2011/07/11

ALMEDALEN XI - SD OCH ÖVERVAKANDET...


"Innan du påbörjar en jakt är det klokt att fråga någon om vad du letar efter innan du börjar leta efter det." - Nalle Puh.

Medan Jimmie Åkesson stod i talarstolen och försökte vinna några billiga poäng på att låtsas vara motståndare till övervakningssamhället och datalagringsdirektivet så sprang hans fotfolk omkring ner på gröngräset framför scenen och fotograferade - fotograferade de som inte klappade händerna på beställning, de som buade eller skrammlade med sina nycklar. Jimmie Åkessons fotfolk tog övervakningen av sina politiska motståndare på fullt allvar...

Själv tittade jag på två partiledartal, ett där jag applåderade lite pliktskyldigt ibland och ibland för att det faktiskt fanns en poäng i det statsminister Reinfeldt krystade ur sig på måndagskvällen - och ett tal där jag inte applåderade alls. Det var Ohlys tal.

Men inte blev jag fotograferad av några paranoida vänsterpartister för det, trots att partiet har förtroendevalda som vill fylla moderater med bly och avrätta misshagliga ledarskribenter. Ingen Vänsterpartist körde upp kameran i plytet på mig när jag stod och raljerade över Ohlys plattityder upp frpn scenen med folk runtomkring mig som också var där enkom för att lära känna de politiska antagonisterna lite bättre. Men där Vänsterpartiet låter alla lyssna på Ohly i lugn och ro, där springer SD-folket omkring och övervakar sina meningsmotståndare...

Det säger rätt mycket om Sverigedemokraternas grundsyn på sina politiska motståndare, som skall dokumenteras och hängas ut på nätet. Det säger rätt mycket om hur Sverigedmokraterna fungerar i det demokratiska samhället och ur vilka rötter de har sugit upp sin näring under åren. Det säger rätt mycket om Sverigedemokraterna som inte Jimmie Åkesson eller Björn Söder vill höra talas om.

Men nu är det som det är, partiet demaskerades i Almedalen igår - när dokumentationen pågick framför en Jimmie som var glad som ett barn över att få stå där han stod. Jimmie blev så glad att han började leverera Nalle Puh-citat - och jag börjar som jag slutar, med ett annat Puh-ordspråk som passar in på Sverigedemokraterna - "När du ser att någon sätter på sig sina stövlar, kan du vara ganska säker på att något spännande ska hända."

Länkar: AB1, AB2, AB3, SvD1, SvD2, SvD3, DN Chatt
Bloggar: Maria Abrahamsson, Westerholm

10 kommentarer:

Martin sa...

För det första var det väl en (1) Sverigedemokrat som fotade, inte flera?

För det andra är ju detta såklart en konsekvens av det våld och de hot som ständigt drabbar SD:s företrädare. Eftersom polisen och det politiska etablissemanget med ditt parti i spetsen inte klarar av att hantera detta politiska våld, värdigt vilken demokratiskt efterbliven diktatur som helst, återstår att ta saken i egna händer bäst man kan och försöka dokumentera så mycket som går för att skapa förutsättningar att driva ev. rättsprocesser bättre i framtiden. Att lättare kunna identifiera attentatspersoner genom en fotodatabas är ett sätt att driva detta.

Du vet såklart om detta, men i vanlig ordning skrivs det helt onyanserat om SD och deras förehavanden. Kan du förresten visa ett enda tillfälle där en Sverigedemokrat utövat våld mot en politisk meningsmotståndare (annat än möjligen i rent självförsvar)?

Rory Gallagher sa...

Dina vanligtvis hyfsat vettiga inlägg överskuggas av det här bottennappet. Det är väldigt lätt att moralisera över vilka ens motståndare är när man inte riskerar sin egen hälsa på köpet. Att moderaternas öppna hand vänsterut skulle gå så pass långt att även en "tokmoderat" går på gamla vänsterfloskler om fascism och andra dumheter som sträcker sig en bra bit förbi verkligheten, visar hur illa ställt det är i det här samhället. Det är verkligen skittrist.

Som avslutning, skulle du kunna länka till den sida där SD "hänger ut" sina meningsmotståndare? Jag hittar den inte.

Anonym sa...

SD planerar nu att bedriva utpressning enligt deras ekonomiske talesman och rösta mot regeringen tills de går på SD:s linje i frågan om skatter för pensionärer: http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/10/sd-utan-s-nkt-pension-rsskatt-kommer-vi-forts-tta-f-lla-reinfeldt. Antar att juholt sitter och gnuggar händerna efter den artikeln med tanke på hans populistiska utspel för att fiska röster så verkar ett nyval vara det han strävar efter.

bigge sa...

Hoppsan! Där avslöjade sig Sverigedemokraterna igen i kommentarsfältet. Deras anhängare tycker tydligen att det är viktigare att ha ett register över eventuella framtida brottslingar än att respektera lagar som de gällande åsiktsregistrering.

Jag misstänker att syftet med kommentarerna var ett annat, men de stärker dessvärre bara bilden av SD som ett fascistiskt parti.

Fast å andra sidan är de nog rätt nöjda ändå. Nu får de ju möjligheten att ännu en gång spela ut martyrkortet ...

Magnus sa...

Bigge. Instämmer. Martins ord om "[a]tt lättare kunna identifiera attentatspersoner genom en fotodatabas är ett sätt att driva detta" visar at de är nazi-inspirerade lagbrytare som inte begriper att det är olämpligt att öppet tala om sin privatpolis; sitt IB.

Något som bör utredas!

Att det Martin (Martin kallar sig f ö en SD-apologet som kommenterar på min blogg och SD:s pressekreterare) påstår bara var en som fotade stämmer väl inte med vad folk på plats sa och är i så fall skrupelfri lögn, som så ofta från SD (40 000 miljarder påstods vara från hemligstämplat dokument SD inte kunde visa; tragiskt dålig lögn...).

Hans sa...

Tja tokis, här får jag nog rösta med SD. Om jag vore uppsatt på de autonomas tio-i-topplista, så hade jag också sett till att ha koll på vilka som kom på mötena, så jag vet om det är dags att vända och springa en kväll i en mörk gränd.

Eller så skulle jag ju förstås kunna tryggt lämna det hela i händerna på vår erkänt effektiva poliskår att utreda...

magnus123 (at) live.se sa...

Hans. Min bloggpost "Bra i Jimmies Aledalstal..." har nu länkats av flera SD-bloggare! Borde även du gilla... Består av detta från Jimmies tal:

"...det enda land i hela världen som har det ännu värre ställt när det gäller våldtäkter är det till Swaziland närliggande Lesotho.

Nä, det här kan inte stämma! Det måste till delar bero på vad Jerzy Sarnecki på BRÅ förklarat, att svensk statistiks beräkningsgrund ändrats till högre siffror som därmed inte kan jämföras med andra länder. Men inte heller rimligt att av krig och våldtäkt drabbade östra Kongo har färre våldtäkter än vi! Nej, låt mig nu lämna manus och se vilka länder som har minst våldtäkter, t ex Saudiarabien, Jemen och Jordanien. Dessa länder är ...är ...muslimska. Vi borde bli... Nej, de har sverigedemokratisk kriminalpolitik! Omedelbara och hårda straff! Fredrik Reinfeldt väljer att ignorera internationell brottsforskning och att vi bör inspireras av saudiarabisk strafflagstiftning"
.

;)

Hans sa...

Magnus: jodå, den var bra. Nästa steg är väl att SD återigen börjar värva muslimska röster, som de en gång försökte genom att visa fram HBT-bilder och säga "detta vill vi stoppa". Nästa drive kunde bli att börja propagera för ännu hårdare tag mot kriminella. Skulle bli kul att se grabbarna Ekeroth stå och propagera för Sharia. Eller spöstraff för dem som fyllnar till och kastar ut TVn genom fönstret.

Martin sa...

bigge:

Allt prat om åsiktsregistrering är såklart bara prat. Om du anser att det är olagligt, polisanmäl då saken istället för att snacka strunt på internet. Visa att du verkligen står för dina åsikter och är beredd att göra något i verkliga livet för att driva dem. Vad jag vet har SÄPO koll på ett par hundra misstänkta med kopplingar till islamistisk terror, detta är samma sak fast politisk terror, riktad mot SD. Du kan ju passa på att anmäla SÄPO också när du ändå är i farten.

Magnus:

Jag är inte medlem i SD och är ingen talesperson för partiet utan en ansvarsfull svensk medborgare och väljare. Vill du snacka vår tids IB, Googla på "EXPO". Där kan du snacka åsiktsregistrering och olagliga metoder såsom datahackning mm.

Vad gäller om det var en eller flera som fotade så lade du tydligen inte märke till det frågetecken jag hade i slutet av min inledande mening, det var alltså en fråga, eftersom det ingenstans har framkommit att någon annan än Thomas Karlsén har fotat.

Så åter till själva ämnet. Följande ljudupptagning finns nu upplagd på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=51AeboWyWCQ&feature=player_embedded

Här hörs tydligt vad Thomas och reportern på AB säger, och man kan alltså lätt avgöra att AB ljuger rakt ut när man i artikeln skriver;

"Varför gör ni det?

– Det kan vara bra att veta."

Dessa meningar förekommer alls inte i samtalet och är fabricerade för att spetsa till artikeln och ge en hotfull touch. Jag hoppas att AB polisanmäls och fälls för detta som bör röra sig om förtal.

Det vore för övrigt intressant om någon kunde länka till den sida där SD påstås "hänga ut" meningsmotståndare. Förmodligen är det ju vanliga mängdbilder från Jimmies tal som läggs ut på Facebook för alla att ta del av. Alltså ingen dokumentering av meningsmotståndare alls, även om jag har förståelse för om man bedriver en viss sådan förebyggande verksamhet också.

Anonym sa...

Det är bättre att låtsas vara emot övervakningssamhället än att införa det. Som ett visst parti i regeringsställning just nu gör...

Tråkigt med dessa skygglappar. Var är dom riktiga moderaterna?