2008/07/16

KRÄFTGÅNGEN FORTSÄTTER

Lugnet har lägrat sig över min arbetsplats, klockan är snart 03.30 och morgonljuset börjar skönjas över Årstaviken och Globen från Södersjukhusets fjärde våning... Den enda bloggbara nyheten på tidningarnas siter handlar om SKOP:s senaste opinionsundersökning. Jag har ju redan nämnt de risker man tar när man besöker nöjesparker, och repriser gör väl ingen glad...

Glad blir man ju inte heller, men knappast förvånad, när man ser de senaste opinionssiffrorna. Mitt parti tappar bland väljarna, Mona går fram liksom de Sverigedemokrater som tjänat på den misslyckade integrationspolitik Monas parti misskött under sin tid vid makten. Att socialdemokratin är närmast stumma när det kommer till deras framtida politik verkar ju gynna dom också. Det kan jag också förstå, den dag Mona redovisar viljeinriktningen kanske Svensson vaknar till...

Att vi moderater backar är i mina ögon föga förvånande, efter den storm som seglat upp efter det att riksdagen röstade igenom den s.k FRA-lagen. Vi har nyss avslutat en bra och givande vårkampanj, vi är ett parti som säger oss lyssna på väljarna och deras bild av hur samhället fungerar men i just denna fråga sitter våra Moderater i regeringen med såväl hörselskydd som skygglappar på sina skallar... Vill man vinna 2010 överhuvudtaget? Vill man släppa ungdomarna till vänster? Vad håller man på med? Debattviljan är låg, viljan att till sig av kritiken likaså. Att tro att denna storm blåser förbi är naivt och kan bli ödesdigert.

Självklart vill jag ha en fungerande underrättelsetjänst, där FRA spelar och har spelat en avgörande roll, kombinerat med ett starkt försvar av Sverige. Ett väl sammansatt försvar redo att möta de hot som kan uppstå i en icke alltför avlägsen framtid, och som kan bidra till trygghet runt om i världen. Vad FRA-lagen gör för nytta i detta avseende har jag ännu inte fått ett bra svar på, och därför är jag fortfarande starkt kritisk till att man underminerar de basala mänskliga rättigheterna i vårt land på detta sätt.

Innan vi visar förmåga att förklara, ta till av oss kritik och visa ödmjukhet så kommer stödet bland väljarna rasa. Skattesänkningar på 15 miljarder som utlovats? Jaha, med dagens skenande mat- och bränslepriser så räcker detta knappt till för att bibehålla den tidigare levnadsstandarden för de låg- och medelinkomsttagare som skall gynnas. Vi måste visa att vi bryr oss, vi måste ha visioner och vi måste belysa svagheterna hos motståndaren tydligare. Just nu är det bara mörkt, vem kan tända lampan hos oss? Fast om ungefär 3 veckor båtar jag till Vaxholm för att höra Fredrik Reinfeldt sommartala och förhoppningsvis förklara, ta intryck och sätta ord på våra visioner. Kan det vara då ljuset börjar skymta, annars börjar det bli för sent...

4 kommentarer:

BT sa...

Det kan också vara till nytta att ha en representant som inte sitter och säger att han inte kan se någon minskning av väljarstödet när alliansen har fallit så lågt att oppositionen leder med... Vad? 8 procent?

Skyll på svåra frågor, men lägg inte över ansvaret på väljarna. Vi röstar utifrån den politik som genomförs i verkligheten. Den har M inte hanterat på det sätt som utlovades, och resultatet blir därefter. Det oroar mig, och det borde oroa dig. Frågan nu är bara om alliansen orkar vända på det hela, och framför allt, om KD tar sig över 4% vid nästa val. Jag tror inte det, och det är en situation övriga partier måste vara förberedd för.

Kulturbäraren sa...

"Mitt parti tappar bland väljarna, Mona går fram liksom de Sverigedemokrater som tjänat på den misslyckade integrationspolitik Monas parti misskött under sin tid vid makten."

Du kanske inte har reflekterat över att Sverigedemokraterna går fram som starkast nu under alliansregeringen, eller? Dessutom är det inte i första hand "integrationspolitiken" - som måste ersätta med den assimilationspolitik som Sverige förde fram till 1975 - som har misslyckats utan invandringspolitiken. Men alliansen gör ju inget åt detta. Tvärtom är massinvandringen till Sverige mycket större under borgerliga regeringar än under socialdemokratiska dito, och så även nu. Dessutom vill alliansen öppna upp för ännu mer massinvandring i form av "arbetskraftsinvandring" från Mellanöstern och Afrika. Inte för att vi behöver det samhällsekonomiskt, nej - detta har ju till och med migrationsminister Tobias Billström (m) erkänt - utan för att förinta allt svenskt än mer, islamiseriga Sverige än mer och - framför allt - lönedumpning.

Tokmoderaten sa...

BT, det har varit värre än 8% differens mellan blocken, men då har jag sett ljuset. Just nu bara mörker, och ja, jag är orolig. Men väljarkåren är allsmäktig och de som dömer efter 4 år. Det är upp till oss att vända vinden, och få väljarna att förstå vad vi vill. SD-väljaren, återkommer under natten med kommentar till ditt inlägg.

Tokmoderaten sa...

Så SD-väljaren... Att SD går fram nu beror nog mest på grund av de framgångar partiet hade i valet 2006, och den tilltagande mediabevakningen. Vad är problemet för er med att det kommer hit folk? Vi saknar arbetskraft och behöver hjälp för att bibehålla vår välfärd. Därmed inte sagt att vi kan ha en kravlös politik som skapar "ghetton" och apatiska människor, såsom var fallet under S. Kommer man hit för att skapa sig en ny framtid, bidra till Sveriges utveckling och välstånd, förbinder sig att följa våra lagar och för att bli en del av Sverige så varsågod. Om inte så bör man väl tänka sig för innan man kommer hit. Alliansen välkomnar folk, men inte kravlöst och inte för att låta dessa bli satta i utanförskap.
Förinta allt svenskt? Det vill inte jag heller, och knappast någon med förståndet i behåll, som den konservativa moderat jag är. Du är rädd för förändringar, det är inte jag...