2011/02/07

PETZÄLL SNURRADE IN I EN TV - HISTORIEN SNURRAR VIDARE...


Som vanligt när man skriver, försöker att raljera kring Sverigedemokraterna, partiets företrädare och deras förehavanden så sätts det igång en lavin av kommentarer - så också igår när jag lite försynt lyfte fram nyheten om riksdagsman Petzälls natt i fyllecellen. Som vanligt kom det massor av anonyma hot, konstiga vinklingar om att det var okej att Petzäll hade gjort så där eftersom Gudrun Schyman minsann hade kissat inne på en biograf i fyllan eller att Petzäll definitivt hade all rätt i världen att bete sig som han gjord eftersom min partivän Per Bill hade varit i bråk med några dörrvakter under en promenad med barnvagnen där han enligt hörsägen hade vin i kroppen...

Några tyckte till och med att jag borde åtalas för förtal för att jag skrev det som Expressen skrev när de som första nyhetsmedium skickade in brandfacklan på SD:s riksdagskansli, där alla sprang ut och lämnade Petzäll själv. Jag rekommenderas att ta bort allt som handlar om tabletter och en sönderslagen lägenhet ur min postning av några anonyma kommentatorer och en som kallade sig "Bernd Gustavsson" - annars handlar det om förtal.

I dag blir jag lite mer på det klara över vad som hänt och inte har hänt i den så kallade "Petzäll-affären". Det som definitivt har hänt är att riksdagsman Petzäll har fått sova i fyllecell, att polisen placerade honom där för att han var redlöst berusad av alkohol- och enligt vakthavande befäl - tabletter och att han har tagit en så kallad "time out" från sitt politiska hantverkande. Vad som inte har hänt är att Petzälls parti har fått klart för sig vad som hände eftersom man genom sin egen oförmåga att krishantera drar historien ett varv till. Igår fick vi höra flera olika versioner, och där det till och med kom ett rörande pressmeddelande där Petzäll erkände att det kanske inte var så begåvat att kombinera sina tabletter med alkohol. Men jag som hade skrivit att Petzäll hade dragit i sig tabletter och sprit och skördade det han sått skulle ändå åka dit för förtal enligt SD-pöbeln på nätet...

Nu vet inte SD vad som har hänt, pressmeddelandet raderades och finns inte längre. Petzälls "erkännande" är kanske inte alls korrekt och så kan man spinna på historien en gång till istället för att låta den falla i glömska. Pressmeddelandet var rörande, och hade - om det var sant - förmodligen ändat Petzälls gatlopp i media. Nu vet inte SD vad som har hänt, och förmodligen inte heller William Petzäll som lär ha minnesluckor i fall mina medicinska baskunskaper inte spelar mig ett spratt.

Tillbaka till kommentarerna från SD-pöbeln och "Bernd Gustavsson" som tyckte att jag skulle börja självcensurera mig när allt jag gjorde var att skruva en nyhet som redan var ute. "Bernd Gustavsson" skriver nästan lika rörande som Petzäll gjorde på sitt pressmeddelande innan det försvann i spåren av ett sviktande minne - "Dessutom så var ju dessa tabletter något han har fått utskrivna p.g.a. ett attentat på hans liv, jag tycker inte att du som antagligen aldrig blivit utsatt för ett mordförsök ska döma någon som gått igenom detta."

Petzäll hade alltså jagats på ett tåg av en psykiskt sjuk man som med kniv ville göra något dumt med Petzäll, och som ett resultat av detta trauma behövde Petzäll medicinsk hjälp för att hantera den panikångest som kom i spåren av denna händelse. Det är för djävligt att Petzäll skall behöva vara rädd för sitt liv när han åker tåg, och att hans upplevelser ger honom sådana följder att han måste medicinera. Naturligtvis står jag upp för Petzälls rätt att åka tåg, tryggt och lugnt, utan att behöva oroa sig för AFA-pöbel eller psykfall med kniv...

Men där Petzäll igår berättade att hans reaktioner efter detta trauma var orsaken till att han snedtände på tabletter och alkohol så tänker jag på hur Petzäll ser på andra traumatiserade människor. Kan inte Petzäll och hans partikamrater förstå att det bland de som sökt skydd i Sverige finns de som har upplevt lika jävliga saker som Petzäll, eller ännu värre? Varför är det okej för Petzäll att spåra ur i spåren av ett trauma medan en irakier som kanske överreagerar i någon sitution bara skall rätta in sig i ledet, sköta sig eller flytta hem - när irakiern har sett grannen sprättas upp av Saddams dödspatruller ur Republikanska Gardet...

