2008/03/05

BLÅA LINJEN TILL ANARKIN


Problemen på tunnelbanans blåa linje har övergått från vardagsbus till något som närmast liknar terror. Ungdomsgäng, med den gemensamma nämnaren att man efter åratal av en synnerligen misslyckad integrationspolitik övergått till brottets bana, terroriserar trafikanter och personal vid stationerna Rinkeby, Tensta och Hjulsta.


Nu kraftsamlar polisen och SL mot denna utveckling. Under tiden fram till sommaren skall man agera... Frågan är om något resultat är att vänta, eller om man får ta till den drastiska åtgärden att stänga dessa stationer? Kollektiv bestraffning? Ja, närmast men vad skall man ta sig till annars. Om man inte genom polisiär bevakning och en kraftig utökning av väktarna lyckas stoppa förfallet så står väl hoppet till att allmänheten i de tre stadsdelarna agerar mot buset med egen kraft. Respekten för polis och väktare är ju hopplöst lågt bland buset, men ett hat från alla som vill kunna nyttja kollektivtrafiken kanske kan få pöbelgängen på bättre tankar.


Själv reser jag mycket med tunnelbanan till Sundbyberg och Vreten, men är aldrig rädd. På vagnarna är det nästan alltid lugnt och behagligt. Alltså finns stöket vid och på stationerna. Att resa längre västerut än till Rissne verkar ju då vara som att resa till anarki. Måste prova det någon dag framöver...

Inga kommentarer: