2010/10/05

LÄTTKRÄNKTA & ÖVERKÄNSLIGA I KYRKAN - SVERIGEDEMOKRATERNAS ERKÄNNANDE...


Jag tycker faktiskt att det inte var så lite begåvat av Jimmie Åkesson att dagen till ära klä upp sig i en folkdräkt från Blekinge, uppmärksamhet fick han ju och Mona tyckte att han var löjlig och barnslig - förmodligen en bonus för den infantile Jimmie. Men samtidigt känns det som att just han besudlar sin fina folkdräkt genom att bära densamma som någon sorts politisk markering.

Sida vid sida med Jimmie gick hans rätt så snygga flickvän Louise Erixson, som faktiskt har deltagit i ett fantastiskt roligt filmklipp i TV-programmet "Ballar av stål" som går att se längst ner i detta inlägg. Denna högtidsdag så hade Louise klätt upp sig i Sverige-dräkten, och hon bar upp denna färggranna kreation på ett vackert sätt till sitt nyblonderade hår. Men precis som Jimmies utstyrsel så lämnade Louises klädsel också en äcklig bismak i munnen som spred sig upp i ögonhålorna - eftersom det denna gång var en politisk markering i att klä sig i just de kläderna som man från Sverigedemokraternas propaganda-avdelning hade valt ut...

"Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag, att du ska inte har samma rättigheter som jag, inte är värd ett liv i frihet, och detta av en enda grund — att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld — det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor" ekade i Storkyrkan, och ett parti som med näbbar och klor försöker värja sig mot alla omdömen om att de är rasister tog åt sig på ett sätt som klädde av Jimmie folkdräkten och Louise sin Sverigedräkt på ett brutalt sätt.

De som inte vill kallas för rasister tog åt sig, lämnade i samlad tropp Storkyrkan i ett upprört tillstånd. Jimmie var vred, alla Sverigedemokraterna kände sig utpekade och helt plötsligt så blev det uppenbart för alla och envar hur Jimmie och det snaggade gänget ser på sig själva.

När en kvinnlig präst talar ur det skägg hon inte har, om rasism, om människovärde och vad som borde känneteckna den svenska demokratin så tar de som inte vill kalla sig rasister vid sig, känner sig kränkta och visar att de inte har några ballar av stål. Ut på kyrkbacken, sura och vresiga och försmådda. Hade de inte själva sett på sig på det sättet som beskrevs så hade de ju lugnt kunna sitta kvar som alla andra, nu gick de och bilden av ett parti intoleranta tomtar och troll blev med ens mycket tydligare...

"Det var väldigt tydligt en attack mot oss!" tyckte Jimmie.

Bra, då vet vi vad vi har er oavsett vilka olika epitet och titlar ni klär er i - vi som faktiskt kan se på integrationspolitikens brister utan att för den skull skuldbelägga folk för deras ursprung, kultur eller religiösa övertygelse.


Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, Expr, AB
Bloggar: Peter Andersson, Peter Högberg, Kent Persson, Rasmus Jonlund, Jesper Svensson, Peter Johansson, Martin Moberg

19 kommentarer:

Kulturkamp sa...

Vilken jävla skitblogg. Men vad kan man förvänta sig av ett moderatsvin?

Kyrkans talman tog PARTIPOLITISK STÄLLNING och målade dåliga egenskaper PÅ ETT ENDA PARTI. När hon skulle tala till riksdagsmännen valde hon att driva partipolitik.

Jag hoppas nästkommande gång att kyrkans representant talar om hur fegt och lågt det är att sparka på dem som redan ligger ned. Sjukskrivna och arbetslösa som ni moderater tycks ha som favorit-sysslsättning av slå undan benen på.

Blogga istället om vad som verkligen händer i de mångkulturella samhällena? Eller att två unga svenskar nyligen fått sätta livet till p.g.a. att invandrare haft ihjäl dem (Elin samt Kenny Malmberg).

När jag ändå är igång så kan du väl räkna upp ett enda land där mångkulturen fungerar? Ta då inte USA eller Australien som exempel där man skjutit undan ursprungsbefolkningen och koncentrerat dem i minoritetsområden eller reservat.

Roger Svensson sa...

Orkar man läsa vad biskopen faktiskt sa så var det ju ett rent politiskt brandtal, där hon bl.a. hyllade gatuprotesterna mot partiet och uppmanade till kamp mot Sd:
”Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.”
Länk

Snarast är det väl biskopens agerande och omdöme som bör ifrågasättas! Hade biskopen på samma sätt hyllat ”autonoma” vänsterextremister som protesterat mot Alliansens ”arbetarfientliga” politik och uppmanat till kamp mot deras ”orättvisa politik” hade det ju blivit ett ramaskri bland Alliansen anhängare och ingen hade ifrågasatt om partiledarna i protest lämnat kyrkan …

Tokmoderaten sa...

