2011/11/15

JIMMIE OCH EN LUNCH HOS BERNADOTTERNA...


"Åk hem dit ni kom ifrån, jävla svartskallar!" skrek Jimmie medan två medlemmar ur Högvakten skickade honom i en parabolisk bana från granittrappans översta steg till grusplanen därunder. Besöket hos den motvillige monarken hade inte alls gått bra. Inte bra alls...

En svart Volvo 745 sladdade in på grusplanen vid Drottningsholms slott. Det var lunchtid, det var den 6 december och Jimmie hade börjat dagen med att öppna lucka sex i SVT:s adventskalender till en lussebulle och ett glas glögg. Ur bilen klev Jimmie, Erik Almqvist, Björn Söder och Alexandra Brunell - parlamentets egen prinsessa. Björn Söder öppnade bakluckan och släppte ut två SÄPO-vakter som hade fått resa ut till kranskommunen Ekerö i fjärde eller femte klass. De bildsköna hunkarna till livvakter sträckte på sig, andades ut och var faktiskt lite oroliga över vad den här lunchen skulle mynna ut i.

Det var en stor dag för Jimmie. Efter att ha mobbats av Nobelstiftelsen så var det en upprättelse att äntligen, efter många om och ännu några fler men få käka lunch med HMK Carl XVI Gustaf, konung över götarna, svearna och venderna och den rättmätige hertigen av Skåne - och hans familj. Jimmie Åkesson var jättenervös, och när man blir nervös så kan man dämpa nervositeten med alkohol och det var precis vad Jimmie tänkte på när han spetsade morgonglöggen med en flaska som Björn Söder hade tagit i beslag av William Petzäll i plenisalen. Några russin, lite mandel och lucköppning medan glöggen värmde strupen och gjorde Jimmie grisrosa - och allt var så svenskt det bara kunde vara.

Ut ur porten kliver Jimmie iklädd en vadmalsuniform m/58 med korpralens gradbeteckning på kragspegeln, med ett par välputsade gummikängor och en gammal basker från KA2 i Karlskrona - allt inköpt på Ö o B för att göra ett bra intryck på familjen Bernadotte. Björn Söder skakar på huvudet medan Erik Almqvist skrattar elakt samtidigt som Alexandra Brunell sätter de sista dragen med kajalen i backspegeln. Björn känner att Jimmie luktar sprit, men det går inte att ställa in - bara att ta tjuren vid hornen och hoppas att Kungen är förkyld...

Resan går över Kungsholmen, över Tranebergsbron, till vänster vid Brommaplan och över bron vid Nockeby där det Bernadotteska residenset plötsligt blir synligt bildskönt vid vattnet. Erkännandet är nära, snart skall Jimmie få käka lunch med de som bär de svenska traditionerna, idealen - ursvenskheten personifierad i vår monark.

Det Sverigedemokratiska följet hälsar på de kontraktsanställda högvaktssoldaterna och Jimmie försöker göra en honnör men sätter pekfingret i ögat. I dörren står Carl XVI Gustaf och Silvia och tar emot med tillgjorda leenden. Jimmie försöker återigen göra honnör, men sätter nu långfingret i ögat. Tårarna rinner ur det högra ögat, och Jimmie säger till värdparet att han gråter för att han är så rörd över att få komma på lunch hos svenskarnas konung.

Svearnas, götarnas och vendernas kung ser mer än vanligt förvirrad ut när han glatt hälsat på Säpovakterna och vänder sig mot Jimmie. Han frågar vänligt vilka de är. Jimme förklarar att han är ledare för SD - "Sverigedemokraterna alltså" - förtydligar han. Carl XVI Gustaf blir än mer förvirrad innan något klickar till inuti den majestätiska skallen. Han ursäktar sig och drar snabbt med sig Drottningen åt sidan.

