2011/10/25

"NÅGONSTANS I SVERIGE" - PETZÄLL GOES WILD


"Min riksdagsman, han var modelejon, dandy, charmör.
Kan hända för min skull, jag är svag just därför.
Men nu är den tiden längesen förbi,
jag såg hans twitterflöde flimmra förbi.

Hans tweets är för raka och hans dator igång,
hans språkbruk för bittert och hans texter som sång.
Men det gör det samma för han är ex-sverigedemokrat,
någonstans i Sverige...

Jag har sett på hans kort att han är oklippt och dann,
han rakar sej ej på flera veckor ibland.
Men det gör det samma för han är ex-sverigedemokrat,
någonstans i Sverige..."

Den 26 september hotade William Petzäll sitt gamla parti med att spela fult om SD spelade fult. Frågan är om den dagen har kommit idag, nästan på dagen en månad senare? I dag twittras det hysteriskt från Petzälls twitter-konto, och om uppgifterna skulle stämma så är det ett fulspel som får förödande konsekvenser för Sverigedemokraterna som politisk kraft i Sverige.

På ett LVM-hem någonstans i Sverige sitter den politiska vilden, ex-sverigedemokraten William Petzäll och är just vild. Petzäll svingar vilt åt alla håll i sitt gamla parti - och det han skriver sänder förmodligen chockvågor in i ett parti som njutit av mediaskuggan i spåren av Juholt-gate och nu de moderaterna svagheterna i vår egen historia. Någonstans i Sverige sitter Petzäll skyddad av att vara tvångsvårdad, twittrandes om hur SD-ledningen använder nätet för sin propaganda, en SD-ledning som gärna skulle vilja veta vart någonstans i Sverige är för att kunna klippa kablage och störsända i etern...

Linus Bylund, Jimmie Åkessons sköna presshanterare, började morgonen med att ifrågasätt om det verkligen var William Petzäll som satt inlåst på ett hem och twittrade - han var ju inte så insatt i de där siterna som Bylund då måste vara insatt i för att veta att Petzäll är oinsatt i. Att twitter har en begränsning på 140 tecken kan ju få den mest insatta, om än drogade, källan att framstå som oinsatt. Frågan är vad som nu kommer från den osäkrade handgranat i Jimmie Åkessons och Björn Söders underkläder som den likaledes osäkrade William Petzäll har planterat.

Propaganda, politisk retorik och kampanjande på nätet är en förutsättning för att kunna verka politiskt i det nya informationssamhället. Att SD hade stor nytta av den framgångsrika siten Politiskt Inkorrekt är det ingen tvekan om när det gällde att sätta SD:s bilder och trigga de egna medlemmarna ideologiskt med bilder på färgade brottslingar. Att Politiskt Inkorrekt hade SD-riksdagsmannen och galjonsfiguren Kent Ekeroth som ekonomisk beskyddare visade vad SD-ledningen hade för syn på sitt främsta vapen på nätet - en inställning man absolut inte kan klandra partiet för.

Politiskt Inkorrekt gick i graven, och följdes av Avpixlat - och det är där Petzäll kommer med sina första avslöjanden. Männen bakom den nya siten har, också fullt förståeligt och naturligt, sina tentakler rakt in i SD:s hjärta och hjärna. Martin Kinnunen, tidigare nämnda personer Bylund och Ekeroth sägs vara eldsjälarna. Vill man nå ut med sin politik och sin retorik till väljarna på nätet så är det begåvat att skapa något som PI var och Avpixlat är...

Petzäll - eller vem det nu är som använder hans Twitter-konto den här morgonen - går vidare med uppgifterna om allt som Politiskt Inkorrekt och Avpixlat skriver om kommer från hackade mailkonton hos i stort sett varenda journalist värd namnet. Helt plötsligt framstår surkärringen Mobergs ordergivande till en stackars journalist om att inte skriva något om en viss nyhet som rena rama västanfläkten jämfört med de uppgifter som nu sprids snabbt på Twitter.

Petzäll är skyddad av tvångsvården, ingen lär komma åt honom för en kommentar - och timingen för Twittrandet är alltså helt perfekt. Ingen kan motringa, ingen kan kolla om det som skrivs är sant - allt vi nyfikna i våra strutar har att gå på är en strid ström av tweets som om de stämmer är det första spadtaget i grävandet av SD:s grav...

Bitterhet, känslan av att vara övergiven och förnedrad av sina tidigare bästa kompisar kan ta sig de värsta uttrycken. För oss som vill SD illa, som vill se Åkesson och Söder gråta ut framför KG Bergström om tre år så är det naturligtvis härligt att se Petzälls hämnd slå till med full kraft. Men vad får det för effekter på alla partier som faktiskt skulle behöva mer öppenhet, mer transparens? Kommer man bli ännu räddare för att släppa in sådana som - mig? - i de fina salongerna? Där rädslan för att släppa in en osäkrad haubits i partiet får rädslan för det okända och den okände att bara mötas av låsta dörrar. Förmodligen, och snart har vi en svensk politisk miljö som är lika stängd som NHL.

Edit kl 12:20: Det verkar som om det inte var Petzäll själv, utan någon annan som utgav sig för att vara Petzäll som körde sitt spinn på Twitter under förmiddagen. De flesta av mina synpunkter och slutsatser ovan bör därför ignoreras eller iallafall tas med en rejäl skopa salt...

Länkar: Resumé, N24, Expr, Expr, DN, DN, SvD, SvD, AB, AB
Bloggar:

18 kommentarer:

Anders sa...

SD har vi fått för våra synder.
Bra inlägg.

Anonym sa...

Sina röster får SD inte för att deras representanter är helgon, utan för att de övriga partierna vägrar stå upp för minskad invandring, vilket är vad de flesta svenskar vill.

Anders sa...

Konstigt att SD då inte har 50-55% av rösterna, om det är vad de flesta svenskar vill.

Anonym sa...

Varför är det så intressant vem som sagt vad och när? Vem bryr sig om X har haft en drink med Y. Huvudsaken är, har de rätt? Det är väl helt uppenbart att olika organisationers agendor sammanfaller ibland. Man får helt enkelt tänka själv också.

Anonym sa...

Dom flesta svenskar har lyckligtvis en medfödd motvilja mot partier som SD.
Det sitter långt inne att rösta på dom, trots att man sympatiserar med en del av deras politik.
Jag röstade på dom (ogillar många av deras politiker)och kommer att fortsätta med det tils restan av partierna ändrar sin vansinniga asyl/invandringsplitik.
Då röstar jag direkt på det partiet.
En röst på SD är mera en markering mot dagens vansinniga asylpolitik.

Anders

Anders sa...

Alla heter Anders här tydligen, men jag är inte SD Anders 14:49.

brodeur sa...

Värdelöst iq befriat inlägg, du är sämre än AB.

Alla kontouppgifter inklusive WPs har legat ute på flashback i månader............

You go figure!

Anonym sa...

Anders 14:49, håller med dig. Sd är inte ett bra parti - alldeles för mycket åt vänster, men de är de enda som vill få ner invandringen till en normal nivå. Fattar inte de andra partierna att vi blir grundlurade? Det är inte snällt att ge bort svenskarnas land och strö ut deras pengar på människor som egentligen inte ens borde vara här. Skall vi lägga enorma resurser på " ensamkommande flyktingbarn" (som ofta är äldre än vad de sägs vara) när det finns svenska barn som är "svaga" i skolan? En bekant till mig som är lärare ser detta varje dag, att resurser tas ifrån de svenska eleverna.

Anonym sa...

Sd kommer garanterat att växa, enda tills den dagen då något annat parti inser alvaret och knycker deras invandringpolitik och vips så försvinner Sd.

Jag tror att gamla trygga Sverige är borta för alltid och att man får rösta med fötterna så långt det går.

Anonym sa...

Och du hackar och hackar på SD. Om inte Nya M stoppar den vettlöst stora invandringen med därtill anknutna samhällsproblem proteströstar även jag på SD i nästa val. Invandringen har nu seglat upp som fråga 1 för mig och jag har nu tagit mig för att kika in då och då på PI och Avpixlat. Jag gillar inte allt jag ser men det gör jag inte heller i M-politiken. Tänker dock fortsätta att titta in på din uppkäftiga blogg:)
Moderatmedlem 1967-2010

Anonym sa...

TM använder sig av Ulla Billqvists schlager vars originaltext skrevs av "Jokern". Alltnog lanserade generalen Ehrensvärd motståndsslogan: "Slå hårt - slå snabb!t".

TM:s ovannämnda alster förtjänar en egen slogan: "Slå hårt - slå slint!"

Stellan

Hans Odeberg sa...

Petzäll på er, grevar och baroner!

Idag har jag lust att skåla med Jimmie.

Anders sa...

Nu har du väl fått bevis Tokis, de flesta SD:are är fd högeranhängare främst från moderaterna.

Anonym sa...

Håller med Anders 14.49
Som M väljare sen hedenhös så kan jag inte påstå att jag gillar nutida den nutida utvecklingen.
T ex uppgörelsen med MP strider ju mot ryggmärgsreflexen mot allt var en moderat står för.
Belöna människor som bryter mot svenska lagar och uppehåller sig illegalt i landet.
Dessutom så slår ju alla svartjobbande illegala invandrare hårt mot alla företag som föröker skota sin verksamhet laglig.
Totalt vansigg politik.
Nu kommer jag inte att rösta på SD i brådrasket för det trots att jag håller med dom i stora delar av deras invandringspolitik.
Hoppas bara att M ledning gör en liten undersökning bland väljarna för all pejla läget.
Anledningen till att M är stora är ju mest beroende på det obefintliga motsåndet.
Ljugholt och S är ju ett skämt.
Undrar om beslutet att behålla honom var gjort av en undercover valarbetare för alliansen :):)

Lennart

Tokmoderaten sa...

Anders 22:37;

Att SD är näst största parti i LO-kollektivet borde kanske få dig att grubbla lite mer över vad deras väljarbas kommer ifrån, egentligen...

Anonym sa...

Lennart, man kan ju rösta olika på kommunal/riksnivå? Själv tänker jag nog rösta så.
Röstade på Kd förra gången och det kommer jag göra även nästa gång pga. Stadsministerns väldigt verklighetsfrånvarande uttalande ang. de föräldrar som vill fostra sina egna barn. Att en moderat politiker vill lägga sig i medborgarnas privata familjeliv är helt ofattbart för mig?? T.o.m min man som alltid röstat moderat blev riktigt förbannad. Politikerna, också Reinfeldt, visar upp ett enormt förakt mot vanligt folk. Sd-killen (Mattias..tror jag han heter) kändes ju betydligt mer ödmjuk och lyhörd då han sa att: Sd tycker att föräldrarna skall kunna få mer tid med sina barn och om det är mamman eller pappan som är hemma, lägger vi oss inte i. ( reportage från Aktuellt igår)

Anders sa...

Tokis, Nu har du gjort din fantasi till verklighet igen, näst största parti i LO-kollektivet ha ha ha,
Synd att Killinggänget har slutat,
du hade varit som gjuten där.
Då säger jag att SD är näst största stödparti till moderaterna.

Tokmoderaten sa...

Anders - ta och titta till den senaste SIFO-undersökningen så ser du att du är mer illa däran än mig i din egen fantasivärld.