2008/07/23

KANADAGÄSS, KOSSOR & FULLA ÄLGAR


Jag har skrivit förut om det våld som nu riktas mot oss människor från djurvärlden. Tidigare har ju såväl Kanadagäss som kossor attackerat med våldsam kraft. Nu är det alltså dags för vår svenska skogs konung att ge sig in i matchen, en älg ur A-laget...

Enligt vittnen hade älgen suttit med Esko, Teemu, Juuko, Kenny, Johnny och Jimmy utanför bolaget i Kungälv och delat på 15 flaskor Explorer. Då dessa människor i älgens ögon var rätt nära de djur som han ville stå upp för var inte de ett tänkbart byte när tanken dök upp om att hämnas alla oförätter som människan utsatt älgar för genom åren. Den årliga älgjakten är ju närmast att likna med en svensk variant av Pol Pots "Killing fields", och med en promillehalt som nästan var i nivå med Fredrik Brembergs satte älgen kurs mot närmaste hjälplösa människa.

Treåriga Nova satt i allsköns ro utanför radhuset i Kungälv och hade precis lyckats skingra tankarna om den Ko-attack som präglat livet i staden under de senaste dagarna. Nova gjorde sina egna varianter av Brago, Ballerina och Singoalla i sin sandlåda, träning inför det kommande sommarjobbet på stadens kexfabrik ( och det heter inte tjex... ). Över häcken blickar en galen älg som hittat sitt byte...

Med mord i blicken och våldsamt tuggande med sina annars icke alltför vassa huggtänder sätter den fulla älgen i gång att äta på Nova. Endast en skrikande Nova och en tillskyndande mor får älgarnas Christer Pettersson att lomma i väg. Men älgen har fått smak på blod, och återkommer i skymningen för mer av den varan. Dock har människorna denna gång förberett ett lämpligt mottagande och älgen dräps i ett samordnat bakhåll innan den hinner tillfoga mer skador på Kungälvs små barn.

Och frågan som gnager, vem blir nästa mål för de galna djuren och vilken djurgrupp kommer moppsa upp sig? Ryktet säger att ett gäng galna vildsvin planerar en attack på Svenska Jägareförbundets företrädare Hans von Essen... Se upp Hans, och alla andra människor. Djurens kamp har bara börjat.

Inga kommentarer: