2008/11/22

NÅGRA KURVOR ÅT RÄTT HÅLL...


När de flesta kurvorna pekar åt fel håll så är det iallafall två som pekar rätt, Alliansens och då främst Moderaternas uppåtgående kurva samt Socialdemokraternas fortsatta ras bland väljarna...

Orsaken till sosseriets "negativa" utveckling har jag ju likt en dåre upprepat, och en av förklaringarna är Mona Sahlin. En annan aspekt som har med de kurvorna som pekar fel är att folk med största sannolikhet tror att "det blåa laget" är bättre på att lotsa Sverige genom den svacka vi nu går igenom. Folk tror helt enkelt inte att den Röd-gröna röran kommer vara kapabel att ens kunna formulera en politik för att ta Sverige vidare mot nya mål, och än mindre genomföra densamma... Kan man inte ens i opposition prata ihop sig och vara vänner så blir det nästan omöjligt om man skulle hamna i regeringsställning.

Nu pekar ju alla opinonsundersökningar åt rätt håll för Alliansen, och att kommentera varenda en skulle ju bli ganska löjeväckande. Så nu tystnar mina analyser, inget mer jublande över siffror som förvisso inget betyder annat än ett bättre humör och en tilltagande kampvilja. Men den dagen "vi" är förbi kommer ett nytt inlägg, och den dagen är nog inte så avlägsen.

Länkar: SvD, DN

Inga kommentarer: