2008/10/10

MENLÖSA SVERIGE TITTAR PÅ...


Problemet med fusk och plankande hos SL lär fortsätta så länge som personalen i spärrarna och bussförarna inte bryr sig om att se till att folk betalar för sig. För så är det nu, spärrvakten vänder ner blicken i sin Metro när ungdomarna hoppar häck över spärrarna, bussföraren struntar i att det på SMS-biljetten står fel datum, samma fel jag ser när jag sitter på platsen bakom han som skall se bäst. Det handlar om konflikträdsla, det handlar om menlöshet och det handlar om att göra rätt för sig...

Folk som nyttjar kollektivtrafiken skall betala för sig, punkt slut. Lika fel som det är att snatta, råna eller på annat sätt leva på andras pengar och tillgångar är det att visa upp en gammal SMS-biljett eller ta sig förbi spärrarna i T-banan. Att vi sedan bor i ett land där TV i sina samhällsgranskande program gnäller på SL när de försöker sätta dit tjuvåkarna är ju bara tragiskt, lika tragiskt som att man inte ens har rätt att beslagta mobiler som används för brottslighet, för det är vad det är i mina ögon. De som inte betalar för sig, sviker oss som betalar för oss och som vill ha en välfungerande kollektivtrafik, och det är svinaktigt!

Sverige av i dag är ett land där flatheten växer, där civilkuraget minskar och där folk skiter i de lagar, regler och förordningar som vi borde leva efter. Vi är på fel väg, och det snabbt... Det är det kravlösa Sverige som återspeglas i denna samhällsutveckling, där roten till den milt sagt oroande utvecklingen i mångt och mycket finns i skolans flummande. Vi måste lära dagens ungdomar skillnaden på vad som är rätt och vad som är fel, vi måste pränta in vikten av att göra rätt för sig, respekten för andra och vi bör snarast införa ett betyg i ordning och uppförande.

Att det sedan finns vuxna som sviker å det grövsta genom att skita i att vara de föredömen som man bör vara gör det hela ännu mer tragiskt. Häromdagen var det en "slips-Nisse", med en dyr portfölj som stack in foten på andra sidan spärren för att lösgöra densamma, och som tog sig förbi densamma utan att skämmas, ivrigt pratandes i sin mobil. Vittnen var en grupp dagisbarn i åldern 4-6 år, en uppgiven spärrvakt och en Tokmoderat på väg åt motsatt håll. Dagisbarnen lär sig av de vuxna, och helt plötsligt har vi här 20 barn som tror att det är ok att att bete sig så här.

Jag skäms, jag skäms över den ignorans som breder ut sig i vårt land och jag skäms över flatheten som blir alltmer påtaglig för varje dag...

1 kommentar:

Winston sa...

Ja förböveln! nu är det dags för lite nationalromantik.
Detta slappa och slöa betende kan och skall bekämpas. Min ståndpunkt i frågan är och förblir så som alltid. FRA FRA FRA FRAm för mer övervakning av denna ignorans och flathet. Svinaktigheterna måste upphöra. Upphovet till detta vet vi, färgen vet vi, hissa fanan och bekämpa detta landföräderi.

Moderat FRAmåt!

Winston JrIV