2008/01/21

"FEMTIO PROCENT HAR RÖSTAT PÅ ALLIANSEN, SÅ DET BÄSTA NU ÄR ATT FÖRA EN MITTENPOLITIK"


Dessa tongångar fördes fram direkt efter avhoppen från oss sommaren 2007, från såväl Helene Hellmark-Knutsson som MP:s gruppledare Siyamak Sajadian. Som vanligt tycks dessa uttalanden ha varit floskler och lögner för att på något sätt få stadens väljare att tro att man faktiskt bryr sig om det valresultat dessa medborgare i ett demokratisk val drev igenom.

Redan nu kommer återställarpolitiken med nya inskränkningar för medborgarens valfrihet. I hemtjänsten stoppas kundvalssystemet som Alliansen fattade beslut om i höstas. Detta trots att kommunens egen hemtjänst skulle finnas kvar som en av utförarna...

Omvandlingen från hyresrätter till bostadsrätter är även det en fråga där folkviljan körs över trots att man i all massmedia gått ut och sagt en sak, för att vid förhandlingsborden göra en halt annan.

Man höjer politikerarvoden, återskapar medborgarkontor och ökar kostnaderna för den politiska administrationen markant. Pengar som jag hellre hade sett återföras till de medborgare som under 87 års ständigt skattehöjande vänsterpolitik var betjänta av en större skattesänkning än den som Vänsterfalangen drev igenom i sin budget.

Hade det inte varit hederligare att säga: "Vi tycker alliansen politik var åt h-e, men det fattade ju tyvärr inte väljarna. Vi vet bättre, så nu kör vi vårt race igen..."...?

Se gärna detta inlägg för att fräscha upp minnet:
SVT om Sundbyberg och här för det senaste i den lokala politiken.

1 kommentar:

Mattias sa...

Det är sorgligt, men knappast förvånande. Kommunstyrelsens ordförande har inte gjort sig känd för att hålla löften till medborgarna, eller för att hålla sig till sanningen.