Sverigedemokraternas hjärntrust hör bara brottstycken av det samtal som förs borta vid vaktkuren. De lyckas bara snappa upp meningarna "Du skulle aldrig ha skolkat från SFI", "För tusende gången, här i Sverige heter det Säkerhetspolisen och förkortas SÄPO, inte Sicherheitsdienst och SD", "Att du alltid ska ta upp det! Hon förstår mig i alla fall, eller åtminstone vad jag säger", "Ska du säga! Victoria är mer lik Jay Leno än mig!" samt "Nej, nej, det tror jag inte!" Samtalet med Drottningen avslutas med att Kungen utbrister "Nu vänder vi blad!"

Det dysfunktionella paret återvänder till sina oväntade gäster och Kungen mumlar något ohörbart innan han med en motvillig inbjudande gest bjuder in gästerna i sitt hem.

SD-gänget följer värdparet in i matsalen och serveras en genuint svensk lunch som Silvia själv har fixat till. Det bjuds på blodpudding, på knaperstek bacon och Ingvar Kamprads IKEA-lingonsylt. Till detta serveras Silvia favoritvin. Björn Söder smackar nöjt när han ser vad som bjuds. "Härligt. Skall man se födan som en politisk markering mot de som är för fina i kanten för att äta svenska svin?" Jimmie Åkesson skrattar högt medan Kungen skakar besvärat på huvudet. Värdpar, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och SD-gäster sätter sig till bords och börjar äta den genuint svenska lunchen. Men något känns fel, det är en obehaglig spänning i luften.

Prins Carl Philip och Erik Almqvist är de enda som verkar komma överens, och när prinsen frågar unge herr Almqvist om han vill följa med till Gustaf den femtes tennisplan för en holmgång så kvittrar Erik snabbt "Javisst!", kanske för att fly den kyliga miljön i matsalen på Drottningholm.

Prinsessan Madeleine sitter och retar upp sig på att Alexandra Brunell sitter och skrävlar om att hon är parlamentets prinsessa och bloggprinsessa. Madeleine kallar Alexandra för "förortsslampa", Alexandra Brunell svarar med att "Ekerö är faktiskt också en förort". De två bildsköna kvinnorna går från munhuggande till barnsligheter och börjar stänka, hälla champagne på varandra. Kungen tittar girigt på parlamentsprinsessan Brunell när hennes vita klänning blir genomskinlig av förstklassig Dom Perignon, en bild som påminner om när Kungen hälsade på hos kaffeflickorna.

Jimmie försöker fräckt värva den distraherade Kungen till sitt parti trots att han vet att Konungen måste vara opolitisk. "Tänk bara på hur vi är de enda garanterna för att det inte skall komma hit folk som tar våra jobb!" säger Jimmie upphetsat. Kungen mumlar något om att hans förfader minsann kom hit från ett avlägset land för att ta ett svenskt jobb. Jimmie ser lätt besvärad ut när han följer upp med "Jo, men ni har väl aldrig snyltat på de svenska skattebetalarnas givmildhet? Ni lever ju inte på bidrag?" Kungen rättar till glasögonen och mumlar något om apanaget är att betrakta som lön eller bidrag.

Mungiporna på monarken börjar sjunka som ett grekiskt kreditbetyg medan Jimmie snabbt häller i sig ett glas rödvin. "Men tänk på de där, de som tar med och importerar sina fruar från fjärran länder och som sedan skiter i att lära dom svenska ordentligt? Visst är det hemskt?" och partiledare Åkesson väver sig ett eget spindelnät. Kungen suckar djupt och frågar ifall Jimmie vill kasta ut familjen Bernadotte, och på vilket sätt Jimmies exempel skulle kunna få Honom - Götarnas, Svearnas och Vendernas konung - att bli Sverigedemokrat.

Jimmie viskar till en uppgiven Björn Söder tvärs över bordet vad han kan ta för exempel för att få Konungen på bättre humör - "Skall jag ta den där jämförelsen med den somaliska analfabeten som aldrig någonsin kommer att kunna få ett vettigt jobb? Han skiljer sig väl iallafall från Kungen, Björn?" Björn Söder är matt och halvskriker i affekt "Ja, det som skiljer de två är väl att somalierna är helanalfabeter med Kungen bara är halvanalfabet. Är du nöjd nu Jimmie?!?"

