2008/07/21

"SJUKDOMEN" SPRIDER SIG TILL HUVUDSTADEN


...och med sjukdom menar jag naturligtvis inte friskolan som sådan utan det synnerligen opassande tilltaget att bedriva hjärntvätt, manipulation och ren historieförfalskning i som basämnen i en skola.

SSU i Borås lade fram detta förslag först, måhända för att få uppmärksamhet och ironisera över de religiösa friskolorna. Att SSU är fanatiker som ser socialdemokratin som sin religion är ju ett faktum som nu bevisats. Att sedan SSU i Stockholm och riksordf. Jytte Guteland känner sig tvungna att ta efter sina lite mer påhittiga kamrater i Sjuhäradsbygden visar ju att man här i huvudstaden saknar egna visioner, egna idéer och framstår som dåliga kopior.

Det finns kanske inte så mycket att tillägga när det gäller mina åsikter om detta påhitt, det mesta finns i min tidigare blogg om Borås. Just nu tycker jag bara att SSU är lätt patetiska som lanserar samma idé även i Stockholm. Att jag sedan är nästan lika skeptisk till religiösa friskolor som SSU är härmed klarlagt, för politiska diton känner jag bara avsmak. Det luktar Pyongyang, Minsk, Havanna, Moskva anno 1976 och Östberlin något år senare. Det bekommer nog inte SSU som med all tänkbar tydlighet markerar var man finner sin inspiration och sina makabra idéer. Vad man kan finna på schemat kan man ju bara fantisera om: Hur man förstör ett hotellrum med avföring, medlemsredovisningsfusk, "självförsvar" på Crazy Horse m.m...

Just nu funderar jag på om inte tankesmedjan Timbro borde få ta över Handelshögskolan...?

Inga kommentarer: