2011/09/04

SD - PARTIET MED DRAG UNDER GALOSCHERNA...


Igår nyheter om en SD-are i Göteborg som av en busschaufför, ett vittne och en åklagare påstås ha slagit sönder revbenen på den frågvisa, färgade bussföraren som hade mage att fråga om SD-aren hade stämplat sin biljett. Idag andra nyheter om en annan SD-are, tydligen såpass högt uppsatt att han hade SÄPO i släptåg, som började slåss med dörrvakterna på en krog som där han uppenbarligen inte var välkommen. Det märks att det är Ian Wachtmeister som har varit mentor åt Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna - för nu är det verkligen drag under galoscherna, eller under de stålhätteförsedda kängorna...

SD-aren i Göteborg kommer att ställas inför rätta för sitt påstådda tilltag och är naturligtvis att betrakta som oskyldig tills dess domen vunnit laga kraft. Skall man analysera på Aftonbladets suddiga löpsedel på nätet så är det SD-riksdagsmannen Erik Almqvist i Stockholm som ännu så länge bara är polisanmäld för exakt samma sak som kollegan i Göteborg - våld mot tjänsteman. Att puckla på folk som i sitt yrkesutövande är att betrakta som medlemmar i TCO har alltså kommit att bli ett sverigedemokratiskt signum, om man skall tro på de som berättar historierna om våldet mot tjänstemännen. Erik Almqvist gjorde det dessutom inför ögonen på poliser från SÄPO, vilket förstärker bilden av att den där knappnålen från 80-talet inte var helt fel ute - "Skinheads har mer hår än hjärna".

Själv tänker jag tillbaka på Crazy Horse, på Anna Sjödin som var SSU-ordförande på den tiden det begav sig och som hamnade på löpsedlarna av sammaa skäl som den den där sverigedemokraten. Drevet gick, Anna Sjödin kölhalades i media och fälldes i tingsrätten och fick inget prövningstillstånd av hovrätten för sina tilltag den där olycksaliga natten på Östermalm. Just denna historia är en perfekt historia att slänga i ansiktet på den sverigedemokratiska nätpöbeln som annars skulle yla om att "sånt här lyfter media fram bara för att det handlar om Sverigedemokraterna!" och "de politiskt etablerade partierna i sjuklövern kan bete sig hur som helst utan att media reagerar!", typ...

Vem det än var som det skrevs om igår och att det är riksdagsman Erik Almqvist som om jag ser rätt har fått se sitt ansikte pryda Aftonbladets löpsedel idag så är det två personer som har gett Björn Söder och Jimmie Åkesson ett lite jobbigare jobb med att få folket att tro på Sverigedemokraterna som ett seriöst inslag i den svenska politiken. Bilden är en annan, det är drag under galoscherna - med riksdagsledamöter som välter TV-apparater, hamnar i fyllecell och snyltåker taxi, med förträdare som hamnar i rätten för att misshandlat en busschaufför och en riksdagsman som nu är polisanmäld för att ha gjort en "Anna Sjödin". Fortsätter det i den här takten så kommer det att bli en ännu mer spännande höst i svensk politik.

Länkar: SvD, SvD, SvD, DN, AB, AB
Bloggar:

25 kommentarer:

Anonym sa...

Du sprider ju bara Näthat! Saken är inte avgjord, snarare tyder det mesta på att Erik Almqvist blev påhoppad av vakterna. Tur att det finns många vittnen inkl. SÄPO. Det är farligt att vara SD-politiker, du misshandlas, får hotbrev och tegelstenar genom fönstren osv. Sluta att sprida detta Näthat.

Magnus i Solna sa...

Ptja du, det verkar väl inte alls vara något i närheten av Crazy Horse skandalen.
Jag tycker att det är märkligt att du läser så mycket skvallerpress, det är ju lika informativt som "En ding ding värld" imho...
Fast det blir ju iofs mer drag under galocherna om man gör det...

http://sverigedemokraterna.se/2011/09/04/kommentar-ang-pastatt-krogbrak/
Allt detta givetvis skrivet utan att jag personligen varit där eller dom har fallit.
Finns folk som har sett händelsen och verkar kunna bekräfta hans version på flashback.

Gammelmoderathälsningar från Solna!

Anonym sa...

http://sverigedemokraterna.se/2011/09/04/kommentar-ang-pastatt-krogbrak/

Blir svårt att trolla bort Säpovakterna för ordningsvakterna.

lennart larsson sa...

