2011/09/15

NÄR TALA ÄR SILVER OCH TIGA ÄR GULD...


Riksmötets högtidliga öppnande. Några av ledmöterna vill inte gå till Storkyrkan eftersom det finns en imam och en rabbin i ett kristet kyrkorum. Att Sverigedemokraterna visar upp sitt riktiga ansikte är väl ingenting att uppröras över egentligen, man kan rentav dra en suck av lättnad när riksdagens nyaste parti gång på gång på gång bekänner färg - vi mot dom...

Nu har dock Erik Almqvist, Jimmie Åkesson och alla andra islamofober i SD fått sällskap av en kristdemokratisk tant som i all sin inskränkthet förmodligen fördjupade stämningen av ångest hos våra allianssystrar och borgarbröder under Göran Hägglunds ledning. Annelie Enochsson heter kvinnan som på helt egen hand satte ett likhetstecken mellan de annars så kärleksfulla kristdemokraterna och de hatiska sverigedemokraterna.

Annelie Enochsson har suttit som representant för sitt parti i riksdagen sedan år 2000. Alltså har kvinnan suttit förtvivlad, upprörd, tillintegjord men ack så tyst i Storkyrkan både 2007 och 2009 då Riksmötets öppnande inkluderade imamer och rabbiner i Storkyrkan. Nu, när Annelie Enochsson har sällskap av folk som inte drar sig att säga vad de tycker om främmande element i vårt samhälle så passar Annelie Enochsson på att öppna sin käft och uttrycka sina känslor.

Naturligtvis får riksdagsledmot Enochsson tycka och tänka precis vad hon vill, även om hon i detta fallet inte skadar bara sig själv utan även sitt parti. Frågan är bara varför hon inte har uttryckt sina åsikter tidigare? Frågan är varför det krävdes ett islamofobiskt parti i plenisalen för att hon skulle våga vädra sina i mina ögon unkna åsikter?

"...och roten i det kristna trädet är judendomen så det är naturligt att de är med. Koranen däremot är oss främmande" berättar Enochsson för media, och det står då klart att hon är ännu lite värre än sina trosfränder i SD. En juddisk rabbin funkar i kyrkan, men inte en imam. Eftersom "vi" kristna delar halva bibeln med judarna får juden vara kvar när muslimen sparkas ut i Enochssons eget Riksmöte.

"Koranen däremot är oss främmande" säger Enochsson, och följdfrågan är vilka som "oss" är? Alla kristdemokrater? Alla svenskar som är tillräckligt ljusa i hyn? Alla riksdagsledamöter? Familjen Enochsson i Göteborg? Alla islamofober och intoleranta? Tyck vad du vill Annelie Enochsson, men tyck inte åt "oss". Jag är också en del av samhällsbygget, av oss och vi. Tala för dig själv, om du nu inte kan tiga som du tidigare har gjort.
Jag har inga problem med att vartannat år släppa in företrädare för andra religioner i Storkyrkan under Riksmötets högtidliga öppnande. Vi har ju ledamöter i bänkarna som är judar, som är muslimer - som är förtroendevalda av oss väljare. De är precis lika mycket "oss" och vi som du är, Annelie Enochsson. Vartannat år slipper du ju ändå de där hedningarna i Storkyrkan, njut av den stunden - du och de som du betraktar som "oss"...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN, Expr
Bloggar: Alliansfritt, Moberg

14 kommentarer:

Klartexten sa...

Delar du islams värderingar? I så fall är det logiskt att du förordar imamer i kyrkan. Inte annars.

Man måste undra över dina värderingar. Tolerans mot intoleransen är inte förenligt med intelligens!

Anonym sa...

Varför gapar ingen efter judiska prästen? Det står i gamla testamentet att man ska stena kvinnor som haft sex innan äktenskapet. Hyckleri bland rasister som vanligt!!!

Anonym sa...

Hatet mot Sverigedemokraterna är djupt rotat i riksdagen, men med tiden kommer det att visa sig att allt fler av sjuklövern vågar träda fram med obekväma åsikter.

