2011/04/03

DET MAKTLÖSA SD - I 9 FALL AV 10...


Knappt två dygn har gått sedan jag blev nätrot, och hittills har jag bara hört vackra ord inifrån nätverket om hur jag använder min nyvunna position. Jag har fått klappar på axeln, jag har fått de där länkarna som gjorde att jag äntligen tog mig förbi moderatpolaren Kent Persson på Knuff-listan och jag har fått känna vad det innebär att verka i ett kollektiv under ett fast ledarskap som pekar med hela handen.

Frågan är bara om inte min tid som nätrot är på väg att ta slut, för runt lunchtid började mobilen vibrera mer våldsamt än någonsin tidigare. Det vat Natalie Sial, överstinnan Nätrot, som kom med en ny order - en order som jag bara inte kunde följa eftersom jag isåfall skulle kleta ner mig själv med det illaluktande träck som är rasism och främlingsfientlighet...

Natalie Sial skrev: "Goddag kamrater! Nu har vi fått ett gyllene tillfälle att kleta ner borgarbrackorna med rasism, med främlingsfientlighet, med intolerans. Gammelmedia berättar för alla dessa förvirrade människor som valde bort oss att den nya regeringen minsann får stöd av Sverigedemokraterna i nio fall av tio.

Alla elaka bloggar och nyhetsartiklar om att det är vi sossar som samarbetar med Jimmie trots salig Monas löften om aldrig någonsin, aldrig någonstans och aldrig någongång kan nu få ett slut. Lyft nyheten, kleta bilden av en regering och ett parti av rasister som är bästisar med varandra i nio fall av tio. Upp till kamp...

Med vänlig hälsning / Natalie"

Att skriva att jag själv som semi-sympatisör med regeringen är bästis med de SD-folk som hotar mig till livet eller bara skriver elaka saker varje gång jag andas något negativt om deras parti går bara inte. Att få mig, det politiska bloggandets humoristiska geni, att verka vara bundis med de SD-sympatisörer och det parti som totalt saknar självdistans, humor och förståelse för sarkasmer och ironier är lika omöjligt som det låter. Det blir till att ordervägra och berätta på hur jag ser på SD och makten.

Sverigedemokraterna är totalt maktlösa i Riksdagen i 90% av frågorna, för alldeles oavsett vad regeringen föreslår eller inte så är det bara när Jimmie Åkesson, Björn Söder, William Petzäll och "Mopsen" tycker samma sak som Håkan Juholts arv efter Mona som de har makt. Det är bara när den samlade oppositionen råkar trycka på samma knapp i voteringarna som SD överhuvudtaget märks av.

För så länge oppositionen inte är enig så spelar det ingen roll vad herr Reinfeldt, Borg, Björklund, Hägglund och tant Olofsson kommit överens om att driva igenom. Alliansens ledamöter är fler än de röda, de ännu rödare och de spygröna.

Detta vet naturligtvis mina vänner i nätverket om, och då passar man istället på att så de där små fröna av misstänksamhet om att SD-folket ligger väldigt nära alliansen i sina värderingar i 9 fall av 10. Det spelar ingen roll om man är eniga i 99 fall av 100 så länge den där sista skiljelinjen är hur man ser på sina medmänniskor. Då spelar inte beröringspunkterna någon som helst roll, för så länge ett gäng ser ner på andra medmänniskor för att de har en annan kulör, en annan religion, en annan kultur eller ett annat usrprung så kan man aldrig vara på god fot med varandra. I 9 fall av 10 är nog Alliansen oense med Lasse Ohlys vänsterprojekt, men vi står trots det närmare Vänsterpartiet än SD just för att vi trots allt delar synen på människan.

Det finns inget av raskonservatism, nationalsocial-liberalism eller etniskt romantiserande i dagens regering, och detta slår undan benen för allt vad ett utvecklat samarbete heter med Jimmies gäng. Jimmie, Björn, William och "Mopsen" är de oönskade töntarna som försökte smyga med i gänget för att verka tuffa - en sån som jag var under hela min uppväxt. De är töntarna som inga vill veta av men som ändå finns där, maktlösa och löjliga i 9 fall av 10. Det är bara när de får hångla med tjejen som lovade aldrig någonsin, någonstans eller någongång vara intim med töntarna som de kan påverka hur verkligheten ser ut och uppfattas. Inte annars...

Länkar: SvD, DN, AB, Expr, SydS
Bloggar: Kamrat StenholmKamrat Moberg och Kamrat Johansson ordervägrar inte. Böhlis piper på högerflanken

10 kommentarer:

Juha sa...

Detta ger en bra fingervisning på hur stor koll Reinfeldt har på verkligeheten.

"Det fanns partier som under valet sa att de aldrig skulle ge makt åt SD" - Reinfeldt efter att ha förlorat en omröstning

Karin Månsdotter sa...

