2011/10/09

NÅGON NÅGONSTANS NÅGONGÅNG NÅGONSIN


"Någon vill utnyttja detta tillfälle för att skada mig ytterligare litegrann" konstaterar Håkan Juholt från sitt gömställe, en plats dit bara Tidningarnas Telegrambyrå hittar. Visst är det så att det finns någon som vill utnyttja detta tillfälle för att ytterligare skadeskjuta Håkan ännu lite mer, förmodligen är Någon dessutom uppbackad av några fler som har samma intresse.

Att jag är en av de några sticker jag inte under stol med, det ligger liksom i det politiska spelet att maximera effekten av motståndarnas misstag och att göra allt som går för att undermindera förtroendet för deras ledande företrädare när så tillfälle ges. Sossarna jagade vår nya partisekreterare Arkelsten i svallvågorna efter ett drev om en resa till Frankrike betalad av Shell av exakt samma orsak som jag nu sitter i en nedsutten soffa i ett dagrum på ett sjukhus och författar mitt sjuttioelfte inlägg på raken om Juholt och hans klavertrampande. Att det finns andra borgerliga opinionsbildare som har samma agenda medan vi väntar på Agenda är också naturligt. Men Någon behöver i Juholts fall inte vara någon på motståndarsidan, det kan vara någon i det egna laget som helt enkelt tröttnat och ruttnat på sin ostrukturerade slarvpelle till partiordförande...

De som inte är Någon i Rörelsen skriker högt och ljudligt om att allt detta är en borgerlig sammansvärjning, där den elaka högerpressen skapar historier och drev bara för att man tycker att det är medias roll att jaga sossar. Man glömmer att samma media avsatte Stegö-Chílò och Borelius dagarna efter att Reinfeldt plockat upp kvinnorna ur statsrådshatten, man väljer att bortse från att Ulrica Schenström tvingades bort av ett mediadrev, precis som Sven-Otto Littorin. Då var det inget fel alls på "borgarmedia" - och i fallet Littorin som Juholt är det alltså borgarblaskan Aftonbladet som grävt på som bäst och värst. Drevet gick mot Arkelsten, som efter sina egna upplevelser med fasadklättrande paparazzi-fotografer utvecklat en aningen mer tillbakadragen personlighet - men som ändå är kvar.

Men nu är media dumma och konspirerar enligt de värsta partisterna i Juholts lag, trots att Juholt själv erkänner att han klantat sig och slarvat. Samma media som förtjänstfullt jagade iväg fuskande moderata statsråd ingår i gruppen av några någon som nu vill Juholt illa när sanningen är den att Juholt bäddat för den här krisen alldeles själv. Media gör det de skall, de granskar makten och makthavarna - och precis lika ledsen som jag blir när de jagar någon jag gillar, lika lycklig blir jag dagar som dessa när motståndarna har det tungt...

Om en liten stund är det Agenda, utan vare sig den vingklippta, skadade och skakade Juholt och Lasse Ohly. Kanske finns den där Någon i Agendas-redaktion, de som prompt skulle placera oppositionspolitikern Jimmie Åkesson i närheten av de andra, lite mer känsliga oppositionspolitikerna. Ärligt talat tror inte Juholt hade mäktat med att kliva in i TV-rutan, i en partiledardebatt på statstelevisionen, ens med Jimmie Åkesson placerad mitt ute på Gärdet i regnet, kylan och den tilltagande höstvinden. Håkan Juholt hade inte orkat leverera efter de två värsta dagarna i sitt politiska liv - det hade blivit fiasko, och det hade naturligtvis varit Någons fel - någon annan än Juholts fel.

Det har varit två för djävliga dagar för Håkan Juholt, ett helvete som Någon har ställt till med för att skada Juholt ytterligare litegrann. Själv tror jag att Någon har fler överdjävliga dagar i beredskap och på tur för en Håkan Juholt som numera krishanterar på Facebook istället för på det vanliga sättet. Någon kommer snart att berätta mer elaka saker om Juholt bara för att skada honom ytterligare jättemycket mer. Den där Någon kan finnas närmare Juholt än vad han vill kännas vid, den där Någon kan vara någon som inte alls är nöjd med hur Håkan Juholt sköter sitt parti - och då finns det rätt många Någon att välja bland har jag förstått...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, Expr1, Expr2, AB1, AB2
Bloggar: Bengtsson - delar min åsikt, Böhlmark - djuplodar, MMK - grubblar, Anybody - funderar, Wennberg - tvivlar, Västros - ironiserar, Högberg - är deprimerad, DHE - analyserar

7 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är lövtunn CV (oftast ungdomsförbund, administratör, pamp). Är man dessutom en slarver kan det bli 8000 Toblerone, 4000 taxiresor eller dyr champagne på "gympaklubb" på riksdagens kreditkort. Svensken som alltid i god tro förutsätter att staten den är vi och den är god. Alkolås och drogscanner till entren på riksdagshuset skulle vara effektivt. Vi kan inte ha påverkade människor i riksdag och departement.

Källarfranskan sa...

Som en boll kommer han tillbaks till oss.

Bolla bolla.

Anonym sa...

Sverige behöver ett parti som för bedragare, kriminella och dysfunktionellas talan. De utgör kanske 10% av befolkningen och någonstans måste dessa höra hemma. Sossar var förr folk med både hängslen och livrem men det försvann med Tage.

Anonym sa...

Man ska inte stjäla mer än man orkar bära.

magnus123 (at) live.se sa...

Vill bara förmedla en anonym kommentar på Stureplan-bonden Ankersjös (c) blogg (*):

"Det sägs att Juholt ska betala tillbaka hälften av det hyresbidrag som han fått.
För min del anser jag att han ska betala igen allt. Han är ju inte ens sambo med hyresgästen/flickvännen - i alla fall inte om man ska tro hans uppgifter i mars. Han är särbo:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valberedningen-borde-fatt-veta_6048311.svd

- vilket innebär att riksdagen betalat hans särbos hyra till 100 %, vilket i sin tur gör saken ännu värre."


--
(*) Oops, även jag vill visst skada, trots att det blir etter värre om S ruskas om och inser att Damberg, Nordström eller Nuder ska styra skutan på den här sidan om avgrunden till vänster. :/

Peter Eriksson sa...

Juholt är rökt. Frågan är om vänster och höger (S) förstår det? Ingen vill ha en bidragsfuskande slarver som statsminister. Juholt gör bäst i att avgå snarast, men många sossar vill fortsätta med Ljugholt till undergångens slut.

Anonym sa...

Den ansvarige för denna bloggs hemsida uttrycker sig i skrift på ett förträffligt sätt att det är ett nöje att läsa vad han skriver. Håller kanske inte alltid med i sakfrågorna och vad det gäller den famösa partiledardebatten i går var det nog Jimmy Åkesson som sopade däcket rent med motståndarna.
Bengt