2011/01/05

NÄR MONA OCH JIMMIE DANSAR TRYCKARE...


... så får Svensson som tappat bort sitt pass på luffen i Vietnam eller i Malaysia enorma problem att lösa sin situation eftersom ambassaderna i Hanoi och Kuala Lumpur bara är några tomma byggnader.

... så får det svenska företaget som hoppas på att sälja in sig på den argentinska eller den angolanska marknaden kallt räkna med att inte få någon hjälp av en svensk ambassad, vare sig i Buenos Aires eller Luanda.

Tillsammans med ambassaden i Bryssel så kommer alltså det riksdagsbeslut som drevs igenom av den samlade oppositionen - Mona och Jimmie, Maria, Peter och Lars - leda till att de fyra ovannämnda ambassaderna snart är ett minne blott.

Den minnesgode borde komma ihåg vad Mona sade inför valet, under hela valrörelsen, att aldrig, ge Sverigedemokraterna inflytande. "Aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång" upprepade Mona med en dåres envishet trots att hon som en av de mest erfarna politikerna i det här landet visste att just den här situationen kunde uppstå. Det är en situation som gett Sverigedemokraterna både aktivt och passivt inflytande över oppositionsarbetet - i detta fall ett aktivt stöd som ger oss ett mer passivt svenskt utrikesdepartement.

Carl Bildt är i sin roll frustrerad över det som sker och har skett, fullt förståeligt eftersom han är utrikesminister och eftersom den samlade oppositionen gör hans jobb ännu lite svårare. "Strategiskt dårskap!" ryter Bildt och alla borde väl hålla med honom. Själv är jag rätt övertygad om att sosseriet också förstår de idiotiska konsekvenserna av att Mona dansar tryckare med Jimmie Åkesson men att ett försvagad, skadeskjutet och i grunden förnedrat parti bryr sig mindre om tidigare utfästelser om "aldrig" och mer om pouplistiska utspel...

Det rimmar ju illa med att försöka framstå som ett preumtivt statsbärande parti när man faktiskt är med om att klubba igenom beslut som i grunden är helt åt fanders - som att lägga ner fem ambassader när vi redan har en alltför gles svensk spridning med ambassader runt om på jorden. Det rimmar ju illa med socialdemokraternas egenbild av sig själva som internationalister och solidatetsvurmare att faktiskt underminera Sveriges möjligheter att verka där det behövs - oavsett om det är i Angola, Argentina, Malaysia eller Vietnam.

Ett parti utan politik eller utan förmågan att se konsekvenserna av sitt handlande är i grunden ett farligt parti för Sverige. Därför måste socialdemokratin snart få en ny ledning, en ny politik där man iallafall har vett att förstå vad man ställer till med. I dag är det inte så, i dag är sosseriet och populismen i symbios med varandra...

Länkar: SvD, DN,

15 kommentarer:

Röde Varg sa...

SD röster med högern i 91% av fallen.

Tokmoderaten sa...

...men då har de vare sig passivt eller aktivt inflytande över politiken. Det har de bara när de jobbar tillsammans med det där "aldrig någonsin"-gänget.

Deevo sa...

Var också lite upprörd när jag läste om saken från början, men när jag såg de sammanlagda siffrorna och hur liten besparingen är blir jag lika upprörd på en av mina stora idoler Carl Bildt att han överhuvudtaget bryr sig. Dessutom anser jag att de är en fullkomlig lögn att UD fått mindre pengar att röra sig med. Kronan har stärkts något oerhört och ambassaderna betalas med kronor. Det här är BS från början till slut.

Krassman sa...

Wow, det tog alltså hela fem dagar in på det nya året innan du skrev årets sämsta inlägg, buuuu vad dåligt Antonsson, bu vad dåligt.

Inte en stavelse om de förhandlingar som Reinfeldt förde med Sahlin om en uppgörelse, inte en stavelse om hur mycket skattepengar som satsats på departementen de senaste åren.

Man kan ju bara undra om du inte känner till hela berättelsen kring frågan eller om du bara väljer att berätta den ena sidan...den med MONA SAHLIN....som vanligt.

Patrik, Ängelholm sa...

Delvis beror väl den till synes höga procentsiffran på att S röstat emot sig själva vid ett par tillfällen, när SD stött deras förslag.

En procentsiffra behövs även på hur ofta S röstar med högern. Vad vi vet nu är iaf att S aktivt hjälper regeringen i frågor som t.ex. att sälja ut Sverige till EU. S må vara i opposition men bär samma ansvar för grundlagsändringarna den 24 nov som regeringen. Givetvis är de också rörande överens om en invandrings- och integrationspolitik som för Sverige mot ruinens brant.

Sveriges enda riktiga opposition, heter Sverigedemokraterna.

Wunder sa...

Men hallå,

Det är väl regeringen och Bildt som lägger ner ambassaden i Hanoi?

Om jag förstår det hela rätt så har oppositionen enhälligt sagt nej till ett regeringsförslag att UTÖKA budgeten för utrikesdepartementet, dvs Bildts domäner. Och nu surar han för det och får spel som en trotsig tonåring som inte får ökad veckopeng.