Kungen slår näven i bordet och säger att "Nu får det för bövelen vara nog! Brukar ni förnedra folk på det här sättet?" Alexandra Brunell får lite luft vid bordsändan där Madde har henne på rygg och försöker skendränka henne med en Dompa. Mellan klunkarna kläcker parlamentsprinsessan ur sig "Jo, det är liksom det vår politik går ut på..."

Statschefen får nog, han trycker på larmknappen under matsalsbordet och snart finns det fyra kontraktsanställda högvakter i dörrposten till matsalen. Kungen beordrar SD-gänget att lämna hans boning, men Jimmie vägrar. "Jag har ju för fan inte fått någon efterrätt! Det hörde jag att Juholt fick, och då skall jag minsann också ha det. Jag stannar här". Björn Söder försöker få med sin partiordförande ut men Jimmie håller benhårt fast vid sin vägran trots att vakterna börjar rätta till sina vita handskar medan de leker arga leken. Björn Söder suckar, greppar den halvdränkta Alexandra Brunell och sliter med henne ut till den där Volvon som står parkerad utanför.

Ungefär samtidigt som vakterna greppar tag i Jimmie Åkesson för att kasta ut honom passerar Björn Söder en 30-sträcka utanför en lågstadieskola i 100 knyck, och i baksätet ligger Alexandra Brunell och gråter tårar som luktar Dompa. Medan vakterna bär Jimmie genom hallen så lär Carl Philip Erik Almqvist hur en riktig backhand ser ut på Gustaf den femtes tennisplan och manlig vänskap manifesteras åtminstone på en plats den här dagen då eftermiddagens mörker börjar sänka sig över Drottningholm...

"Åk hem dit ni kom ifrån, jävla svartskallar!" skrek Jimmie medan två medlemmar ur Högvakten skickade honom i en parabolisk bana från granittrappans översta steg till grusplanen därunder. Besöket hos den motvillige monarken hade inte alls gått bra. Inte bra alls...

Länkar: AB1, AB2, AB3

15 kommentarer:

Anonym sa...

Öhh...?

Tokmoderaten sa...

Ähh!

Björn sa...

Det där är ett trovärdigt scenario, bortsett från Björn Söders ovanligt sansade framtoning. Kvällens skratt, tack tokmoderaten :)

Anonym sa...

Typiskt för bemötandet av nya framgångsrika rörelser som SD är att:

Först förtigs de,
Sedan förlöjligas de,
Sedan bekämpas de,
Sedan vinner de.

Jag får gratulera Dig till att ha kommit till fas 2 ovan. Många är kvar i fas 1.

Claes

Le_Hericon sa...

Barnsligt.

Karpstryparn sa...

Snacka om ett ironiskt blogginlägg.

Anonym sa...

Det märks att du och övriga allianspartier börjar bli lite oroliga över att SD:s skamstämpel börjar blekna.
Vanliga väljare som ej tidigare vågade stödja eller rösta på SD har nu förstått att SD inte är synonymt med KKK eller SS som ni utmålat dom som.
Tvärtom så börjar nog den unkna retoriken ni använde er av att svärta ner SD tidigare slå tillbaka mot er själva.
Inte för att SD:s politiker är underbara, många av dom är säkert riktiga rötägg som skall kritiseras.
Nej det du missat är alla väljare som tidigare sökt sig till i första hand M och S som nu börjar snegla på SD som ju är det enda parti som överhuvudtaget erkänner att det finns problem med nuvarande asylpolitik, övriga partier förnekar ju detta.
Viis var ditt inlägg lite roligt kanske, men din andemening var nog att återigen förlöjliga SD:s väljare.
Fortsätt med det, Valet 2014 kommer att bli mycket intressant.
Som någon sa..

"”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”"

Den som gräver en grop åt andra....

Daniel

Anonym sa...

