2011/11/16

UTSPEL MED FEL ELLER FEL MED UTSPEL...?


Varje gång han gör ett utspel så blir det fel, oppositionsledare Juholt. Handlar det inte om att han helt på egen hand har tänkt åt både Vänsterpartiet och Miljöpartiet hur de skall bojkotta SVT tillsammans med honom, så handlar det om när i historieböckerna vi senast hade fler än nu som var beroende av försörjningsstöd för att hålla näsan över vattenytan. Då räknade Håkan fel på 28 år, då 36 Juholt-år var 8 verkliga år, och då räknade Håkan fel på vad Miljöpartiet eller Vänsterpartiet skulle göra när han tänker fortsätta bojkotta SVT så länge de tänker fritt.

Till skillnad mot Håkan Juholt så fattade kanske Miljöpartiet att det var bra att synas i TV och ta debatten med både Jimmie Åkesson och Alliansens fyrklöver. Till skillnad mot Håkan Juholt så kanske Vänsterpartiet har fattat att man gjorde fel förra gången, när man bojkottade och inte fick synas eller höras i debatten - och det egentligen är rätt tramsigt vem som står var...

Nu är han ute och luftar lungorna igen Juholt. Nu handlar det om att våra svenska skolor är mer segregerade än i segregationens hemland - i USA. Det säger Juholt, och Juholt hänvisar vid sina uttalanden till Skolverkets rapporter i ämnet. Problemet är bara att Skolverket själva inte alls vill kännas vid de slutsatser som Juholt drar och lanserar som sina egna sanningar. Skolverket säger att det inte stämmer, men Juholt fortsätter att tycka vad Skolverket egentligen tycker om han får tycka till. Det börjar bli svårt att ta Håkan Juholt på allvar.

Det kanske ligger i en fungerande oppositions arbetsuppgifter att svartmåla verkligheten och Regeringen med grova svarta penseldrag, men Juholt använder en bred roller och taktjära när han skall försöka måla en mörk bild av ett Sverige som väldigt många inte känner igen. Håkan Juholts försök att jämt och ständigt, som ett mantra, upprepa negativa saker om Sverige slår tillbaka så länge det finns mängder av människor som inte alls delar Håkan Juholts bildspråk. Ingen lyssnar längre på en man som ständigt svävar iväg, utan faktakoll och med påhittade underlag för sina påståenden. Det börjar bli svårt att ta Håkan Juholt på allvar, och så har det varit rätt länge nu.

De säger, sossarna alltså, att får de bara börja prata politik så kommer alla nedåtpekande kurvor att börja peka uppåt igen. Opinionssiffrorna kommer att peka uppåt, Håkan Juholts förtroendesiffror kommer att få resning. Allt kommer att bli bra när Håkan Juholt kommer att få prata politik, och inte om reseräkningar eller hyresbidrag. Problemet är bara att närhelst Håkan Juholt försöker att prata politik, oavsett om det handlar om försörjningsstöd eller skolsegregering så blir det så fel. Det blir så galet att de där nedåtpekande kurvorna inte har en chans i helvetet att bli så bra som det behövs för att rädda mannen som bara kan räddas om han får snacka politik, och hitta på eller göra fel igen. Det börjar bli väldigt svårt att ta Håkan Juholt på allvar, någon gång, någonstans om än någonsin...

Håkan Juholt var en nödlösning, den enda som de olika trätande falangerna i Sosseriet kunde samsas omkring. Förmodligen nådde de konsensus när de inbillade sig att Håkan Juholt trots allt skulle kunna göra jobbet - han var ju rolig, kul, spontan, folkkär, hade mustasch och gillade Elvis Presley. Nu vet falangerna att så inte var fallet, Håkan kan inte jobbet och den ifrågasatta Mona Sahlin framstår som rena rama drömmen med Håkan Juholt.

När falangerna upptäcker den verklighet som Håkan Juholt flyr så bubblar gamla stridigheter upp till ytan igen, där falangernas gunstlingar återigen kommer att lyftas fram inom kort. Det finns sossar som sitter i Skåne och ber sina oroade kamrater att veta hut och hålla käft - när alla egentligen vet att väljarna framöver kommer ha väldigt svårt för att ta Håkan Juholt på allvar.

Länkar: SvD, SvD, SvD, Expr, Expr, DN, DN, AB
Bloggar: Granqvist, DHE

7 kommentarer:

Jesus Christus sa...

Äh, ska det va så j*vla petnoga med siffrorna - Juholt talar om TENDENSER - det är bara egoistiska och giriga Borgarbrackor som sitter och räknar på kronan och millimetern! Vet sjufalt hut!

ua sa...

Huholt, förmodligen en felskrivning, fast ganska träffande ;)

Anders sa...

Hahaha ljugholt strikes again

Jesus Christus sa...

Vad var det jag sa!? Så här säger Juholt: "- Det finns de som tror att politik är att vara en kamrer, att läsa innantill i alla sammanhang"
http://www.expressen.se/nyheter/1.2624149/hakan-juholts-miss-far-mothugg-av-skolverket

Hinken sa...

Hur länge står sossarna ut med grodorna och klavertrampen? Det går ju inte att ta karln seriöst.

"Äh, ska det va så j*vla petnoga med siffrorna"

Ja.

Karpstryparn sa...

I Juholts fall är det snarare fulspel med fult fulspel.

Anders sa...

Sillstryparn igång igen med sina djupsinniga kommentarer.