Anonym sa...

avloppsbrunnen står på vid gavel och ur denna har avsändaren "Klartext" kravlat ur, vars åsikter är lika bruna som den sörja han är van att vistas i. Själv är jag ateist och anser att hela spektaklet med invigningen i kyrkan bör slopas, inte fan möts jag med pompa och ståt när jag kommer tillbaka från jobbet efter semestern så jag hoppas innerligt att ceremonin inte faller under debiterad arbetstid. För övrigt så bör ju frågan ställas varför brunskjortorna i sd är så rädda över att en imam får stå och slänga ur sig lite ord under en totalt meningslös ceremoni, är det månne så att det föreligger en risk att hela riksdagen kommer tvångskonverteras till muslimer? Lite realism och logik kanske är för mycket att begära från ett parti som sd vilket helt lever på grundlösa anklagelser, förfalskad statistik och konspirationsteorier. Hur var det nu med foliehattarna sd:are? Idioter vart man än vänder blicken, om det så är åt höger eller vänster.

Johan sa...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/september-11-attacks/8756264/911-Radical-Islamists-burn-US-flag-in-London-protest.html

Från brittiska borgerliga tidningen Daily Telegraph. Givetvis ska vi vara toleranta och öppna, men om vi inte respekterar och hyllar våra svenska värderingar, vår historia och vår kultur, varför ska då nyanlända framtida medborgare göra det?

bloggare på icedaniel.se sa...

Det är roligt med politiska blunders. Reinfeldt blunder är klassikern 2010 innan valet då flera SD-möten attackerades "Har man vissa åsikter så får man räkna med att det blir så".

Anonym sa...

Mycket väl talat, herr Tokmoderat!

Anonym sa...

när man talar optimism om det mångkulturella samhället så är det bara så att den grupp som är inkommande till ett samhälle bara är skattebetalare med låg lön och som saknar regäl utbildning och kulturellt vett om det samhälle det flyttar in till.
den generation som nu dött måste denna lucka fyllas i med nya skatebetalare som genererar snabbare i takt än den som nu dör ut med stor kraft just nu. nya skattebetalare helt enkelt

Anonym sa...

Ditt blogginlägg bekräftar tyvärr bilden av de nya Moderaterna. Skulle vara kul att veta hur mycket oljepengar som betalats till moderaterna för att de skulle bli så positiva till islam och mellanöstern

The Featheredsnake sa...

till bloggare på icedaniel.se

...förutom att Reinfeldt aldrig sagt så. Det där är en vandringsmyt som snurrar runt bland xenofober i vårt land utan ände, och visar deras bristande kunskaper i det svenska språket som man kunde tycka borde ligga dem varmt om hjärtat. Fredrik Reinfeldt sade:

”Jag tycker all form av hot och väld är förkastligt i det svenska samhället och skall beivras.
Så att jag vill vara tydlig på den punkten. Samtidigt vill jag också påpeka en annan sak.
Den som driver upp vi-och-de-tänkande och grundar sig på främlingsfientliga uppfattningar
skall inte vara förvånad,
när detta i grunden väldigt hatfulla sätt att se på relationen mellan människor också leder till,
att det blir mer våld, mer hot i det öppna samhället.”

Det är en korrekt iakttagelse, närmast en truism. Det som stack i öronen hos vissa, mig själv inte oräknad, var att han valde att säga det i direkt anslutning med våld å person riktad mot en SD-representant. Även om ovanstående är sant, och SD:are faktiskt inte Borde Vara Förvånade (vilket de för övrigt inte är), så var det lite okänsligt att påpeka detta när de utsattes för en attack. Men att få det till att vår statsminister "hetsar" och önskar döden för SD:are är inget annat än nonsens, och avslöjar en projektion av SD:arnas egna dunkla drifter.

Anonym sa...

Smygislamiseringen har för länge sedan övergått att bli alltmer öppenbar!

Att inte socialistiska moderater och de ännu mer övertygade socialisterna inte ser detta är inte förvånande!
Tur att jag inte har såna i min närhet!

Per Persson (md2perpe) sa...

Sverigedemokraterna gnäller över islam och hyllar kristendomen, men uppenbarligen har de inte läst detta i Bibeln:

"Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud."

3 Mos 19:33-34

Anonym sa...

Till Per Persson
Ja, låt oss behandla invandrarna som infödda svenskar. Låt oss ställa samma krav på dem. Inte ge personer som aldrig arbetat och betalat skatt i Sverige s.k. försörjningsstöd, som är mycket högre än den pension som många svenskar som har jobbat och betalat skatt i hela sitt liv får. Utan de ska förstås få pension på samma villkor som svenskarna, (vilket i många fall blir noll kronor.) Och låt oss låta dem stå i samma bostadsköer som alla andra... då kanske också svenska ungdomar skulle kunna hoppas på att kunna flytta hemifrån och inte ligga sina föräldrar till last.

Anonym sa...

haha, det här kommentarsfältet såg ut precis som jag misstänkte :) korkade rassar tar över nätet :)