Tokmoderaten...
Sluta upp med att skriva blogginlägg när du är bakis, det blir bara så fel.
Ser fram emot ditt framtida inlägg där du får göra avbön för dina ogrundade angrepp på Björn Söder.

Anonym sa...

När ska folk lära sig att man inte vistas på ställen där det finns sk vakter? Lämna krogarna åt sitt öde!

JonasE sa...

Frågan är om det var "drag under galsocherna", ellre om dom är "dragna" i största allmänhet....det senare verkar det som på argumentationen !!.

Anonym sa...

Ähh.. rensa up i era egna led, med moderater som mordhotar journalister, röker cigarr när Palme dog och som springer fulla på kajen med sina barn i barnvagn.

Almqvist blev attackerad vilket Säpos vittnesmål kommer berätta.

Så lägg av med dina rena lögner.

Ulmerkotten sa...

Hur vore det om du tog reda på vad som egentligen hänt i.st.f. slänga ur dig floskler som "sverigedemokratiska nätpöbeln"? Jag är inte SD även om de tvivelsutan har den bästa politiken, men det står helt klart att krogpersonalen attackerat Erik A. och det var då de två SÄPO-nissarna ingrep.
Jag har bott i 30 år i Stockholm och vet hur krogarnas personal kan uppföra sig. Men de får alltid rätt. Nu var det två SÄPO-nissar med, och deras trovärdighet får du gärna ifrågasätta.

Så vi får kanske hänföra denna blogg till den "7-klöverns nätpöbel", eller?

Men i dina och medias ögon var han givetvis inblandad i krogbråk, helst åxå vållande och startade alltsammans - han var ju SD. Kolla gärna Aftonbladet löpsedel idag.

Så låt oss se vad åklagaren säger och vad slutet blir på denna historia rent juridiskt. Men det blir ju inget media skriver om, eller hur? Eller du kommer att krypa till korset för....

Anonym sa...

Erik ALmqvist i slgasmål på kungsgatan: FIlm http://jinge.se/politik/sd-toppar-hotar-med-misshandel.htm

Borde han inte fälas nångång?

Ulmerkotten sa...

Jaha, nu är vi nere på två kommentarer. Interaktiv Säkerhet i Varberg månne?

Magnus A sa...

Ulmerkotten: "7-klöverns nätpöbel"

Som så många andra (t ex PI) får du SD att framstå som -- även om du "inte [tillhör] SD fast du anser "de tvivelsutan har den bästa politiken" -- en högerextrem sekt.

Illwill sa...

Konstigt att media inte skriver om t.ex Moderaterna? Det finns ju åtskilliga som blivit dömda för att ha tafsat på småbarn, våldtagit småbarn, misshandlat fru/meningsmotståndare/andra.

Vpk har varit representerade av dubbelmördade, media döljer det. S fuskar och har representanter som begår liknande brott som moderaterna och media döljer...etc

Men när ett par svartingar attackerar en SD-politiker, då jäklar ska...SD-politikern pekas ut? Hmm, ok!

Patrik, Ängelholm sa...

Skillnaden mot f.d. SSU-ordförandens besök är här att vakterna inte kan uppvisa några men efter det påstådda angreppet. En annan skillad är förstås att Anna Sjödin dömdes. I det här fallet har Erik Almqvist istället lämnat en motanmälan om misshandel och falsk invitelse.

SD-politikern i Göteborg nekar likaså till anklagelserna.

Du har en väldigt dömande ton mot de här 2 personerna i ditt inlägg. Det går förmodligen över gränsen för förtal. Varför? Vill du och ditt parti ha ett samhälle där pöbeln dömer istället för domstolarna?

Ulmerkotten sa...

@ Magnus A

Ok,vet inte om jag fattade din mening rätt. Men som jag tolkar den menar du att alla åsikter som inte platsar inom 7-klöverns PK-ribba är en högerextrem sekt.

Nu är det ju helt enkelt så, att media och politikerna totalt dyker på debatter som har med invandringen att göra. Vi pratar inte om småpengar, vi pratar inte om småproblem heller. Jag är varken rasist eller SD, men som sagt deras politik är definitivt spelkar.

Men jag tar gärna debatten med dig. Tror dock inte tokmoderaten vill se den här. Vill du fortsätta här, ok för mig, jag en egen blogg http://ulmerkotten.blogspot.com/

Tokmoderaten sa...