Kulturkamp: Tack! Nu vet jag att jag låg helt rätt i tonläget...

Patric sa...

Hej.
Tack för ett bra inlägg på denna blogg!
Tydligen ser och hör SDs tillhängare det dom vill höra.

MvH En sosse.

the edge of disaster sa...

Bra inlägg!
Kan inte annat än hålla med, maken till omoget och barnsligt beteende.
Att skjuta sej själv, inte bara i den ena, utan i bägge fötterna samtidigt. Vilken samling pajasar.
Vad jag däremot förundrades över dock är att Mona å ena sidan anser att Jimmie Åkesson är "löjlig och barnslig" som bar folkdräkt, men å andra sidan verkar anse det o.k. att Nalin Pekgul bär en kurdisk dito.

Martin J sa...

Det är uppenbart att du inte klarar av att reda ut orsak och verkan, ägget eller hönan eller vad som är vad i detta sammanhang. SD:s ledamöter gjorde helt rätt som reste sig och gick när man på ett sådant plumpt sätt blev attackerade i detta sammanhang.

Brunne har i och med detta förbrukat allt förtroende och bör snarast förpassas till något ljusskygg plats inom kyrkan långt från offentligheten. Genom hennes, medias och andra politikers ständiga hatattacker mot ett demokratiskt invalt riksdagsparti och dess företrädare gör man sig också direkt medskyldig till kommande misshandlar, trakasserier, skadegörelser och kanske tom mord som sker i framtiden.

Jag är uppriktigt rädd, förbannad och uppgiven inför det som sker i vårt land i och med SD:s inträde i riksdagen.

Jag är samtidigt full av beundran för de Sverigedemokrater som trots alla hot mm fortsätter att representera det just nu enda rumsrena partiet i riksdagen, SD.

magnus123 (at) live.se sa...

De måste ha önskat provokation och polarisering på ett sätt gagnande sin rörelse och sin rörelses mål (får då anses bevisat är rasism? f-n vad de själva trampade på valsedeln jag använde till riksdag, bara riksdag), men sekteristiskt är det.

Jag SKÄMS, SKÄMS, SKÄMS. ):

Per Persson (md2perpe) sa...

Tack Tokmoderaten för en bra bloggpost! Gôtt mos... Och tack Kulturkamp; din kommentar var grädde på moset.

Vi vet sedan tidigare att SD inte gillar islam. Nu tål de inte kristendomen heller. Vilken religion får man vara anhängare till i SD:s Sverige?

magnus123 (at) live.se sa...

Martin J: "Brunne har i och med detta förbrukat allt förtroende och bör snarast förpassas till något ljusskygg plats inom kyrkan långt från offentligheten".
.
Nu nämnde Brunne aldrig SD, och i demonstrationståget som var mot rasism gick mängder av ickevänster och inte bara de kommunister som Åkesson nu sk*tnödigt nämner i sin "ursäkt" (sic) till kungen "om kungen känner sig illa till mods".
.
Om SD inte betett sig som byfånar hade ingen vetat att Brunne i en mening nämnde demonstrationen, men du anser att knämnande av den måste leda till yrkesförbud, dvs att SD ska styra exakt vad som får sägas.
.
Du och nästan alla ni SD:are bevisar nu -- tack vare era egna handlingar och ert eget sätt -- att ni är såväl rasister, genuina antidemokrater som totalt lost vad beträffar svenska företeelser som kyrkobesök. Oj, så förvånad jag blir. tsk-tsk

Adrian sa...

Nu får du ju skärpa dig.

Här har biskopen hyllat en demostration av folk som misshandlat och försökt mörda sverigedemokrater, bland andra flera av dom som lämnade storkyrkan.

Hur tror du tex "S" hade reagerat om man hyllat Christer Pettersson och Mijailo Mijailović.

Jag vet inte hur du tänker men jag tror inte att du skulle tycka det var kul om dina kollegor i sundbyberg jagades med kniv lite då och då.

Adrian Johansson

Matte sa...

