2011/02/06

TA SEDEN DIT DU KOMMER, WILLIAM PETZÄLL...


Någonting måste ha varit jobbigt för William Petzäll när han växte upp som en liten parvel och senare levde i Borås i det sydöstra hörnet av Västra Götalands län. Någonting måste ha varit så jobbigt för William Petzäll att han inte såg någon annan utväg än hitta en flickvän i en annan del av världen och då i den trevliga staden vid vår södra kust - i Trelleborg. Kanske var det så att William Petzäll också ville ha någon anknytning till landsändan där alla Sverigedemokrater av rang på något sätt tillbringar sin fritid, eller kanske var det så att möjligheten till ett snygg och sympatisk flickvän fanns just i Trelleborg...

Men hur tackar då William Petzäll sina nya vänner för deras gästfrihet? Jo, William Petzäll tar tabletter och alkohol, åker ner till flickvännen som nu blivit ett ex och slår sönder hennes lägenhet. Vad är det som får unge herr Petzäll att tro att de regler som gäller för alla andra inte gäller för honom? Vad får William Petzäll att tro att han som som en ex-pojkvän till en ex-flickvän har skyldigheten att följa de regler som gäller i Trelleborg? Varför börjar William Petzäll ställa till problem i en stad där han inte hör hemma och där han är en inkränktare bara för att ex-fickvännen har gjort honom till ex-pojkvän? William Petzälls tablett-, alkolhol- och slå-sönder-lägenhets-orgie kan bara anses vara ett hån mot Trelleborgsborna, ett folk som tidigare varit förskonade från påverkade riksdagsledamöter som slår sönder lägenheter,

Att uppmana William Petzäll att ta seden dit han kommer borde ju vara en rimlig påföljd, men när Sverigedemokraternas riksdagsledamot och allt-i-allo visar att han inte förtstått sig på vad effekten av en blandning av tabletter, alkohol och en släng av stalking kan bli så diskvalificerar sig Petzäll från en framtid i den den mysiga hamnstaden Trelleborg. William Petzäll kan inte följa de lagar och regler som gäller i Trelleborg, möjligtvis formad in i märgen av den mer liberala synen på laglydnad, tabletter och alkohol som råder i Knalleland och Borås - men lik förbannat, lagar och regler är till för att följas. Man skall ta seden dit man kommer, William Petzäll!

William Petzäll bör tvingas att återflytta till sina gamla hemtrakter snarast möjligt, i det här fallet finns inga trängande skäl till varför William Petzäll skall få stanna kvar i sin trygga tillvaro - en trygg tillvaro som faktiskt blir mer otrygg om man låter unge herr Petzäll fortsätta utmana rättssamhället med sina tabletter och sin sina rusdrycker. Låter Trelleborgsborna William Petzäll stanna kvar när han sovit ruset av sig får de själva ta konsekvenserna av sin naivitet, och bara invänta den dagen då han slår sönder ett annat ex:s lägenhet. Låter Trelleborgsborna William Petzäll stanna kvar i staden så börjar man slå undan benen för det trygga samhällsbygge som Trelleborg faktiskt ger sken av att vara...

Och Visionären... Förlåt, kunde inte låta bli. ;-)

Edit: Inringt bombhot stoppade SD-möte kan man läsa både här och där. Fokusförskjutning funderar jag och tänker på hur en ensam SD-are karvade in ett hakkors i pannan på sig själv för att leva upp till martyrrollen när han skyllde på andra. Idag var det ju bra om inte Petzälls fylla inte tog allt utrymme för SD i media, eller...?

Länkar: Expr, AB, DN, SvD, SvD,

29 kommentarer:

Anonym sa...

Jäkligt klantigt och oansvarigt av Petzäll och vi får hoppas att Åkesson rycker honom ordentligt i nackskinnet, så långt håller jag med.. I övrigt så var din text barnslig och fånig.

Ha det fint!

Anonym sa...

Har det gått dig förbi hur Petzäll jagades med kniv och hotades i fjol? Säg någonting som försvarar honom i stället. Jag vill dra till minnes att det kostade 40 miljoner att sparka sin ohederliga personal.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2161552/40-miljoner-sa-mycket-kostar-det-reinfeldt-att-sparka-sina-ministrar
Lägg därtill C. Stegö-Chiló, som gjorde bort sig under arbetstiden och söp sig full på en krog . Man skall inte kasta sten i glashuset.
http://www.fria.nu/artikel/20283

S sa...

För en gångs skull håller jag med en moderat. Bra skrivet!

Anonym sa...

Fantastiskt underhållande och kul skrivet!

Förjävligt dock med misshandel och jävulskap!

