2008/03/06

HEJA RYSSLAND !


Oj, vad det är roligt det här... Allt man skriver om Rysslands återgång till Sovjetunionen besannas närmast dagligen. Nu är det dags att visa upp den militära upprustningen på Röda Torget igen, den upprustning som våra svenska politiker inte vill se. Är det inte dags att vakna, och ta vår egen säkerhet på allvar? Vad mer krävs innan den naiva svenska politikerkåren förstår att vi måste kunna försvara mer än Tchad och Afghanistan, som till exempel Konungariket Sverige och dess nära vänner och grannar.


Putin må vara borta som president, men den gamla KGB-agenten sitter i bakgrunden och kör sin marionetteater med sin docka Medvedev. Hotet från öster växer sig starkare dag för dag, min "Ryssnojja" växer sig allt starkare och jag är faktiskt nästan nöjd med att vara sierskan Saidas efterträdare...

2 kommentarer:

Karlsson sa...

"Hotet från öster växer sig starkare dag för dag, min "Ryssnojja" växer sig allt starkare"

Då låter dig alltså luras av pressens propagandistiskt vinklade urval av vad som är värt att rapportera om. Militärparader håller man ju i nästan alla länder.

http://ryskigt.blogspot.com/2008/06/militrparader-och-militrparader.html

Fredrik Antonsson sa...

Karlsson: Ja, militärparader har man i fler länder än Ryssland men inte på detta upprörande sätt. När ryssen marscherar tar man fram de röda flaggorna, hammaren och skäran och är stolta över en ideologi som förtryckte sitt gete folk och alla de stackare som bodde i östeuropa. Dessutom är ju kommunismen tillsammans med nazismen lika goda kålsupare när det gäller att döda oliktänkande... Hur skulle det se ut om tyskarna under sina parader dammade av nazi-standarerna, bar hakkorsflaggor och hyllade en svunnen tid?

Dessutom är Ryssland inne på ett spår som leder nationen tillbaka mot det kalla kriget igen, med revanschism och maktbegär. Fråga Estland, fråga Georgien, fråga Ukraina - Är Ryssland på rätt väg? Nä, det anser nästan bara Sverige med sin naiva säkerhetspolitik.