födda så var 273.000 födda i Norden, 217.000 i andra EU-länder, 187.000 i övriga europeiska länder och totalt var 676.000 (av 1,2 miljoner) födda i europa. Mer än hälften av de som inte är födda i Sverige har alltså invandrat från Europa.

Som en jämförelse så var 82.000 födda i Afrika och 370.000 födda i Asien

Ser vi på Sverige i lite perspektiv (exempelvis 1850-2000) så är Sverige ett utvandringsland, dvs det är fler som flyttat härifrån än hit.

Under perioden 1941-2004 invandrade det 2,5 miljoner personer men 1,4 miljoner flyttade från Sverige (varav många var invandrare som återvände till hemlandet)

Mellan 1964 och 2004 är det en halv miljon svenska medborgare som lämnat Sverige.

Visst finns det problem med integrationspolitiken i Sverige och det är inget svårt att hitta brytpunkten alls. Det var när Socialdemokraterna under Olof Palme slutade se invandrarna som en tillgång utan istället lät invandringen styras av humanitära skäl. När vi inte längre välkomnade invandrarna för att vi behövde dem, utan istället för att vi var så snälla och goda (kom ihåg att Sverige såg sig själva som en moralisk stormakt, som var så mycket bättre och finare än alla andra länder) så marginaliserades invandrarna genom att vi tvingade in dem i bidragsberoende.

Nu håller SD på att göra om Socialdemokraternas misstag; de vill inte se invandrarna som en resurs utan tror att invandring ska bygga på "behov" och humanitära skäl, när sanningen istället är att det vi borde göra är att öppna upp för arbetskraftsinvandring. Låt alla som kan visa att de kan försörja sig de närmaste två åren flytta hit.

Glöm inte heller att så länge som arbetslösheten bland invandrare är lägre än 25% så är det fortfarande en plus-affär eftersom vi sluppit kostnaderna för uppväxt och utbildning.

Tokmoderaten sa...

Bra å Tack Mattias!
Eftersom jag jobbar hinner jag bara titta till kommentarerna lite då å då, men detta var helt överdjävligt bra av min liberala vän!

Micke sa...

@Rog: I så fall var Baader-Meinhoff = alla kommunister på 70-talet.

Man ska ta debatten med Sd. Att göra som Aftonbladet däremot är helt fel. De låter Sd helt och hållet själva bestämma vad de vill prata om. Ska man debattera med Sd så får man absolut inte låta Sd styra debatten dit de vill. Ställer de frågor om muslimer så får man helt enkelt svara: Vad folk tror på lägger jag inte mig i. Därefter tala om deras skatte, pension, m.fl. politik.

Jocke sa...

Mattias,

Jag kan inte ifrågasätta dina siffror, för jag vet inte varifrån du har fått dem. Det vore väl ett anständigt minimikrav när man svänger sig med så precisa tal ?

F.ö. har du överhuvudtaget inte berört ämnet i Sverige födda av fullständigt ointegrerade och Sverigefientliga föräldrar födda utanför Europa. Det är en stor och snabbt växande grupp, som står för en stor del av de dramatiskt växande problemen.

Du och Moderattoken gör er bara löjliga om ni försöker bortförklara verkligheten med absurd statistik. Diskutera problemen istället.

doublecorona sa...

Islam/muslimer = INTE en etnisk folkgrupp, ras eller nation. Det är en religion/ideologi. Är det rasism att kritisera kommunism/kommunister eller kristendom/kristna? Muslimer vräker dagligen ur sig inflammatoriska tal mot alla icke-muslimer världen över. Läs Haditherna, som jämte koranen är deras viktigaste text. Är inte de rasism, då vet jag inte vad som är.

Öresundaren sa...

Med vanlig journalistisk og redaktionell ohederlighet översätts ordet "Islam" i debattartikeln med "muslimer". Detta göras säkerligen helt medvetet för att skapa frysningar hos läsaren.

Jan Hjärpa är en av Sveriges största islam-apologeter och kan inte förväntas att vara objektiv inom detta ämnet.

Denna politisk korrekta beteende ville i en diskussion om "nazismen" medföra att man använda ordet (nazisme) om "tyskare". Det vill säga att i stället för att skriva: "Nazismen är en fara överallt"! Kunna man skriva: "Tyskare är farlige!" Då har man inte tatt med i beräkningen att många tyskare var offer för nazismen - liksom fallet är med islam, där många muslimer är offer för islam. En ideologi de är födda in i utan val och inte kan lämna utan att ständigt hotas med död och förföljelse. Sveriges medieelit begår varje dag fatale brott emot folket med sin propagandistiska fasoner, och de har rätten till det i och med man ju har presscensur i landet.

"Hets mot folkgrupp paragraffen" blir demokratins dödsstött i ett land som har en rimlig ohälsosam politisk förtid, när det gäller att stödja de mest autoritäre krafterna i världen, från kejsar Wilhelm över nazism och Stalinistisk kommunism till det nuvarande islamistiska ideologikramande!

Att anmäla debattartikeln för "hets mot folkgrupp" bekräftar till fullo den trend, det finns i det svenska samhället, att kuva yttrandefriheten och curla isen för demokratin och rättsstatens fiender, som nu har upptäckt en ny ideologi, som kan uppfylla deras önskan om ett totalitärt samhälle - denna gång förklädd som religion!

Wolf sa...

Alla vet att det förekommer en del problem runt invandring. Det är bara att åka till närmsa skola eller invandrartätt områda, så framgår detta. Vad som stör mig i hela hanteringen av invandringspolitiken är att vi aldrig har haft någon debatt, aldrig fått några fakta, det har knappast diskuterasts i riksdagen etc. Vet vi tex hur mycket invandringen kostar? Vet vi hur invandringen på olika sätt bidrar? Hur fungerar invandringen, tex arbetslöshet, bidragsberoenden, hur många skaffar högre utbildring, kriminalitet, etc. Vi vet ingenting om denna fråga som är av stor ekonomisk och kulturell betydelse för eliten i samhället har bestämmt att vi ska vara multikulturella. Personligen tycker jag att vi skulle ha en folkomröstning. Det är den yttersta formen av demokrati. Vi är dock långt ifrån ett klimat där vi kan ha det i Sverige, då vi inte ens vid en fikarast kan få uttrycka ens den minsta lilla detalj om att inte alla invandarare alltid funkar perfekt. Vad har egentligen hänt med Sverige? Världens mesigaste land?

Erik sa...

Det är ju en logisk tankevurpa ni gör. Islam är ju de facto så intolerant mot ickemuslimer att det aldrig kan vara fel att fördöma islam. Islam är en psykosocial sjukdom samt ett slags imperialistiskt koloniseringskoncept som är formulerat av Mohammed för att sprida sig och lägga fler landområden och folkslag under sig. Stoppa denna förbannade kolonialism NU!
Rösta nationellt 2010!

Anonym sa...

Om man ska klassificera kommentatorerna efter deras bruk av svenska språket, så måste huvuddelen vara invandrare - oavsett åsikt. Är de svenskar, så kan det inte vara de mest begåvade svenskarna som uttalar sig - med några få undantag.

(Om man antar att invandrare överlag har svårt med svenska språket, samt om man antar att språklig förmåga är en indikation på begåvning. Men det kanske är att dra alla över en kam?)

Kent-Jesus sa...

Jo, Islam ska man passa sig för. Jag uppfattar den som ett hot nästan lika stort som kristendomen. Att fantasier av det slaget överhuvudtaget kan etablera sig nästan som sanningar, och dessutom tillåts påverka vardagen för vanligt folk finner jag förbluffande.

Pelle sa...

Inget nytt under solen, Sd är med rätta mot islam och massinvandring. Etablissemanget med M i spetsen mörkar och hetsar emot. Verkar som om det verkligen börjar gå in i etablissemangets tankevärld att SD faktiskt med stor sanolikhet kommer in riksdagen nästa val. Härligt. Ge nyliberalerna i m vad de tål.

Mattias Lönnqvist sa...

Jocke: jag har inga problem med att diskutera verkligheten -- exempelvis att Sveriges misslyckade integrationspolitik de senaste 40 åren har skapat en massa problem -- men då måste man utgå från korrekta fakta.

Det går inte att svänga sig med påståenden om massinvandring, miljontals muslimska invandrare, gigantiska kostnader för invandring och alla andra pseudo-argument som förts fram när de inte bottnar i verkligheten.

Mina siffror tar jag från "immigrantinstitutet (immi)" som i sin tur hämtar sina data från SCB. Jag valde immi av den väldigt enkla (och lata) anledningen till att det var min första träff när jag sökte fram statistik.

Men vi kan givetvis utgå från data någon annanstans ifrån, exempelvis SCB, om du föredrar det.

---

Ej riktat specifikt till någon: däremot tycker jag att det är positivt att artikeln (Åkessons alltså) publicerades även om jag kräks på innehållet. Jag är för yttrandefrihet och jag tycker hela hets-lagstiftningen är fånig och ska avskaffas. Även idioter bör ha en rätt att uttrycka sin åsikt, precis som jag har en rätt att skratta åt deras åsikter.

Och ja, det innebär att jag tycker att det är helt ok att avbilda profeten som en hund, att framföra rasistiska åsikter, att gå omkring med svastikan på kläderna och att kritisera religioner bäst man vill. Det finns alldeles för mycket sillmjölkar i det här landet som blir kränkta av precis vad som helst; de kan lika gärna bli härdade så att de växer upp någon gång.

Altan sa...

Tyvärr Mattias, hittar inte den röda tråden i ditt omfattande svar…
Finland inte är och inte kommer att bli ett muslimskt land, dessutom ser jag inte ens finnar som en invandrar grupp eftersom de har bott här innan istiden kom och byggt inte bara Finland men också Sverige. Dessutom har Finland och Sverige en likadan, protestantisk kultur och finnar kan grunden av det svenska språket redan i grundskolan.

Men de 82.000 födda i Afrika och 70.000 födda Irak kräver en närmare titt eftersom just de här grupperna har gjort de mesta våldtäkter som sker i Finland. Rätt stort för en så liten minoritet grupp att ha en nästan ensamrätt till våldtäkter. Det är kusligt.. Det var inga gruppvåldtäkter heller innan folk från de här länderna kom. Man måste läsa deras kulturhistoria för att förstå vilken fenomen ligger bakom statistiken.
Våldtäkt är manligt i Syd-Afrika, att våldta en kvinna gör en pojk till en man säger BBC.
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/08/raiskaaminen_ponkittaa_miehisyytta_etela-afrikassa_906744.html
Det är därför brottsstatistiken ser ut som den ser ut.. Och länder i Afrika och Mellanöstern ÄR ofta islamistiska.

” Glöm inte heller att så länge som arbetslösheten bland invandrare är lägre än 25% så är det fortfarande en plus-affär eftersom vi sluppit kostnaderna för uppväxt och utbildning.”

Så här enkelt kan man inte tänka och räkna..
Vad tror att en högskoleutbildat finne som arbetat här 10 år (mellan sina år 30-40) tänker om det att du slår i hopp honom med en person från Turkiet som bara har gått i koran skolan som ung och stått arbetslös hela sitt liv efter flyttat till Sverige för 20år sedan och begått några mindre och större brott?

Siffrorna som du precis gav till oss talar om att så mycket som hälften inte har Europeisk utbildning alls.

Det är en liten minoritet som håller hela invandrargruppen ovanpå ytan. Ett mycket orättvis sätt att tolka statistiken alltså.
I Finland är t.ex. är 90% somalier (muslimer) arbetslösa.
… och lika mycket har gruppen problem i Sverige
http://74.125.77.132/search?q=cache:tKqhjY3uQScJ:www.gp.se.adp-visitor.sth.basefarm.net/nyheter/goteborg/1.115816-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris+kris+somalier&cd=3&hl=sv&ct=clnk&gl=se&client=firefox-a

Det är oerhört viktigt att titta i nära håll vad som finns bakom siffror och statistiken och hitta fram grupper som har problem.

Sedan finns det andra grundläggande problem som inte direkt är kriminella men som garanterar att de här människorna kommer att stanna hemma: Troende familjer där kvinnor bär hijab eller burka - så klart är det problem för de i vår kultur – och kommer att bli! Likaväl som det har varit för tiotals år för zigenare som inte anpassat sig.

Förlåt för all skrivfel. Har inte tid just nu att korrekturläsa.

Öresundaren sa...

Mattias Lönnqvist,
Jag är ju helt övertygad om att Islam kommer att förstöra det fria Västeuropa inom 30 år!

Jag är samtidig jätte glad för att det finns människor som dig, där på trots av att du är oense i den bild som målas upp, står upp för de friheter alla skulle ha i hela världen, och som tyvärr är fråntagen den svenska pressen och andra av den elit, som menar sig klokast på hela befolkningen vägnar!

Se det är demokrati, som du beter dig, sedan kan vi diskutera siffror och sak så det dundrar - men friheten till att mena - det är det som skapar framgång. Ett land med så många sillmjölspartier som Sverige kommer att gå heden, om inte det blir något Stuart Millsk motstånd!

(Och jag är dansk - ses väl på språket!)

Hans Erling Jensen

Jorma sa...

Jimmie Åkesson kan ha rätt i att muslimer kan vara ett hot emot Sverige och väst i övrigt. Detta deklarerar musliemr själva utmärkt i detta klipp från engelsk TV:

http://www.youtube.com/watch?v=det7TUsLy8U

Mattias Lönnqvist sa...

Altan, den röda tråden var att du hänvisade till statistik som skulle visa på "massinvandring" och vilka problem detta gav.

Jag påpekade då att din statistik inte var korrekt, och då bytte du tydligen argument.

Låt oss ta ett av dina argument; att Somalier skulle ha svårt att anpassa sig och att de till 90% skulle vara arbetslösa. Men det är inte korrekt. 25% av somalierna i Sverige är arbetslösa, vilket är en hög siffra men det är inte 90%. Finland hittar jag ingen statistik på, men i Belgien är arbetslösheten faktiskt så hög som 60%.

Å andra sidan är den strax under 15% i Italien och Usa.

Det är också så att Somalier är den afrikanska grupp som har svårast att komma in på arbetsmarknaden; både i Europa, Usa och Australien. Vilket inte är så konstigt, det finns ingen arbetskraftsinvandring i gruppen, utan de grupper som klarat sig bäst i Sverige är just de som kommit hit pga arbetskraftsinvandring.

Exempelvis finnar som kom i tiotusentals under 60-talet för att jobba i Svenska fabriker; vilket även gäller för exempelvis Italienare och Greker. Och även i hög utsträckning för Turkar.

På den tiden när Marabou hade en fabrik här i Sundbyberg var det inte ovanligt att Finländare kom med färjan, åkte ut till Sundbyberg och fick ett jobb som de kunde börja måndagen därpå. Då är det lätt att integreras, när man redan från början blir en del av arbetsmarknaden. Däremot var det ganska få akademiker som kom, utan det var framförallt industriarbetare.

Däremot har vi fått väldigt många akademiker från Irak, framförallt tandläkare och datavetare. Innan befrielsen av Irak, och den flyktingvåg som det ledde till, så var Irakierna en av de invandrargrupper som hade högst akademiska meriter och jag har ett minne av (men kan inte konfirmera det just nu) att deras utbildningsnivå faktiskt låg högre (i snitt) än utbildningsnivån för folk födda här.

Så, återigen; problemet ligger inte i invandringen eller hos invandrarna. Problemet är att vi ersatt sådan invandring som vi behöver (arbetskraftsinvandring) med sådan som "känns bra" (humanitära skäl). Dessutom gör vi vårt bästa för att internera och passivisera de som kommer hit. Istället för att låta dem försörja sig själva så sätter vi dem under utredning med passivt ekonomiskt stöd, följt av SFI-utbildningar med passivt ekonomiskt stöd.

Skulle vi istället ha fri invandring men med kravet att man måste visa att man kan försörja sig själv först, så skulle vi inte ha de problem som vi har idag.

Jocke sa...

Mattias,

Återigen visar du upp ett praktexempel på hur man kan ljuga med statistik. Du kallar dig moderat, men beter dig som man gör i diktaturer.

