2011/02/18

NÄR DEN BLONDA BIMBON FÅR ETT ANSIKTE


Hon heter Alexandra Brunell, i det politiska Sverige numera mest känd som SD-ledaren Åkesson spontana sekretare - i andra kretsar känd som bloggerska, modell och fan vet allt. Alexandra Brunell måste trots allt anses vara en toppfigur i den Sverigedemokratiska nomenklaturan, och det är ju rätt intressant...

Medan hela Sverige förfasades över att vår första "riktiga" självmordsbombare, den vedervärdiga mannen från Tranås - Taimour Abdulwahab - hade klivit ut ur garderoben med ett sprängbälte och massa småspik i en kastrull i korsningen Drottninggatan - Bryggargatan så jublade Alexandra Brunell. Kanske kan man förstå henne eftersom stollen Abdulwahab var den bästa valarbetaren som SD kunde ha fått, då de mest primitiva tänkarna i det här landet omedelbart bestämmer sig för att alla från orienten är kapabla att spränga sig själv och några svennar i Profeten Mohammeds och hans boss Allahs namn.

Förmodligen var det därför Alexandra kläckte ur sig en Twitter-kommentar som hade ändat hennes karriär om hon hade tillhört något annat parti än det säregna partiet Sverigedemokraterna. Alexandra Brunell skrev så "Är det nu man får säga "vad var det jag sa"? #äntligen" där "#äntligen" sade det mesta om vad Brunell och hennes chef ville se för att få ännu större genomslag för sin bisarra form av politik.

Men det var inte första gången, och genom de sociala medierna får jag veta att Alexandra Brunell hade velat se en mega-stor Abulwahab i form av en atombomb explodera över ett torg i närheten av den plats där den lille Abduwahab "äntligen" gav oss självmordsbombaren till våra gator. Jag ber att få tacka bloggaren Alex Bengtsson och Twitter-flödet för att vi återigen skulle få veta vilka preferenser Jimmie Åkesson har när han anställer folk till sitt kansli.

En bild på Facebook, en folkmassa på Sergels Torg. Massor av "rödingar" på Plattan och SDU-ledamoten William Hahne ondgör sig över att platsen är ockuperad av "kommunister, socialister och annat patrask". Fel nummer 1 är att dela upp de tre grupperna, eftersom socialister är kommunister som är patrask. Fel nummer 2 är att försöka få det till att det är fel att dessa missledda varelser inte har rätt att vara där för att uttrycka sina åsikter. Fel nummer 3 är att ingen raderade Alexandra Brunells kommentar "atombomb, någon?" utan istället tryckte "gilla". Bilden av den blåsta blondinen som inte fattar att en atombomb blåser bort det svenska kulturarv hon säger sig vilja stå upp för får ett ansikte - Alexandra Brunells ansikte...

Jag må ogilla socialism, kommunism och alla de där sjuka idéerna som vänsterpatrasket står för, men samtidigt skulle jag kunna ge mitt liv för att de som tycker nästan tvärtemot mig själv i var och varenda fråga skall få fortsätta att tycka så. Det kallas demokrati, det kallas yttrandefrihet och mötesfrihet.

När norra Europas nazister vill hylla en dräpt kamrat så har de rätt till detta, så länge man följer de lagar och regler som gäller. När vänsterpatrasket vill stoppa detta vill de stoppa något som tillhör demokratin och som gäller alla - demokrater som icke-demokrater - rätten att manifestera och demonstrera. När vänsterfolket samlas på Sergels Torg har de all rätt i världen att stå där och gapa trots att jag spyr på deras budskap. Jag får leva med det, precis som de får leva med att jag skriver mina elakheter på den här bloggen.

Men Alexandra Brunell, Jimmie Åkessons personliga sekreterare har en annan bild av hur man hanterar oliktänkande - man bombar bort dom, och cirka en miljon andra oskyldiga med en atombomb över centrala Stockholm. Är det så himla konstigt att vi andra har svårt att ta SD på allvar när deras partiledare anställer själva urbilden för en bimbo som sin vänstra hand? Är det för att hon är duktig med högern hon sitter där hon sitter är frågan vi måste ställa oss när misstagen staplas på varandra...

7 kommentarer:

muhammed sa...

Så alla blondiner är dumma för att en av dem skriver förhastade saker på twitter? Alla blondiner som skriver på twitter? jaså..bara alla SD-blondiner som skriver på twitter..

Kanske är det bara Alexandra som är dum? Men varför då generalisera över att hon är blond..eller ung kvinna? Eller från sd?

Allt du har är ett blint hat mot gruppen sverigedemokrater, ett hat som inte är ett uns bättre än det inbillade hat du ser hos sd.

Tokmoderaten sa...

Nä, det konstiga är att Jimmy - ledaren - har det dåliga omdömet att anställa stolpskottet som pressekreterare.

Min kärlek är blond och blåögd men inte ens en tiondel så korkad som Brunell, trots att hon förmodligen är kär i mig med. Det är Brunell som ger blondinen ännu sämre rykte, inte för att hon är SD-are eller kvinna eller bara dum i huvudet. Bilden av den blåsta bimbon fanns där redan innan...

Anonym sa...

Förstår tråkmoderaten innebörden av ironi eller är det bara så att han helt enkelt hatar unga, blonda, sverigevänliga tjejer?

Anonym sa...

Lite trist med det hat du öser över SD. Kan det månne vara så att du ser dem som alliansens framtida huvudmotståndare och att de därför ska bekämpas på alla tänkbara vis?
När du inte hittar sakliga argument får det bli känslomässiga påhopp enligt "ändamålet helgar medlen".
Lite trist och något barnslig attityd från din sida.

Vore också intressant att höra om din (ditt partis vet jag) inställning kring att öppna upp de svenska arkiven rörande "Stasi-personal/aktiviteter i fd Östtyskland".

Övriga Europa har tydligen gjort det (öppnat) men din "Bea" har lagt på locket och vill behålla det pålagt.
Tur att SD (ref till riksdagsdebatt igår) driver detta.

Anonym sa...

Precis som man driver många andra frågor och debatterar nästan dagligen i riksdagens kammare. Det enda man läser i media och på denna och andra bloggar är dock små droppar i havet där någon sagt fel (Sandstedt) eller uttryckt sig korkat (Brunell). Egentligen är det väl ett rätt bra betyg och man kan se Tokmoderatens inlägg som positivt, eftersom det enda han har att anmärka på är dess pseudohändelser. Den riktiga politiken och de viktiga debatterna har han ingen koll på och klarar inte av att analysera eller komma med vettig kritik om.

/Martin J

Anonym sa...

Bara att du kallar henne för Jimmies pressekreterare visar hur dåligt insatt du är.

Tokmoderaten sa...

Personlig sekretare då, petimeter där...