2011/04/19

SD - DEN LÅGA TAKHÖJDENS PARTI


Jag som satt och inbillade mig att Sverigedemokraterna inte alls var som vi andra, eller att det iallafall var den bild de så gärna vill att vi andra skall se. Men de är inte ett dugg annorlunda, Jimmie Åkessons och Björn Söders kärleksbarn till parti, om man bortser från att de har en människosyn som inte delas av de så kallade etablerade partierna. Där man säger sig vilja utmana det politiska etablissemanget har partiledare Åkesson och partisekreterare Söder skapat ett parti som på många sätt är värre när det kommer till partilkultur än alla de andra partierna tillsammans...

Nu handlar det om att man vill utesluta den starke mannen i Bjuv, Allan Jönsson. Allan har tydligen spelat alldeles för mycket Allan med partiet för att få fortsätta att vara den där lokala ledaren som ledde SD i Bjuv till alldeles för stora framgångar. När Allan kallar partiet för toppstyrt så har han sett rätt, och när Allan säger att SD är alldeles för enkelspårigt i sin främlingsfientliga framtoning så häpnar jag - eftersom det är själva grunden för SD-retoriken. Nu blir Allan varse att SD har ännu lite lägre till taket än de etablerade partierna som man säger sig utmana och att toppstyrningen är minst lika extrem som partiets ideologiska grund.

Att ha sina synpunkter på en integrationspolitik som inte fungerar som den bör, och att föreslå lösningar på hur Sverige skall kunna komma tillrätta med det alldeles för stora utanförskapet bland de som av ett eller annat skäl har kommit hit är inte rasism eller intolerans. Det är när man delar upp samhället i vi och dom, de infödda och inkräktarna som man tassar iväg i fel riktning - i den riktning som toppstyrarna Jimmie Åkesson och Björn Söder vill leda sitt parti.

Sedan SD dansade svensk hambo in i de fina salongerna så har uteslutningsärendena duggat tätt i det nyaste av de nya riksdagspartierna. Folk sparkas i väg åt vänster och höger av SD:s medlemsutskott, eller förekommer sparken i bakdelen genom att ta sitt pick och pack och dra innan Björn Söders stälhätteförsedda Dr Marten träffar med full kraft. Allan Jönsson har dock nästan 20% av Bjuv-borna i ryggen, folk som uppenbarligen gillar Allan som SD-företrädare.

Kanske kan det bero på att Allan, som på bilden ovan har en exakt likadan Dressman-tröja som jag har och förmodligen i samma storlek, säger det som de flesta SD:arna kanske börjar få upp sin ögon för att Jimmie, Björn och de andra i SD-toppen bara är ett gäng politiska lycksökare. Kanske kan det bero på att SD nu visar sin inbyggda intolerans även inåt i partistrukturerna, där folk som tycker annorlunda och andas ut lite kritik mot Jimmies och Björns arvoden och enfråge-fixering helt plötsligt blir icke önskvärda i ett parti där takhöjden sjunker för varje nytt uteslutningsärende...

Ärligt talat tror jag att SD skulle må bättre om folk som Allan, gräsrötterna i partiet, fick andas fritt och uttrycka sin skepsis över att Jimmie Åkesson och Björn Söder är på väg att skapa det mest toppstyrda och det mest paranoida partiet som sett Riksdagens väggar och lokaler från insidan. När man nu börjar täppa till käften på "lyckade" lokalpolitiker som Allan Jönsson i Bjuv så börjar man också bädda för en framtid då det nyaste av de nya av riksdagspartierna kommer att behöva sova oroligare och där mardrömmen handlar om en splittring i de gamla grundstenarna som en gång skapade SD...

Länkar: SvD, DN,
Bloggar: Röda Berget, Högberg,

14 kommentarer:

Ponuts sa...

Alla i SD blir inte sparkade åt höger och vänster, vissa försvaras ju hur länge som helst. Vad som dock krävs är att man lycka kräla sig tillräckligt högt upp i dyngan som är SDs partistruktur.

Jag hoppas på en ordentlig splittring i ett gäng olika faktioner till nästa val. Demokratsvenskarna kanske, eller Svenskdemokraterna?

Patrick sa...

Men eller hur? De gnäller över att SD aldrig får komma till tals och så sparkar de ut folk för att de har en åsikt och att det är svårt att få komma till tals...
Epic fail, som kidsen säger... :)

Martin sa...

Med ditt hundraprocentiga trackrecord av att konstant överdriva, vilseleda och falsifiera beträffande SD så tar jag detta inlägg som en garanti för att SD-toppen agerar helt rätt och med torrt på fötterna. Tack!

Tokmoderaten sa...

Varsågod Martin!

Anonym sa...