SD-anhängare måste sluta blanda ihop värdegrund med politik. Inget av det Eva Brunne sa i kyrkan hade med politik att göra. Att prata om människors lika värde och ta avstånd från rasism har inget som helst med politik att göra. Gatuprotesterna Brunne hyllade var inte riktade mot SD som parti. De var riktade mot främlingsfientlighet och rasism. Om någon tvivlade innan på att just det ligger som grund till SD:s partipolitik, så måste alla tvivel nu vara undanröjda. Att lämna kyrkan mitt under Brunnes budskap om människors lika värde var de tydligaste signaler om detta SD:s topp kunde visat.
Att sedan ta ord som "kränkt" i sin mun för att beskriva känslan gör mig illamående. Att uttrycka sig så i den här situationen är sannerligen att kränka alla de människor som de anser har mindre värde och rättigheter än de själva.

Och kom inte och påstå att gatuprotesterna kommer från vänsterradikala. De som ställer upp där är hjältar och representerar minst 94,3 % av Sveriges befolkning. Från vänstern, mitten och högern. Minst säger jag för att stödet för SD minskat stort efter valet enligt flera undersökningar.

Må alla som röstade på SD och inte delar partiets rasistiska politik borde stå och skämmas! Ni är orsaken till att Sverige idag har ett främlingsfientligt, rasistiskt och muslim-hatande parti i riksdagen.

Per Persson (md2perpe) sa...

Ur ett högerextremt partis (såsom SD:s) synvinkel är väl alla de andra partierna vänsterradikala, såväl M som V?

Martin J sa...

Det är så fruktansvärt fånigt att påstå att demonstrationerna inte var riktade mot SD utan mot främlingsfientlighet och rasism. Skärp er! Om SD inte kommit in i riksdagen hade de såklart aldrig ägt rum.

Att en företrädare för kyrkan på detta sätt lägger sig i politiken och dessutom hyllar demonstrationer mot ett demokratiskt invalt parti kan aldrig accepteras.

Martin J sa...

Per Persson: SD är ingalunda högerextremt. De har många åsikter som spänner över hela det traditionella spektrat och man inte klistra etiketter på dem. EU-motståndet t.ex. samt kravet på att Sverige skall lämna Afghanistan delar man ju med V.

Jah Hollis sa...

Två frågor:
1. Vad är det som är så "fantastiskt roligt" med det infantila tv-klippet?
2. Vilka brister är det du ser i integrationspolitiken?
Jag är bara rent allmänt nyfiken.

magnus123 (at) live.se sa...

Så här?

Demonstrationen var i första hand mot SD -- en organisation hade bildats som har som mål att bekämpa S i riksdagen -- och skedde under kommunistiska fanor. Var alltså inte en demonstration där många andra förekom. Prästens ord var med tanke på detta och det SD utstått från radikala vänstern under en lång valrörelse oerhört provocerande!

Men de borde ha vetat att präster har en faiblesse för att sticka ut med att vara politiskt provokativa (en del rent av vara vänster), att prästers ord saknar politisk betydelse och att en handling i affekt inte ser bra ut.

Men SD är fortfarande ett litet nytt parti och i den meningen amatörer. Deras identitet är nog ännu resande agitatorer som möts med sten, och när de i det seriösa sammanhang de strävat efter i en ceremoni möts av en verbal sten reagerar de på samma sätt som de gjort "ute på vägarna".

Mentalt har de nog inte vuxit in i rollen som riksdagspolitiker, men det kommer. (Tom Waits: "time time time")

Tokmoderaten sa...

Jah Hollis: När det gäller vd som är kul eller inte är smaken som baken...

Integrationspolitiken fungerar inte som den bör enligt mig, eftersom vi ser alla tecken på ett större utanförskap i de områden som omger våra storstäder. Grunden för att bryta med utanförskapet ligger i att få ett jobb, och det är lättare att få ett jobb om man kan språket. Kort version av ett problem som kräver tankekraft från alla partier.

Per Persson (md2perpe) sa...

@Martin J:
Ni har alltså drag av socialism. Tillsammans med er nationalism har ni alltså drag av nationalsocialism. Ni visar härmed er sanna kärna.

Även om demonstrationerna ägde rum på grund av att SD kommit in i riksdagen betyder väl inte det att de måste vara riktade mot SD allena?

Adrian sa...

Problemet för invandrare är också att lönerna som facket kräver är basserade på att du ska vara en normalutbildad svensk med allt vad den innebär.

Kan du inte språket eller kulturen och därmed har svårare att förstå instruktioner och göra rätt så är du inte lika produktiv.

Om invandrare fick konkurera på lika vilkor så skulle dom snabbt komma i jobb och den vägen öka sin produktivitet och integreras.
Deras första jobb skulle itne vara deras enda och efter ett tag skulle dom kunna ta ett annat mer välbetalt arbete.