Artikelförfattaren borser helt från de så kallade ekonomiska styrmedlens betydelse, samtidigt som Alliansen vunnit väljare på sänkt skatt och Socialdemokrater tidigare behållit sin dominerande ställning genom att kunna erbjuda bättre ekonomiska möjligheter till växande väljargrupper. Nu är en ekonomisk kris i antågande vilken kommer att tvinga fram nedskärningar.


SD har troligen egen majoritet oppinnionsmässigt långt innan nästa ordinarie val. Partiernas ideologi är ägnad att dölja de ekonomiska villkor de erbjuder. Detta kan man tycka vad man vill om, men det är så det har fungerat sedan parlamentarismens och den allmännaa rösträttens införande.

Tobias Wallin

Anonym sa...

Wallin, du får IG i Svenska och "Karpstryparn"; är din åsikt om Zlatan ( läs den trevliga och inte alls avundsjuka bloggartikeln) Sverigedemokraternas officiella åsikt om Zlatan?

Anonym sa...

Hur vore det att återuppta din medicinering....??

Annars blir det nog tvångströja som vanligt !!

Anonym sa...

Tyckte din beskrivning var små-rolig trots att jag röstar på och sympatiserar med SD.

För att det hela ska bli hel-roligt tror jag du behöver bli lite mer subtil. Vilda rallarsvingar med uttryck som "svartskallar" får nog bara läsarna att tro att du mest är ute efter 1-a priset i "Vem kan mobba SD mest" -tävlan.

SD är ju ett socialkonservativt parti. Man har exvis en hel del sunda ideer på försvars och kriminalsidan. Ett område där ditt parti helt tycks ha lämnat walk-over.

På "social"-sidan tycks SD stå för grundinställningen att man ska göra rätt för sig. Samhället ska gå in och stötta vid sjukdom etc men socialbidrag ska inte ses som någon sorts grundläggande mänsklig rättighet som alla automatiskt är berättigade till.
Verkar ganska vettigt tycker jag.

SD står också, enligt min bedömning, för social kunskap/vetenskap. Man har insett att det inte,under kort tid, går att vräka in hur mycket människor som helst med en helt annan värdegrund än den som gäller för urbefolkningen.

Ja går gör det förstås men man drabbas då av ofantliga sociala problem.

Tyvärr verka den sociala kunskapen vara väldigt dålig i ditt parti. T.ex tycks din partiledare lämnat walk-over med avseende på hur hans ättelägg ska intergreras i vuxenvärlden.

Man må tycka att dra upp partiledarens familjeförhållande är ett slag under bältet och det ligger väl något i det. Samtidigt tycker jag det är viktigt att frågor kring social kunskap/vetenskap kommer upp på bordet. Här är det helt klart SD som bär ledartröjan.

/MVH
Jörgen (amatörtänkare utan egen tankesmedja).

magnus123 (at) live.se sa...

:)

Dina SD-inlägg funkar förutsägbart som flugfångare där kommentarsfält snabbt fylls av felstavningar och innehåll som vore det skrivet av trotsiga 3-åringar, fast vi vet det skrivits av SD-sympatisörer och SD-politiker i vuxen ålder.

Anonym sa...

Magnus123..
Du är bara avundsjuk på att du inte har barnasinnet kvar som en trotsig 3 åring.
Har du inget konstruktivt att komma med, varför då bemöda sig kommentera.
Du menar alltså att människor som stavar fel ej skall ha rösträtt eller inte får skriva inlägg?
Vem har rätt att skriva inlägg med din retorik?
Du verkar ha långt mer problem med människosynen än SD:s väljare.

Daniel

rabiat sa...

Smaklöst skrivet, inte det minsta roligt på någon punkt med dessa påhittade scenarier. Typiskt PK ljug.

Anders sa...

Roligt att läsa alla smårasisters sura kommentarer på Tokis, hans sarkastiska humor avseende skämtet Jimmie Åkesson med tillhörande anhang, är väldigt känslig för er stackars SD:are.