2008/07/15

LEX SSU: POLITIK=RELIGION


Går man på vad SSU:arna i Borås använder som argument för att få öppna en politisk friskola i Sjuhäradsbygden så finns det väl inga hinder att FRA använder sina hörlurar mot Livets Ord och dess pastor Ulf Ekman?

I SSU:s ögon är ju politiken att jämställa med en religion, och precis som rättssamhället har koll på extremistiska politiska grupperingar så skall vi alltså kunna lägga energi på att kartlägga extremistiska religiösa samfund. Dessutom finns det ju en möjlighet att en välfungerande avlyssning av Livets Ord kunde ha räddat livet på minst ett rådjur som mördades på en tomt i Uppsala av fundamentalisten Runar Sögaard ivrigt påhejad av sin lika fundamentalistiska fru Carola.

Ett annat samfund, med extrema förtecken, är ju Knutby-gänget. Här kan man tala om manna från himlen för den som hade satt in en mikrofon i Helge Fossmos telefoner... Avlyssning av den kåte pastorn innebar att människoliv kunde ha räddats!

Vad jag vill ha sagt är att jag anser det vara OK att avlyssna, läsa mail och kränka de basala friheterna, däribland religionsfriheten, hos folk där det finns en stark misstanke om att brott begåtts eller är under planering. Därmed inte sagt att den stora, stygga staten skall ge sig på vanligt folk bara för att dessa råkar använda ett visst ord i ett e-mail... FRA-lagen måste omprövas, förklaras, vändas ut och in och bli begriplig. Att tiga ihjäl den som vissa i statsledningen försöker göra kommer inte få önskat resultat, om det inte finns en stark längtan hos alliansen att få lagens upphovsmän i Socialdemokratin vid rodret igen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad gäller S och religion har ju S (såväl som moderaterna) skrivit under på den kristna bekännelsen genom sitt ledarskap i svenska kyrkan.