"Om jag inte får mer pengar - då - då - då - då lägger jag ner ambassaden i Vietnam. Där fick ni Viet Cong - kramare! Ha!"

Erika sa...

Vad menar du?
Skulle det där "aldrig någonsin gänget" låta sig styras så till den milda grad av SD att de river upp sina beslut och röstar med regeringen bara för sakens skull?

Och försök inte att blanda bort korten. SD röstar med högern i 91% av fallen och konstigt vore väl annars med alla "före detta" moderater som styr i det partiet.

Anonym sa...

Sluta sura nu, du är bara putt för att Alliansen regerar i minoritet, välkommen till verkligheten som minoritetsregering.

Beträffande nedskärningarna, återigen välkommen till verkligheten. Varför skulle detta område vara undantaget när i stort sett alla statliga utgiftsområden tvingas spara och skära ner? Förutom invandringen då förstås, men det får man ju inte prata om för då är man nazist.

/Martin

Tokmoderaten sa...

Vad kul med respons, speciellt när det är känslor inblandade. Tack Krassman, suger åt mig och filar på ett ännu värre lågvattenmärke... ;-)

Wunder sa...

Exakt Tokmoderaten :)

Inte vet jag vad Carl Bildt tänkte på när han skrev sitt inlägg i SvD. Vad trodde han? At han skulle få sympatier (från andra än Tokmoderater)? Hela inlägget är ju så uppenbart helgalet att man undrar hur det är fatt med karln.

Så vitt jag förstår så har budgeten för regeringskansliet ökat med 20% sedan 2007. Största ökningen skedde 2009 när vi var ordförande för EU.

Tror budgeten 2010 var nästan 7 miljarder eller nått sånt.

Calle gnäller - men har ingen anledning.

Och att han bestämmer att lägga ner i Vietnam (trots att det enligt egen utsago är så viktigt) och att han skyller det på att SD har nått ihop med S visar ju bara att han rimligen inte är lämpad för sitt ämbete.

Det är ju lögner och vansinne. Vad skall vi med en dylik galning till i svensk politik?

susanne sa...

Vänstern spottar och fräser som arga katter när man kastar sanningens vatten i ansiktet på dem. Keep up the good work!

Vänsterns bitterhet är bara ett kvitto på hur välriktade dina verbala sparkar är.

Wunder sa...

Tjena Susanne,

Vänstern? Hmmmm ... njae ... vet inte om jag associerar mig till den. Kanske för många år sedan.

Spottar och fräser? Hmmmmm ... Bitterhet? Hmmmm .... ja du Susanne ... vad svarar man på sånt?

Sanningens vatten? Vatten ?? Hmmmm ... sanningar från Bildt? Kanske ibland - men inte denna gången.

Detta är lögner hela vägen. Och spottar och fräser och är bitter ... det stämmer bra in på Bildts inlägg.

Han gillar inte att den del av kakan han lyckats lägga rabarber på minskas. Han tillhör de som inte klarar sånt. Hans habegär är ganska stort nämligen. Syns tydligt i de affärer han gjort.

Och det syns här. 2009 ökades budgeten rejält för att vi var ordförande i EU. Med mer än en miljard. Detta torde vara temporärt. Trots detta minskades det knappast alls till år 2010, vilket är attans så konstigt. Och nu 2011 så togs det beslut om en minskning ... som fortfarande ligger en bra bit över 2008 års nivå.

Denna (i praktiken) ökning är inte nog för Bildt ... han vill ha mer!!! För han har haft mer. Och minska är inget han förstår. I alla fall inte om det gäller honom själv.

Så herr Bildt hittar på att man måste lägga ner konsulatet i Hanoi. Där fick han till det! Det är ju en symbol för vänstern. Så underfundigt! Och sedan hävdar karln att det är vänsterns fel. Då gick han ett par steg för långt.

Jag är inte helt säker på hur han kunde komam på denna plan. Men det ser attans så sjukt ut.

iMike sa...

Att Krassman tycker du är låg betyder väl bra att hade rätt ;)

Erik, Sthlm sa...

Det är ju Bildts eget (populistiska) val att lägga ner i just Hanoi, för att kunna spela martyr och snyfta ut i media. Det politiska spelet är viktigare för Bildt än att fatta goda beslut för svensk exportindustri.

Finns ambassader i många länder som bara producerar asylanter, ingen handel att tala om. Bättre att lägga ner där, eller spara mer på det svulstiga regeringskansliet. Borg ville det skulle sparas 0,6 mdr när han var i opposition, och då var ändå budgeten 1,1 mdr mindre. Hyckleriet står i öppen dager.

Nicklas Eriksson sa...

Cry ne a river, tokmoderat. När ditt gäng var i opposition var det ni som ville skära ner på regeringens utgifter med lika mycket.

"Vänstern spottar och fräser som arga katter när man kastar sanningens vatten i ansiktet på dem"

Vänstern är som katter. Ni hör oss skrika och tror att vi bråkar när vi egentligen parar oss.

Jag noterar att "bitterhet" är det nya ordet att använda om vänstern. Jojo. Kammen växer fort på små kycklingar som precis blivit tuppar=)