Patrik i Ängelholm,

Själv tycker jag att jag har varit ovanligt snäll och tydlig med att de inte är dömda och därmed att betrakta som precis lika oskyldiga som alla de där nya svenskarna som passerar i revy på Efterlyst och som ni ondgör er över innan domen har fallit. När det gäller Almqvist ser jag med skräckblandad förtjusning framemot att höra SÄPO-snubbarnas vittnesmål...

Vad gäller domstolar vs pöbel kan jag bara konstatera att det finns gott om folk i SD-leden som dömer folk på förhand om de råkar tro på en annan gud eller har en annan kulör på hudkostymen. Sällan är "vi" och "dom" så övertydligt som när det kommer till SD-folk som anklagas för ditt eller datt, och som alltid är missförstådda och oskyldiga.

Johan sa...

Tokmoderaten,

Det en mycket egendomlig jämförelse du gör, när du jämför de två sverigedemokraterna med "alla de där nya svenskarna som passerar i revy på Efterlyst".

Du verkar jämställa de fall, som Efterlyst tar upp - t.ex. "När Maria öppnar dörren till sin lägenhet vid lunchtid rusar tre män in och rånar henne", "De tre rånarna överumplar Johan och slår honom så han faller till marken. De fortsätter att sparka när han ligger ner varpå de tvingar tillbaka honom till hans arbetsplats där de under pistolhot länsar butiken på pengar och cigaretter. De avslutar med att ta Johans bankomatkort och hans kod varpå de tar ut pengar", "Tre rån, varav två med sprängladdning" osv - med två fall (som rör sverigedemokrater), där ord står mot ord.

Kan du varsebli skillnaden? I de fall, som Efterlyst tar upp, så finns det inte några tvivel att rånet, misshandeln, sprängattentatet m.m. verkligen har inträffat - men när ord står mot ord, så kan man inte göra anspråk på att veta, vad som utspelats, innan någon domstolsprövning ägt rum.

Anonym sa...

Är det inte Rainfelt som är mest tydlig med sitt "vi och dom"

SD mot alla övriga

Skulle Tok kunna berätta för oss dåligt utbildade vad innebär Rasism och verklighetsfrämmande står för när det gäller Sverigedemokraterna.

Det är många som är invandrare, och är dom raster mot sig själva ?

Anders sa...

Stackars SD:are, men om det nu skulle visa sig att dessa fall av misshandel stämmer, som käranden hävdar, kommer ni då att göra en pudel SD:are.

Anonym sa...

Vilken landsförrädare. Och du ska kalla dig Moderat?

Patrik, Ängelholm sa...

"passerar i revy på Efterlyst och som ni ondgör er över innan domen har fallit."

Betraktar du själv brottslingar som hängs ut med namn och bild i Efterlyst som sannolikt oskyldiga?
Det gör inte jag, vilket inte innebär att jag tycker Efterlyst skall ta över domstolarnas uppgifter.

Domstolsprövningen av det här lär bli en gäspning. Vakterna som överföll Erik är 2 brottslingar vilka som helst, som ska dömas rättvist i domstol för vad de gjort.

"gott om folk i SD-leden som dömer folk på förhand"

Det finns inte i M-leden menar du?

"om de råkar tro på en annan gud"

Det förvånar dig kanske i din stockkonservatism, men det är numera tillåtet att kritisera religioner.

"eller har en annan kulör på hudkostymen."

Precis lika illa som att bedöma folk efter plånboken, som ni moderater alltid gjort och fortfarande gör. "Vi" = De rika, "Dom" = De fattiga, har alltid varit moderaternas paradmärke.

Anonym sa...

Bra refererat, Patrik i Ängelholm!

(M)icke.

Johnny sa...

Det är bra att SD politiker visar att de inte tar skit från någon, de är riktiga vikingar.

Nu vill vi se några ordentliga slagsmål i riksdagen så att intresset för debatterna ökar.

För övrigt anser jag att STASI arkiven skall offentliggöras.

Anonym sa...

Är det inte lite osäkert att döma innan det SÄPO-vakterna vittnat om är känt?

Stalins trojkadomstolar bestod ju ändå av tre personer, men "Tokmoderaten" dömer ensam.

Thord Brynielsson, Kungsbacka sa...

Nu kommer sanningen fram, Säpo-vakterna bekräftar sverigedemokraten Erik Almqvists version. http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/615547-sapo-friade-sd-toppen-fran-krogbraket

Jag är inte förvånad över att rödvinsbolsjevikerna i vänsterpressen nu låtsas som att det regnar...

Tokmoderaten sa...

Thord - själv är bira-borgare, och jag låtsas också som om det regnar fast solen skiner från en klarblå himmel... ;-)