Om någon talar om 90 % arbetslöshet för somalier tror jag att man egentligen menar att det bara är 10 % som faktiskt gör ett arbete som någon har behov av och är beredd att betala för. Jag ska villigt erkänna att jag inte har fakta och har inte lagt tid på att söka fakta, men jag ifrågasätter återigen ärligheten i dina inlägg för att de siffrorna ligger så långt från de tal som har förekommit i nyhetsartiklar genom åren. Om du vill uppfattas som seriös, så lämna gärna en länk till källan och redovisa gärna hur stor andel som faktiskt är i arbete, inte i åtgärder eller förtidspensionerade. Hur stor andel är förtidspensionerade ? Kan du ange det ?

Mattias Lönnqvist sa...

Jocke, ok så du debatterar enligt principen:

1. Hitta på en massa fakta och kalla det för sanningen.

2. När någon synar din bluff så byter du argument och börjar prata om Somalier specifikt.

3. När någon (vilket återigen råkar vara jag) synar dina nya argument och pulveriserar dem så börjar du grina om att jag inte angett källor. Detta trots att du faktiskt inte kan ge några källor till de siffror som du presenterar och trots att jag faktiskt angav en källa.

Vad gäller statistiken om Somalier så tog jag det ifrån integrationsbloggen som i sin tur hämtat siffrorna ifrån OECD-rapporten "A Profile of Immigrant Populations in the 21st Century: Data from OECD Countries" (ISBN: 9789264040915)

När det kommer till statistik så har vi ingen möjlighet att skilja mellan sådant arbete som "behövs" och sådant som "inte behövs". Har man ett jobb och får lön för det så räknas man som arbetande, detta oavsett om man är spärrvakt, it-konsult, kommunalråd eller personlig assistent. Ett jobb är ett jobb är ett jobb helt enkelt.

Alla arbetslöshetssiffror som jag använder är enligt samma definition som man brukar använda, dvs ILO:s defnition:

"
The unemployed comprise all persons above a specified age who during the reference period were:

- without work, that is, were not in paid employment or self employment during the reference period;

- currently available for work, that is, were available for paid employment or self-employment during the reference period; and

- seeking work, that is, had taken specific steps in a specified recent period to seek paid employment or self-employment.

The specific steps may include registration at a public or private employment exchange; application to employers; checking at worksites, farms, factory gates, market or other assembly places; placing or answering newspaper advertisements; seeking assistance of friends or relatives; looking for land, building, machinery or equipment to establish own enterprise; arranging for financial resources; applying for permits and licences, etc.
"


Om jag inte minns fel så är standard åldersspann i Sverige 16-71 år.

Det innebär att de som är förtidspensionerade inte räknas som arbetslösa, och antagligen inte heller de som är i åtgärd.

Så, när jag nu sågat dina argument för tredje gången, vad ska du använda för billig ursäkt den här gången.

För övrigt är jag inte Moderat, men det är väl för mycket begärt att du ska ha någon som helst koll.

fool_grrl sa...

Synd att J.Å drog alla muslimer över en kant, och att muslimer som åstadkommit något bra här i världen helt plötsligt blev terrorister. Det är rent vansinne!

http://blogg.aftonbladet.se/behindmyguise

Jocke sa...

Mattias,

1 Jag har inte gett mig på att presentera några motfakta, men jag ifrågasätter din "statistik"

2 Jag säger inte att kommunala jobb är onyttiga. Var står det? Jag skiljer mellan riktiga arbeten och arbetsmarknadsåtgärder. Gör du det ? Jag tycker att det är en väsentlig skillnad. Påstår du att det bara är 25 % av somalierna som inte har "riktiga" arbeten ?


"Det innebär att de som är förtidspensionerade inte räknas som arbetslösa, och antagligen inte heller de som är i åtgärd.

Så, när jag nu sågat dina argument för tredje gången, vad ska du använda för billig ursäkt den här gången."

Det var väl just det du inte gjorde, eller hur ? Du tvingades medge att förtidspensionärer och personer i åtgärder inte ingick i dina arbetslöshetssiffror. Det innebär alltså att dina 25 % enbart omfattar dem som är öppet arbetslösa, eller hur ? Om man går en oändlig SFI-utbildning står man väl inte heller till arbetsmarknadens förfogande, antar jag. De verkliga siffrorna är alltså skyhögt högre än dina "fakta".