/ Joanna

sosten sa...

och så läser vi att sverigedemokraternas mötesfrihet nekades igen, denna gången av ett bombhot.

Men det är bra att du fokuserar på det viktiga...

Anonym sa...

Då ska vi se...

* Per Bill (M, riksdagsledamot, vice ordförande i näringsutskottet, medlem i riksdagsgruppens förtroenderåd och moderaternas alkoholpolitiske talesman)
Våld mot tjänsteman efter fylla, springandes med barnvagn.

* Maria Ferm (MP, riksdagsledamot)
Kokainberoende

* Gudrun Schymans (FI! fd V)
Urinerade i en biofoajé och lider av alkoholberoende. Alkoholist.

* Riksdagsledamoten Federley (C)
Federley och drogerna.

* Anna Sjödin (fd SSU ordförande, vicepreseident IUSY)
Grips av polisen efter krogmisshandel, sparkas från SSU

* Per Gahrton (tidigare EU-parlamentariker och MPs partistyrelseledamot)
Dömd för rattfylleri.

Några snabba:

Jan Andersson (S, norrköpingspolitiker) - 30 dagsböter för sexköp
Jan Vapaavuori (Saml, bostadsminister) - fängelse för misshandel
Sirkka-Liisa Anttila (C, jord- och skogsbruksminister) - Dömd till fängelse för osann utsaga inför domstol
Lars Werner (V, fd riksdagsledamot) - kommunist och alkoholist
Stig Malm (S, kommunalpolitiker) - gripen av polis för rattfylla
Stefan Klåvus (M, kommunalråd) - gripen av polis med 1,24 promille i blodet.
Alice Åström (V, fd riksdagsledamot) - knarkare (amfetamin) från 20-årsåldern
Monika Rydin (S) - dömd i tingsrätten för valfusk
Azad Karim (FP, kommunfullmäktige, även vice ordförande polisstyrelsens) - dömd till fängelse för olaga hot och mordförsök)
Said Racic (FP, Malmö) - dömd, bedrägeri
Maria Carlshamre (FP) - folkbokföringsbrott
Andreas Harne (S, Aftonbladet, styrelseledamot FP) - barnpornografi, grov våldtäkt på fd sambos sjuåriga dotter.

För att nämna väldigt få.

Övrigt:

Var tionde riksdagsledamot är dömd för brott innan SD kom in i riksdagen (trafikbrott, olaga hot, dödsvållande), enligt en undersökning i Iltalehti.

Googla bara på "MP-politiker gripen", "V-politiker gripen", "politiker gripen" osv och du får några tusen träffar.

Kryllar ju av drogmissbrukare inom Vänsterpartiet, inte bara alkohol, utan även tyngre saker.//Jessica

Visionären sa...

Förmodar att du med det där sista likt en treåring hade hoppats på att provocera mig.

Tyvärr måste jag göra dig besviken. Att du skriver om en riksdagsledamot som super sig så full, och knaprar tabletter, att han måste tillbringa natten i en fyllecell, är ngt helt annat än en ouppmärksam fortkörning på en nybliven 30-sträcka.

Detta är ett beteende som gör att omdömet och lämpligheten hos vederbörande att sitta i riksdagen allvarligt måste ifrågasättas. Och detta helt oavsett vad han har för partitillhörighet.

V

Magnus sa...

Han är ju purung och behöver inte vara slut för detta. Får i värsta fall omdisponera karriären lite. Slå sönder lägenhet ska enligt Petzäll ha gällt att en TV välte på golvet för att han full gick in i den. Ingen av oss kan väl säga att han ljuger (bara att sannolikheter både för att han talar sanning och gick in i TV:n på flit finns).

Tror nog inte att man dyngfull får välta andras TV i Borås heller. Hans dialekt i Skåneland är nog ett väl så stort problem. Att jämföra assimilation av shariaförespråkare med detta var barnsligt, och Torys David Camerons uppmaning att lägga ned mångkulturen, eller att han avser minska invandring med 90 procent, har du inte kommenterat än och törs väl inte göra så länge moderaterna är vad de är (du själv är ju medlöpare till moderaternas naivt blinda politik).

Problemet är inte att ni moderater är och blir alltmer passé beträffande att ignorera de djupa kulturella politiska problem som Cameron bl a tog upp och därmed avskaffar er egen potential och legitimitet, utan att ni avskaffar Sverige.

evert sa...

Jag förstår inte riktigt piken. Skulle SD vara för brottslighet? Är detta en linje de driver och förespråkar i partiprogram och motioner? Eller är det en person som ångrar sig och som gjort något varken partiet eller dess företrädare står för?

Vänstern står ju i tal och skrift för tex höga skatter, tvingande förmynderi och "solidaritet" varför det genast blir träffande att påpeka girighet och brottslighet med syfte att berika sig där. Men sd står ju inte för detta alls så på vilket sätt är de hycklare, förutom att de är mänskliga med fel och brister på individnivå?

Är det verkligen det som är humorn här? Sd-politiker är inte felfria?

Om nu sd skriver en bok med levnadsregler (låt oss kalla den sd-koranen) där det tydligt framgår att hustrumisshandel och våld är ok...lite som den riktiga koranen...då har du kanske ett "case".

Tokmoderaten sa...

Min vän Visionären,

Även om det var på en tre-årings nivå så var inte tanken att provocera utan att med en pre-emptiv ursäkt säga förlåt för att jag kopierade, klistrade in och gjorde om en postning som gjorde att du lämnade mig för ett tag. Nu är jag glad att du är tillbaka, och därför ansåg jag att jag borde "mota Olle i grind"...

Anonym sa...

Men Tokmoderaten, Petzäll har ju tagit seden dit han kom, han lever som han lär. Per Bill? Sjödin? Per Garthon? de är de tre politiker jag kommer på så här på rak arm utan att googla. Det är tradition bland politiker att supa sig fulla och skapa rubriker.

/vargiveum

Jonas sa...

Varifrån kommer uppgiften om pillerknapprande? Har du hittat på det? Förtal på gång?

Magnus sa...

Det här inlägget hade kanske varit roligt om det varit sakligt, men nu är det ju fullt av sakfel så då blir det bara pinsamt och patetiskt. Och ännu en bild av att ni organiserade gammelpartister är så rädda för SD att ni inte kan hålla er till fakta.

Silverstolpe tillfälligt boende i Trelleborg sa...

Inte nog med att han kommer och tar våra kvinnor i Trelleborg, han våldför sig mot dem också. Så till den milda graden att polisen griper honom. Nu efter några månader på ett arbete skall han sjukskriva sig. Förmodligen var han tvingad att jobba för att inte förlora a-kassan. Nu byter han bidrags form till sjukskrivning. Fy faaaan! Man vet väl hur dessa jävla (ursäkta kraft uttrycken) Boråsare är. Inte jobbar de, utan går på bidrag. Super och drogar ner sig på tabletter. De start bråk och stör kvinnofriden vi lyckats bygga upp i det fd. trygga Trelleborg. Nu undrar folk så klart, vem får betala för detta? Vi laglydiga skattebetalande Trelleborgare. Skicka hem honom! Det är nog nu! Tack Tokmoderaten för att du tar fram detta i dagsljuset som SD försöker mörklägga.

Silverstolpe sa...

@Jonas
Expressen:
"Enligt vakthavande befäl var Petzäll berusad på sprit och tabletter."

Tokmoderaten sa...

Tack Silverstolpe, det var precis det jag hade tänkt klistra in. Handlar det om förtal så är det: 1. Polisen eller 2. Expressen som fått mig på fel spår...

Wictor sa...

Fruktansvärt löjligt inlägg:

Ingen lägenhet har slagits sönder.

Du har inget att göra med deras förhållande.

Han tog inte tabletter i berusningsyfte, utan i sjukdomssyfte mot panik-ångest. Inget att förlöjliga alltså...

Riktigt patetiskt inlägg! Och, nej jag är långt ifrån Sverigedemokrat!

Tokmoderaten sa...

Wictor: Slå då på gammelmedia som berättat just det. Att en lägenhet har slagits sönder. Att det var hos hans ex. Att han var så pass väck av tabletter och alkohol att fyllecellen blev natthärberge. Jag återberättar de nyheter jag läser och skruvar lite, raljerar lite mer och hånar ännu mer. SD har målat upp bilden av sig själva som den enda oppositionen, så varsågoda och lev upp till rollen.

Har Petzäll panikångest skall han självklart medicinera när det behövs, men då hålla sig ifrån pavan. Det vet alla och envar som har någon basal kunskap om vad som passar att kombinera. Varför blanda tabletter och sprit när man inte vill blanda svenskar med andra...?

mopsen sa...

Såvitt jag förstår har det skett ett omhändertagande enligt LOB.

Inget gripande,ingen anmälan, ingen brottsmisstanke.

Här flödar RYKTEN om kvinnomisshandel, vandalisering av lägenhet och tablettmissbruk. Varifrån kommer dessa? Varför sprids de vidare utan hänvisning till källan?

F ö synes även William Petzäll vara bosatt i den aktuella lägenheten.

Det kan vara skäl att hålla revolvern kvar i hölstret till dess målbilden klarnat.

Anonym sa...