Moderaterna visar återigen vägen.

Se bara på Vellinge, länge den enda kommunen med egen majoritet för M. Vägen till framgång var att föra SD politik i den egna kommunen men samtidigt stödja massinvandring i resten av landet. Så långt var allt frid och fröjd.

Men sen glömde de korkade lantisarna i den lokala M ledningen grundregel nummer 1: Alltid ljuga om vad man verkligen anser om immigration av skattefinansierade analfabeter från MENA, dvs det man på PK svenska kallar "flyktingar".

Men då uppvisade den centrala M ledningen sedvanlig handlingskraft. Efter bara ett kort, och säkert väldigt trevligt, möte hade M lantisarna snällt återgått till att ljuga.

Utlandssvensk

Guds Basun sa...

När jag läser om SDs agerande, får jag visioner från det gamla Sovjet. Man är ett toppstyrt parti som sparkar kritiker som vågar ha en motsatt åsikt. Och som lök på laxen verkar man liera sig med de röd-gröna. Sedan beskylls SD för att vara ett höger parti........

Patrik, Ängelholm sa...

Prova att kritisera invandringspolitiken i ditt moderatparti, så lovar jag att du ska få se på låg takhöjd.

Jönsson anklagas på flera punkter för att ha agerat partiskadligt, och det är under prövning. Ni som klagar över lågt i tak i SD och att partiet sparkar ut företrädare till höger och vänster, kan ni ge något exempel på ett fall där det skett utan anledning? Hosta upp det i såfall, vore spännande att bemöta.

Jönssons attacker mot sitt eget parti är annars mest bara larviga, och han har varit internkritisk iaf så länge jag varit med. SD's riksdagsföreträdare har inte mer betalt än andra partiers. Åkesson och Söder tjänar lite drygt hälften av vad Sahlin har i fallskärm, för att ta en jämförelse. Jönssons kritik av överfokus på invandringspolitiken är märklig. Det är som om en S-företrädare skulle kritisera S för att vilja stärka fackföreningarnas ställning eller en M-företrädare skulle kritisera M för att vilja hålla skatterna nere. Vet inte Jönsson vilka profilfrågor SD gick till val på?

Jag är f.ö. SD-gräsrot, arbetar på fritid med partiets politik på kommunal nivå, liksom Jönsson.

Anonym sa...

Tokmoderaten är verkligen fantastisk.

Han har lyckats med det som en utomstående observatör inte trodde var möjligt, nämligen att vara mer PK än den svenska pressen. Hans metod är att ta de befintliga, och krafigt vinklade, PK nyheterna och sen förgrova dem.

Givet att han uppenbarligen saknar all form av utbildning och förmåga att ta del av den internationella debatten är detta sannolikt hans bästa möjlighet att få uppmärksamhet inom sitt parti.

"Titta Fredrik, jag mobbar SD! Kan inte det vara värt en valbar plats till EU-parlamentet?"

Vem vet, kanske det fungerar. Svenska väljare, till skillnad från alla andra europeer, verkar ju vara villiga att rösta på folk som öppet ser ner på dem.

Men det är en farlig lek. Landet står bokstavligt talat i brand och en våg av våldtäkter och misshandel drabbar nu medelklassens barn. Om de någonsin begriper den uppenbara kopplingen till den immigrationspolitik som M driver lär Tokmoderaten få erfara samma konsekvenser som många gånger tidigare har drabbat de som aktivt hjälper till att kolonisera sitt eget folk.

Utlandssvensk

Anonym sa...

Utlandssvensk!
Av din signatur och dina inlägg att döma predikar du från utrikes tribun vad vi i Sverige ska ta oss för. Vad säger SD om det? Kanske tur för dig också, att ditt nya hemland släpper in utlänningar, och vad säger SD:s gelikar i ditt nya hemland om det? Men det hela kanske förklaras, av dig och SD, med att du är en "riktig" svensk, as approved by Björn Söder.

Mvh Hemlandssvensk

Lasse sa...

Token bryr sig om SD, för hans egna parti är så intetsägande och där har alla lokalpartier munkavle.

Magnus A sa...

Patrik i Ängelholm levererar som vanligt grova lögn. T ex detta:

"Åkesson och Söder tjänar lite drygt hälften av vad Sahlin har i fallskärm, för att ta en jämförelse".

Dagens Industri: "När hon avgår som partiledare i början av nästa år får Mona Sahlin rätt till 51.000 kronor i månaden i fallskärm fram till 65-årsdagen. ... Om Mona Sahlin får ett annat jobb ska den nya inkomsten räknas av från statsrådspensionen.".

Mona har alltså 51 000 kr/månad medan Åkesson har 56 000 kr/månad i riksdagslön och ovanpå det tar ut ordinarie lön från SD, 36 500 kr/månad. Över 92 000 kr/månad således.

Hur 92 000 kr plus Björn Söders lön är "lite drygt hälften av vad Sahlin har i fallskärm" på 51 000 kr/månad kan Patrik förklara nu! Jag är övertygad om att Patrik kan hitta på och fuska siffror (som lurar de mest korkade) och skulle bli förvånad om jag läste något av Patrik där han inte gör så. Vad som helst av lögn tycks fungera för SD:are, särskilt om de kryddas med anklagelser mot att de som påpekar sanningen är Expo:iter, landsförädare och liknande. Duger inte det tar de kanske till att den de diskuterar med är sinnessjuk, eller så drar de sig (troligen smartare) bara undan.

Patrik har ljugit om många saker, t ex om diverse påhitt kring uttalandet om "40 000 mrd kronor", att invandringen kostar 300 mrd kronor per år, vilket trots att han vet att det inte finns flera som hävdat antyder att det är så och att de flesta studier visat det! (Länk) När han måste backa hävdar han att han inte lägger någon värdering i påståendet (ett trick som Söder infört? :) ) men fortsätter att hävda detsamma om flera studier som alltså inte finns. Ljuga för allt vad tygen håller utan att lägga värdering i det. :)

Lögnare som Patrik är i mina ögon löss i den politiska debatten och ett bra skäl att hålla sig ifrån SD. Kan det på liknande sätt kan ljugas om nationalsocialistiska preferenser? På Tallin sjöng en förhållandevis stor del av partiledningen med i texter på nationalsocialistiska låtar (de sånger Kaliber avslöjade explicit nationalsocialistiska). Man har en gruppledare i Göteborg som mejlväxlade och besökte en tysk nazistisk politiker i NDP och den som uttryckte tvivel om att det är okej mobbades ut och det är bevisat att SD anser att det vara okej.

Men åter till Allan. Vad hans kritik beträffar verkar den ligga på ett konstruktivt plan, såsom att det stöd som ska gå till region och kommun uteblir med hänvisning till att det behövs på riksplanet. Exempel visar att problemet är betydande varför det knappast är fel att han tar upp det offentligt. Han försvinner ur ett parti där lögner är något som anammas och används maximalt i förhoppning att de är bra när de gör nytta.

Detta handlar nog inte bara om att politik är ett teamarbete där det gäller att stå upp för det, utan SD tycks ha för många med (o)moralen hos Patrik-i-Ängelholm för att vara så professionellt som ett riksdagsparti bör vara.

Finns ett antal högt i SD:s organisation med tvivelaktigt förflutet och/eller engagemang i nära tid av osmaklig högerextrem karaktär, och vad SD egentligen är kan man undra?

Att i ett mejl till en nationalsocialistisk politiker i ett grannland beklaga att SD inte på gatorna använder våldsamma utomparlamentariska grupper (avsågs Motståndsrörelsen?) gick alltså an för gruppledaren i Göteborg. Andra utesluts...

Magnus A sa...

Skrev just att såna som Patrik i Ängelholm med notoriska lögner är "löss" i politiska debatten.

Ångrar det, och det hade räckt att skriva "troll", som det är fråga om. Löss är att avhumanisera lögnarna, och överdriften ger även onödig uppmärksamhet. "Troll" ett mer passande epitet.

Patrik, Ängelholm sa...

Magnus A,

Det var ju bra att du backade ang. tillmälet. Jag köper det.

Men varför bli så upprörd? Kan jag inte trovärdigt visa siffran jag hävdade för Sahlins fallskärm, så står jag ju där avklädd, vare sig du skriker eller inte.

Jag har inte hittat på siffran, utan hämtat den från ett par olika ställen på nätet, bl.a. från Lotta Grönings blogg på Expressen, där Lotta själv angivit siffran. Hon är ju själv vänster, så jag uppfattade därför siffran som trovärdig. Siffran gäller enligt Lotta Gröning exklusive pensionspengar:

Jag kunde angivit källan direkt om jag varit mer noggrann, men här är den nu:
http://blogg.expressen.se/lottagroning/entry.jsp?messid=655171

Jag har f.ö. aldrig påstått att invandringen kostat 300 miljarder kr om året. Men bra att du är hederlig nog att länka till inlägget där det framgår att jag presenterar det som den högsta föreslagna siffra som nämns i sammanhanget.

mopsen sa...

Jimmie Åkesson kan sätta sig längst bak i salen och leva gott på riksdagsarvodet. Men vi kräver att han skall stå längst fram och ta allt ansvar. Skall inte det honoreras? Det Jimmie får för sin extra och hårda arbetsinsats går mest till skatt.

En bön: Om möjligt, tänk själv.