Vidare har du fortfarande inte kommenterat varför du helt i enlighet med din vanliga ohederliga manipulativa debattmetod utelämnade en stor och viktig grupp i din kommentar 19/10 16:25:

Från mitt svar:
"F.ö. har du överhuvudtaget inte berört ämnet i Sverige födda av fullständigt ointegrerade och Sverigefientliga föräldrar födda utanför Europa. Det är en stor och snabbt växande grupp, som står för en stor del av de dramatiskt växande problemen."

Erkänner du den "tabben" också ?

Mattias Lönnqvist sa...

Jocke: tvingades medge? Du har mage att påstå att jag försöker dölja att det finns (och har funnits) problem med invandringen? I sådana fall får du nog ta och läsa om mina inlägg igen.

Det jag påpekar är:

1. Problemet är inte invandrarna eller invandringen i sig utan att vi bytt från en nyttig invandring (arbetskraftsinvandring) till en onyttig dito (invandring för att vi ser oss som goda och omtänksamma människor). Ett land kan mycket väl ha fri invandring utan några som helst problem under förutsättning att vi ställer krav på att de som flyttar hit kan visa att de kan försörja sig själv. Sedan kan man givetvis diskutera om detta ska kallas "fri" invandring eller ej.

2. Du använder inkorrekta siffror. Du är inte lika vårdslös med fakta som Åkesson, men du kör med en hel del siffror som inte går att verifiera. Det är just det som är det farliga med Åkesson; att han blandar sanningar med halvsanningar och rena lögner.

För att ta ett exempel: det är givetvis ett problem att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken; för det är de. Hela den här jävla attityden som en del sossar kör med där man inte får kritisera invandringen är en fullständig katastrof; liksom givetvis pajas-organisationer som CMR som gjort mer för att locka röster till SD än alla deras torgmöten tillsammans.

Men, precis som det är fel när de som vill försvara invandringen inte håller sig till fakta så blir det lika fel när Åkesson och SD gör samma sak. När de dessutom blandar sanningar och lögner så ger det en legitimitet till lögnerna.

Vi vet att arbetslösheten är högre bland invandrare; om man då blandar ett sådant korrekt fakta (som de flesta känner igen som sant) med en halvsanning eller en lögn så framstår även halvsanningen som sann.

Som ett exempel:

"Invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken" är en sanning, men påståendet ger ingen förklaring eller lösning.

"Invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken för att de är invandrare" blir en lögn eftersom förklaringen inte är korrekt och det smutskastar invandrare som grupp.

"Invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken för att de är överrepresenterade i socialgrupp 4" är sant och erbjuder dessutom en förklaring på varför de är överrepresenterade. Jämför du med svenskar i samma socialgrupp (och nu kommer väl någon sillmjölke och gnäller på att man inte talar om socialgrupper längre) så finns det ingen överrepresentation.

Jag väljer att citera Ingerö här: "Partiernas misstag var inte att de inte tog Sverigedemokraterna på allvar - det gör inte jag heller - utan att de inte tog Sverigedemokraternas frågor på allvar."

Det är ett problem när man inte kan kritisera invandringen, för den har varit behäftad med massvis med problem de senaste 30 åren, men det beror på idiotisk sosse-politik och inte invandrarna.

Det är ett problem när FP beskylls för att "fiska i grumliga vatten" (läs: vara rasister) för att man ville ha ett språktest för medborgarskap. Det går att kritisera förslaget, men det handlar inte om rasism. Påstår man det är man oärlig eller en idiot.

Det är ett problem när man är beredd att begränsa yttrandefriheten för att skydda några religiösa idioter. Att någon tar anstöt av någonting är inte ett argument, om någon blir kränkt av ett uttalande så är det deras problem; inte mitt. För att citera Stephen Frey: "If someone says I am offended by that. Well, so fucking what?"

Alla borde faktiskt lyssna på just det klippet: http://www.youtube.com/watch?v=02dXAkxbyQg&feature=player_embedded