Men ta seden dit du kommer är precis vad han har gjort. Barnvagnsfylle moderaten, Gudrun, Werner och Schlaug är goda förebilder. Förövrigt är han inte misstänkt för skadegörelse. Men det är en annan historia.
/Bo

Tokmoderaten sa...

Mopsen: Källan är Expressen/Kvällsposten - för vad den källan är värd...

Dock, var det tydligen tillräckligt med substans för att skulle ta time-out/blev satt i karantän.

Anonym sa...

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/skriftligt-uttalande-fraan-william-petzaell-575666

Tokmoderaten sa...

Jag brukar inte släppa igenom kommentarer som bara är adressen till någon okänd plats, men ni får gärna titta till Petzälls uttalande på Newsdesk i kommnetaren ovan. Båda sidor av historien kan ibland behövas för att bilda sig en uppfattning om vad som är sant och inte...

Anonym sa...

Borde vi inte tänka på kamrat Schyman i en stund som denna? Där har vi en person som definitivt inte lät sprit (eller kanske snarare rödvin) bli ett hinder för att fortsätta uppbära riksdagslön.

Bernd Gustavsson sa...

Tycker att det är ytterst beklagligt att du skriver att han:"åker ner till flickvännen som nu blivit ett ex och slår sönder hennes lägenhet."

Detta är ett uttalande från din sida som inte har något stöd av det som har rapporterats.

Petzäll sa i ett uttalande i Aftonbladet att han råkade stöta till en TV så att den välte.
Han har heller icke gripits för någon vandalisering eller dylikt så ditt påstående är falskt.

Dessutom så var ju dessa tabletter något han har fått utskrivna p.g.a. ett attentat på hans liv, jag tycker inte att du som antagligen aldrig blivit utsatt för ett mordförsök ska döma någon som gått igenom detta.

Dessutom tycker jag att du borde ta bort de stycken i ditt inlägg där du påstår att han har vandaliserat och där du insinuerar att han skulle ta party-droger.

Inte bara för petzälls skull utan även för att du själv inte ska behöva bli anmäld för förtal.

f.d. modde sa...

Ang. Per Bill var det snarare en
attack av ett par övernitiska
väktare på en barnvagnsjoggande Bill.
I allafall enligt rätten.

Med detta sagt så är ju inte bloggarens empatiska förmåga särskilt
utvecklat, Dvs, karikatyren av en typisk moderat.

Anonym sa...

Han blev full och välte en tv i sin egen lägenhet som han delar med sitt ex. Bägge bor fortfarande kvar!. Han är inte misstänkt för något brott så tabletterna han har tagit har han uppenbart fått av en läkare. Och någon misshandel har inte ägt rum och han är inte misstänkt för det heller. Att dricka sprit hemma är väl ganska omdömesfullt om man är offentlig person istället för att pinka i biosalonger eller boxas med dörrvakter på fyllan.

Tokmoderaten sa...

Bäste Bernd Gustafsson,

Så länge ingressen i Expressens första nyhet i ämnet lyder: "SD-riksdagsmannen William Petzäll tillbringade natten i polisens fyllecell. Han omhändertogs efter att han, enligt misstankarna, slagit sönder inredningen hos sin före detta flickvän i Trelleborg.
- Han var kraftigt berusad på sprit och tabletter när vi tog hand om honom, säger Hans Nilsson, vakthavande polisbefäl." så lär du få stå ut med att mina stycken står kvar.

Just där hittar du texten som jag hänvisar till, men som du inte vill se. Är det inte lite konstigt att tidningarna alltid talar sanning i SD-ögon när det är en färgad person som gjort något men alltid fabulerar fritt när det är någon av er som tömmer tarmen i det blå skåpet...?

"Dessutom så var ju dessa tabletter något han har fått utskrivna p.g.a. ett attentat på hans liv, jag tycker inte att du som antagligen aldrig blivit utsatt för ett mordförsök ska döma någon som gått igenom detta."

OK, det är ju för jävligt att han har blivit jagad med kniv på ett tåg, och att han som en biverkning av detta hot medicinerar för dettaatt klara vardagen efter detta. Petzäll blandade sina tabletter med alkohol och spårade ut, vad du får partydrog ifrån vet jag inte - men du kanske vet mer än mig... Petzäll har tagit en time-out, det säger väl en hel del om hur SD själva ser på det inträffade.

Men vad drar ni själva för växlar på andra människors post-traumatiska stressreaktioner, i länder som plågas eller plågats av krig och som ibland spårar ur just på grund av sina upplevelser? Varför är de då ett hot i era ögon? Varför skall de behöva stigmatiseras för sina gärningar men inte Petzäll?

Boris P sa...

Agerar du nu som moderaternas sedlighetspolis? Visst ja, moderaterna har sin shariamuslim invald i riksdagen.