Gillar din inställning...

Tycker att det är märkligt med denna kampanj mot SD som både alliansen och sossarna bedriver.

En stor del av SDs röster är missnöjesröster. Alternativet för dem är soffan - inte de etablerade partierna.

Det är ju faktiskt så att röstdeltagandet steg från valet 2006 till 2010, och skillnaden motsvarade mer eller mindre SDs del av rösterna!

Kampanjandet mot SD som nu förs vinner inga väljare... en ny politik kanske gör det (Juholt har klart en chans... )

Personligen, måste jag säga att Reinfeldts uttalande i samband med valet om att SDare får skylla sig själv om de åker på stryk har gjort att jag har fått en stark antipati mot honom och det är uteslutet att rösta på moderaterna så länge han är kvar i toppen.
(Nej, jag gillar inte mobbare...!!)

Ing. S.O.B. sa...

Ja formuleringen "dessa förvirrade människor som valde bort oss" tyder på en verkligt människovänlig och tolerant syn på sina medmänniskor och deras förmåga att ta beslut. Sannolikt vill man inte ens ha en socialistdiktatur, utan ett multipolitiskt samhälle där allas åsikter respekteras.

Ohlsson sa...

Skall det vara så svårt?

Säg att fråga X skall avgöras i riksdagen, då är det ju bara att ha regler som säger att var parti eller grupp av partier kommer fram till talmannen med ett dokument med sin lösning, underskrivet av ansvarig inom partiet. Sedan ser man vilken lösning som får flest röster och vi har svart på vitt vilka som samarbetat för att nå fram till lösningen.

Vi får ett förslag från Alliansen. Hur många förslag får vi från de rödgrönbruna?

Juha sa...

@ Ohlsson - 3/4/11 18:55

Betyder inte dessa artiklar att vi nu kan se hur partierna röstar med varandra och sanninge är att i 9/10-fall så överenstämmer SDs åsikter med borgarnas?

Egon sa...

Ändra reglerna för votering i riksdagen till att alltid kräva ett samlat motförslag, inte bara att säga nej till allt, så tystnar de nog på vänsterkanten. Det vore välkommet att vi slapp formuleringar av typen "vi kan väl inte veta hur andra partier kommer att rösta" när vi vet att myglet är mkt utbrett.

Anonym sa...

Det är inte så konstigt att Tokmoderaben räds SD och dess ponduskonservatism när gubben på fullaste allvar verkar tro att de gör skillnad på folk efter deras hudfärg. Min fråga blir då följdaktigen: hur många åsikter delar Tokmoderaben med partikamraten Waberi? Delar ni samma syn på kvinnor, sharia och judar? Om inte - varför sitter han då som representant för ditt parti i landets högsta församling med tillgång till sekretessbelagda försvarshandlingar?

Ing. S.O.B. sa...

Men nu får ni väl ge er! Tokmoderaten gör ju en Günter Wallraff av extremt avslöjande slag. Heja mullvaden! Avslöja de små socialistfuhrerna!

Anonym sa...

Citat:

"Sverigedemokraterna är totalt maktlösa i Riksdagen i 90% av frågorna, för alldeles oavsett vad regeringen föreslår eller inte så är det bara när Jimmie Åkesson, Björn Söder, William Petzäll och "Mopsen" tycker samma sak som Håkan Juholts arv efter Mona som de har makt. Det är bara när den samlade oppositionen råkar trycka på samma knapp i voteringarna som SD överhuvudtaget märks av.
---

Jimmies gäng. Jimmie, Björn, William och "Mopsen" är de oönskade töntarna som försökte smya med i gänget för att verka tuffa - en sån som jag var under hela min uppväxt. De är töntarna som inga vill veta av men som ändå finns där, maktlösa och löjliga i 9 fall av 10. Det är bara när de får hångla med tjejen som lovade aldrig någonsin, någonstans eller någongång vara intim med töntarna som de kan påverka hur verkligheten ser ut och uppfattas. Inte annars...".

Oönskad tönt? Jag är stolt över att aldrig ha kallat Tokmoderaten eller någon annan något sådant.

Tokmoderaten sa...

Stellan, Mopsen...

Du är smartare än vad du låtsas i det här kommentaren. Du förstår precis vad jag menar, eller hur? SD-gänget i Riksdagen BEHANDLAS som de där oönskade töntarna som alltid tycks finnas i olika församlingar. Ingen vill ha med dom att göra, men lik förbannat finns de där. Någon gång i livet lyckas även tönten göra avtryck i tillvaron, och SD lyckas i cirka 10% av fallen att vara med och påverka.

Det vore annars mer begripligt ifall Du, Stellan, hade reagerat på att jag ger mig på Er människosyn. Men tydligen var det värre att tro att jag kallade er för töntar. Skönt att se vad som får er att gå igång ordentligt... ;-)