Slutklämmen på mitt svar till "Bernd" blev såhär: "Men vad drar ni själva för växlar på andra människors post-traumatiska stressreaktioner, i länder som plågas eller plågats av krig och som ibland spårar ur just på grund av sina upplevelser? Varför är de då ett hot i era ögon? Varför skall de behöva stigmatiseras för sina gärningar men inte Petzäll?"

Jag lider med Petzäll, det gör jag faktiskt, men jag lider till skillnad mot Petzäll med alla de "andra" som också har sina verkliga mardrömmar att fightas mot men som i Petzälls värld skall "åka hem eller sköta sig". Det är där SD:s svaghet ligger, där man bara kan leva sig in i Svenssons lidande, eller Petzälls men inte i Husseins eller något annat arabiskt klingande namn...

Länkar: AB, Expr1, Expr2, DN

16 kommentarer:

Visionären sa...

Bra skrivet.

Nu är du på banan igen.

;-)

V

Anonym sa...

Underbar kommentar ang SD:s ovilja att förstå andra människor. Femm etta, kallas sånt.

en annan bernd(t) sa...

Det är ingen rättighet att få bo i sverige eller att vara svensk medborgare. Samma gäller i alla länder och inget parti säger emot detta.

SD är inte emot enskillda människor, att generalisera mot dem som grupp är bara så fördomsfullt.

Tills moderaterna inför som policy att världens alla pts-patienter får automatiskt asyl i Sverige så tycker jag dina ömmanden bara är hyckleri.

Om någon spelar prinsessan-på-ärten i Sd-debatten så är det du Tokmoderaten, som inte ta en gnutta kritik utan att få totalt frispel. De enda som har de egenskaper du tycker sd har är du själv.

Anonym sa...

SD har väl aldrig förespråkat att irakier som blir lite för fulla ska skickas hem? Däremot vill man, precis som ditt parti moderaterna, att asylsökande som begår allvarligare brott såsom misshandel, mord, rån, våldtäkter mm skall utvisas. Varför är detta konstigt? Eller menar du att det är helt ok att mörda och våldta lite grann om man har varit utsatt för krigstrauma?

För övrigt så har ju moderaterna tappat allt trovärdighet i och med Billströms och Bildts uttalanden. Din SD-bashing klingar alltså oerhört falskt, men det är du verkar du vara för inskränkt för att förstå.

/Martin J

brodeur sa...

Mycket korkat skriver. Varför börjar du svamla om Irakier och andra som lever rövare. Att bli för full i hemmiljö är inget brott eller ens en förseelse. Det är snarare en bedrift att hamna i fyllecell. Har själv varit med om att några kompisar ballade ur och de slutade med att den ena blev "misshandlad" och hamnade i fyllecell för de vågade inte släppa ut honom. Löjligt rent ut av sagt. Samma sak här, hur kommer man på iden att tillkalla polis
Att börja med långsökta paralleller till invandrare som begår brott är patetiskt. För det första så är ett reellt brott alltid något som skall beivras. I alla fall fram till nu och i alla år jag röstat på Moderaterna. Men tokmoderater kanske har en annan åsikt. Logiken haltar för ”fyllekajan” skulle blvit utvisad till Sverige inte Irak. Han har inte ”skämt ut sig ” utomlands eller något annat obskyrt som skulle få din vinkling att verka det minsta tagen från verkligheten.
Sedan behöver man knappast gå till Gudrun i Alkoholistpartiet utan jag lovar dig att Borg och Reinfeldt i hemmiljö har varit drängfulla så det står härliga till.

Anonym sa...

Du, Tokmoderaten, drar ut den svamlande, yrande, illaluktande SD-pöbeln i det (för dem, inte för oss) obarmhärtiga ljuset som få andra. I detta förtjänar du en stor jävla hyllning.

Johan

Tokmoderaten sa...

Tack Johan!
Brodeur, inte Reinfeldt - kanske Borg...

Anonym sa...

Med vad rätt kallas jag för svamlande, ylande, illaluktande SD-pöbel?

Varför tackar "Tokmoderaten" Johan för ett sådant påhopp på en människa ingen av dem känner?

Jag håller detta oprovocerade påhopp i minne för framtida användning i Sundbybergs kommunfullmäktige.

Stellan Bojerud
Riksdagsledamot och kommunfullmäktig (SD)

Tokmoderaten sa...

