2011/04/15

ALDRIG NÅGONSIN, NÅGONSTANS, NÅGON GÅNG


"De ska inte hänga med någonstans mer än ut ur Riksdagen..." sade tydligen Juholt med anledning av "Ylvagate" och en svensk inrikespoltik som påstås vara på väg ner i sandlådan.

Förmodligen läser jag Håkan Juholts mening som Satan läser det Nya Testamentet, men krävs det inte att den som vill att någon hänger med faktiskt går före? Betyder inte det att den extrema kompromissen och den mest påtagliga nödlösningen Håkan Juholt avser gå före ut ur Riksdagen med sitt parti och att Jimmie Åkesson, Johnny Skalin och Sven-Olof Sällström vid det tillfället och endast då får hänga med - ut ur Riksdagen...?

Flera är de som har kallat "Ylvagate" för politiskt sandlådetrams, löjiligt nonsens och ett sätt att flytta fokus från realpolitik till att istället handla om Ylva verkligen bjöd in Sällström på sitt rum eller inte. Själv tycker jag om när sådant här händer, när bilden sätts av en sosse som gjorde ett misstag och som inte kan stå för det. Flera är ju de som har hört att Ylva kallade på Sven-Olof Sällström och lockade med honom, och när till och med miljöpartisten Mehmet Kaplan säger att Sällström kan ha missuppfattat Ylva så är det faktiskt det närmaste ett bevis man kan komma.

Sällström berättade redan igår sin version av vad som hände på Ylvas rum och varför han var där. Det är en trovärdig redogörelse för vad Sällström uppfattade som en inbjudan att hänga med och snacka ihop sig, och inte ens jag vill tro att Sällström är så fräck att han utan att bli inbjuden tränger sig in på Ylva Johanssons rum för att fortsätta med den uppvaktningskampanj som Johnny Skalin inledde under VÅP-debatten i kammaren. Tvärtom så tycker jag att det finns skäl att för en gångs skull tro mer på en sverigedemokrat än en panisk Ylva Johansson som förmodligen förstår att vi är rätt många som känner doften av faeces från det blå skåpet i hennes omtalade arbetsrum...

Sällströms berättelse bestyrks även av ett antal andra riksdagsledamöter som säger sig veta vad dom såg. Förvisso är inte dessa neutrala för fem öre, eftersom de tillhör Alliansen allihopa. Ylva är sosse, Ylvas tidigare chef har lovat att aldrig någonsin, någonstans eller någon gång ha med SD att göra. Alldeles oavsett hur mycket Juholt än känner sin kompis Ylva, och alldeles oavsett vad som är sant eller i inte om hur Sällström tog plats i Ylvas rum så har man hanterat frågan på ett osedvanligt klantigt sätt från sosseriet.

Det hade oavsett vad som än hände varit bättre ifall Ylva hade gått ut och sagt att det var ett misstag att släppa in Sällström på rummet för en tête-à-tête i den banbrytande politikens anda. Nu började hon istället gapa om att Sällström ljuger, att alla som såg hur hon bjöd med sig Sällström ljuger eller inbillar sig saker och detta följs upp av en milt galen gruppledare som gapar om att det är åt helvete med twittrande riksdagsledmöter. De blåser själva ännu mer liv till en händelse som kan betraktas som sandlådepolitik och trams, och de gör det så dåligt att Ylvagate kommer leva vidare så länge som Ylvas ord står mot Sällströms, så länge Ylvas ord står mot Christoffer Järkeborn och andra vittnesmål. Känslan är att de flesta tror att aldrig någonsin upphörde på Ylvas rum, att aldrig någonstans upphörde i samma rum och att aldrig någon gång dog där och då...

Ibland kan man tycka att man har rätt och torrt på fötterna men ändå kapitulera och säga "Förlåt! Vad dum jag var..." Precis så hade Ylva kunnat döda den här historien innan den blev mer än en kommentar på Twitter. Slutligen, till de sossar som tycker att vi är löjliga och elaka - hur f*n hade era reaktioner sett ut ifall någon röding hade sett Sällström på Tomas Tobés rum? Hade inte ni varit precis lika upphetsade och stolliga som ni nu tycker att "vi" är...?

Länkar: SvD Ledare, SvD, Expr1, Expr2, Expr3, DN, DN, AB
Bloggar: Axelsson, Kent, Andersson, Järkeborn

4 kommentarer:

Martin J sa...

Men snälla...visa lite värdighet och sluta upp med denna sandlådecirkus gällande vem som samarbetar med vem och i vilka frågor. SD är invalda i riksdagen och politiker i de bägge traditionella blocken gör sig bara pinsamma när ni försöker klistra SD-ettiketter på motståndaren och samtidigt vilt försvar er mot detsamma. Väljarna och svenska folket struntar fullständigt i om någon råkat prata med Sällström, Åkesson eller Skalin eller om något parti gör upp i någon fråga med SD. Folket vill ha folkvalda representanter som gör sitt yttersta för att driva sitt partis politiska frågor och gör det som är bäst för Sverige. Detta tjafs drar ett löjets skimmer över hela riksdagen och skämmer ut vårt land inför våra grannländer där man har en betydligt sundare syn på vad demokrati faktiskt innebär.

Sluta lipa och acceptera att SD är i riksdagen för att stanna. För varje dag kommer nyheter och fakta fram som visar på att de behövs mer än någonsin.

JonasE sa...

9 gånger av 10 går SD regeringens linje, men det är den 10 som "räknas" tydligen, det är då som de STORA rubrikerna kommer, och Reinfeldt blir kolerisk.....de andra 9 gångerna då??.

Anonym sa...

SD vinner mark hela tiden! Vad i helvete har vi för folk i riksdagen egentligen, rena rama kommunistghettot tydligen!? Omvärlden måste undra hur det har kunnat gått så fel med det demokratiska Sverige.

Arne P.

Anonym sa...

"Omvärlden måste undra hur det har kunnat gått så fel med det demokratiska Sverige."

Ja, det stämmer. Faktum är att om du redogör för svensk immigrationspolitik för en person från ett annat europeisk land så tror han inte på vad du säger.

Kommer folk in utan pass? Nä, så dumma kan ni väl inte vara.

Ställer ni inga krav på kompetens?

Släpper ni in analfabeter?

Ser ni inget problem med muslimsk invandring?

Lämnar judarna landet utan att det ens blir debatt?

Slutligen, om man berättar att det är ett "konservativt" parti som driver på, då tror de definitivt att man skämtar.

"Tokmoderater" är faktiskt ett väldigt bra namn på hela eländet.

Utlandssvensk