2008/11/17

ZVERIGES ZTORE ZLATAN...


Jag älskar Sverige, jag älskar det här landet som jag bor i. Men bara för att jag älskar landet och de flesta människorna som bor här betyder inte det att jag likt det lilla partiet Sverigedemokraterna som vill in i Riksdagen måste hata andra för att kunna älska fullt ut. Det handlar om att vi i Sverige sedan urminnes tider berikats av hitflyttande människor, själv har jag rötter i såväl Estland, Tyskland som Ryssland samt då Sverige (ja, jag vet att min syn på ryssar inte alltid är rumsren men det har med politik att göra och inte folket i detta land...).

Sverige har även fått hit en hel del folk från Balkan, däribland den nu historiske Guldbollenvinnaren Zlatan. Vad vore vårt svenska fotbollslandslag av idag om vi hade stängt våra gränser? En samling profillösa och skadebenägna blekansikten med Olof Mellberg och Petter Hansson som praktexempel på att vi svenskar egentligen har träben hela bunten... Vi behöver Zlatan med sitt ursprung från krigets Bosnien, vi behöver Henke Larsson med sina rötter från Kap Verde utanför den afrikanska västkusten och inom några år kommer vårt folkkäraste landslag vara en kopia av dagens mångkulturella franska fotbollslag.

Idrotten är ett perfekt sätt att få folk att känna gemenskap med det land man kommit till, men det finns mycket kvar att göra att den breda massan av "nysvenskar" skall känna sig välkomna fullt ut. I våra ögon måste en arab i hemsjukvården, en alban som SFI-lärare eller en kenyan som läkare vara lika värdefulla för Sverige och landets utveckling som Zlatan är för våra framtida ambitioner att nå framgång på fotbollsplaner världen över. Idrott förbrödrar, idrott bygger broar, låt oss välkomna de som kommer till vårt land för att driva utvecklingen framåt...

Nu kommer naturligtvis de sanna Sverigedemokraterna att börja få kväljningar över min retorik och undsläppa sig sina vanliga grovt generaliserande omdömen om de människor man inte vill ha här... Visst finns det problem, ökande brottslighet, segregering och en ovilja att bli en del av sitt nya hemland. men det är inte de som kommer hit som kan lastas för vårt lands oförmåga att ta hand om de som söker sig hit, det är vår regerings ansvar och speciellt den tidigare (s)truts-regeringens fel. Vill man inte se problem, vill man sopa allt under mattan så vilar ansvaret tungt på de ansvariga. Regeringen genom Tobias Billström säger välkommen hit, bygg upp din tillvaro och bli en del av Sverige. Vi har krav, du skall ha krav - kravlöshet leder till apati...

Själv ser jag Zlatan som en perfekt förebild för de som kommit hit. I Sverige skall alla kunna utveckla det man är bra på, man skall ha förutsättningar att växa. Vilka ledare som sedan får folket i det här landet att växa bäst är det upp till väljarna att avgöra...

2 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

Jag håller med om att det är er politikers fel, inte invandrarnas, men lösningen på problemen kan aldrig vara mer massinvandring, och dessutom lönedumpning, som ni har genomfört nu.

Morfar Lasse sa...

Två fraser som är viktiga för en framtida framtid...

Den första gäller det här med att succce.

Det är alltid ett eget ansvar om du ska lyckas!
Du kan aldrig flytta över ansvaret till en annan person eller en myndighet om du ska lyckas eller inte. Det är du själv, som måste skapa dina möjligheter för en framgång. Zlatan skapade ett starkt intresse för att spela fotboll i unga år och började träna målmedvetet. Först blev det ett "kvartersklag", sedan började värvningarna. MFF, Holland och Juventus. Det har hela tiden varit Zlatan, som stått för arbete och vilja att bli bättre!

Min andra fras är en fråga..

Är det inte dax att skriva om målsättningen för Guldbollen
Den är idag formulerad endast för "årets mest framgångsrike svenske spelare". Men det finns ingen text som förklarar vad som är "framgång". När man, som i år, regelbundet tilldelar en och samma spelare priset, för en prestation likvärdig fjolårets. Ser inte jag någon "framgång", utan endast ett uppfyllande av förväntningar och krav.