Hallå Stellan,

Tar du åt dig? Det behöver du inte göra - din enda kommentar på min tidigare postning var ju ovanligt balanserad för att komma från en SD-are. Men är ditt seende så selektivt att du inte kan se vad dina partivänner skriver för att "försvara" Petzäll? Det finns kanske andra som passar in på Johans, måhända lite grova, beskrivning. Men du är en individ, dina partivänner andra individer. Jag dömer inte dig för det andra skriver, till skillnad mot ett visst parti som gärna drar alla olika över en kam...

Så tacket till Johan var en suck av lättnad över att det fanns någon därute som inte ville skrika sin avsky i ansiktet på mig.

mubarackobama sa...

Detta energiska hetsande mot ett riksdagsparti med över 300000röster i senaste val. Till och med gläfsiga invektiv om företrädarnas dofter hejas glatt och tackas för.

Hur gör du om du möter en sd-anhängare med utlandsbakgrund? (jodå det finns många av oss) Med samma logik som du antyder att sd=nazister så blir ju du själv då en nazist, som hetsat mot bruna människor.

Hur definierar du egentligen begreppen rasist/nazist? Räcker medlemskort i sverigedemokraterna? Eller är en röst avlagd i ett val tillräckligt? Stöd av språktest?

Det verkar som att om moderaterna klubbar ett förslag så blir det rumsrent.

Anonym sa...

Jag tycker Herrar Sverigedemokrater ska hålla sig till saken.

Om Petzälls beteende skall förstås och förklaras pga sitt trauma, borde inte folk med trauman orsakade av mångdubbelt värre upplevelser erbjdudas samma förståelse?

Faktum är att Petzäll medialt kommer väldigt billigt undan. Han är riksdagsledamot och ordf i ett rikdsgadspartis ungdomsförbund. Vad hade hänt om Magnus Andersson (c) gjort samma sak?

Peter Högberg sa...

Det jag kan konstatera är att Sd fortsätter att gömma sig under martyrskapet och inte stå upp och ta den granskning och påhopp som de andra riksdagspartierna och deras ledamöter får stå ut med. Har man gjort en idiotisk dumhet så stå för den och var medveten om att sitter man i riksdagen så är det ens uppgift att vara ett föredöme, antingen man sitter för socialdemokraterna eller sd. Det innebär också att ens handlingar prövas utifrån den politik man står för och därav delar jag TMs påståenden.

Anonym sa...

TM, varför skriver du saker som "SD-pöbeln" om du nu inte vill att "arga, unga män" ska överösa dig med mejl? Skärp dig, kritiserar man andra politiker och förolämpar deras väljare så får man räkna med lite "näthat".

Anonym sa...

Tokmoderaten.
Du har bara visat att moderaterna är rädda för SD.
SD tar röster både från alliansen och oppositionen.
Folk som inser att ingen av de 2 blocken tänker förändra den svenska invandringspolitiken. och nu har närmare 7 % börjat inse och anse att invandringen är ett av de största problemen i svensk politik.
Alliansen har ju tom ökat invandringen de senaste 4 åren och har inte gjort några antydningar åt att strama upp reglerna och begränsa den. samtidigt som alliansen skär ner den välfärd som våra förfäder skapat, i form av försäkringssystem när man hamnar vid sidan av arbetsspåret. Man skjuter räkningen för arbetslösa nytillkomna invandrare till dom som är sjuka och utslitna så dom inte kan jobba genom att allt för hårt förändra och rasera möjligheterna att klara sin försörjning genom försäkringskassan.

Socialdemokraterna har rätt i att kritisera er moderater för en dåligt förd politik i förändringen av sjukförsäkringarna men har inte någon lösning som är hållbar.

Moderat politik splittrar landets befolkning.

Socialdemokratisk politik raserar landet.

Sverigedemokratisk politik värnar landet.

Anonym sa...

Anonym undrade vad som hade hänt om Magnus Andersson (C)hade gjort samma sak. Jag vet inte hur det skulle blivit, men kanske något i stil med det här.

http://www.expressen.se/nyheter/1.1817608/s-politikern-angerfull-for-full-helt-enkelt

Det är samma tidning som inte tvekade att hänga ut Petzäll med både namn och bild direkt.

brodeur sa...

Det blir bara löjligt när du försöker distansera Moderaterna från SD när det inte finns något sådant tankesätt hos de flesta moderata väljare. Jag röstade fortfarande på M men inte i Riksdagsvalet för nuvarande tokeri i SD kärnfråga kan inte fortgå. På kommunal nivå skulle det aldrig falla mig in att rösta på SD.