2009/08/30

EN FINANSMINISTER MED KLUMPFOT

Lika som bär...

Anders Borg må vara ett snille, en överbegåvad man som hittat sin perfekta tillvaro som chef för finansdepartementet och som konungarikets finansminister. Anders Borg må också vara synsk, klärvoajant och kanske rent av släkt med den där andra långhåriga kufen som är känd från TV och lyssnar till namnet Jörgen Gustafsson. Gustafsson utgav sig också för att ha bra förbindelser med andra dimensioner, precis som Borg måste ha haft i anslutning till sitt tal i Almedalen där inre röster hade berättat för finansministern att den eviga freden hade kommit och att landets försvarsförmåga kunde raseras med en miniräknare som vapen...

Anders Borg är också en man med pondus, med respekt bland sina partivänner och en person som många ser upp till. Min goda vän Erica Lejonroos är väl "hej" och "du" med många av topparna i partiet, och inte någon överdriven vän av inställsamhet för maktens män. Men när Erica träffar Anders Borg blir hon lite darrig i sina vackra och bildsköna knän, hon tappar målföret och blir lätt kallsvettig. Den effekten är det inte många män som har på Erica, inte ens Fredrik Reinfeldt trots att han är makten personifierad.

När Erica dansar med karlar, och det inträffar ofta eftersom Erica har sin post eftersänd till Grand Garbo i Sundbyberg, så är hon inte rädd för att säga ifrån när partnerna rör sig uselt, bara vill gnida sina genitalier mot henne eller råkar trampa henne på tårna. Men när Anders Borg under en dans med Gunilla Carlsson lägger hela sin kroppstyngd på lilla fröken Lejonroos lilltå - ja, då är hon knäpptyst och lider alla helvetets kval utan att yttra ett ord till mannen med hästsvans. Detta var precis vad som hände nu i under Moderaternas stämma i Västerås, på stämmobanketten, på dansgolvet och kanske, kanske med berått mod från finansministern. Hade det varit Bockskäggsmannen Littorin eller någon annan manlig minister med dålig kontroll på sina extremiteter som trampat på feministen Lejonroos, ja då hade det nog hörts i salongen, men nu när det var Borg som hade klumpfot var tystnaden total...

Mobilen ringde och Erica snyftade i mitt öra, hon hade ont. Lilltån var i en annan form, den var lika lila som Piratpartiets logga och smärtade som mitt hjärta gjorde den dagen jag fick reda på Hellmark-Knutsson var ett dubbelnamn som tillkommit genom ett äktenskap. Men Erica var trots sin plågsamma tillstånd ändå nöjd, ty hon och just hon - Erica Lejonroos - hade fått dansa alldeles i närheten av allas vår Anders Borg.

Själv drömmer jag ju numera om att få vara med på stämman överhuvudtaget, att få mingla och smöra för de som genom ett idogt arbete kommit så mycket längre än vad jag någonsin kommer att komma och att få vara med på den där banketten när politikens högdjur släpper alla sina hämningar. Tänk om lilla jag kunde få ta en svängom med Filippa eller Elmsäter-Svärd, tänk om jag kunde få sätta ner min lilla fot på Filippas lilltå? Men att drömma är ju inte heller kattpiss, verkligheten är ju ibland för plåsam för att leva i...

Uppenbarligen så hade moderaterna i Västerås den dubiösa glädjen att få "njuta" av Charlotte Perrelli - i mina ögon Sveriges mest överskattade artist. Bildskön som en Picasso-tavla och med samma utstrålning som en gammal gasspis förgyllde Charlotte kvällen för alla berusade stämmodeltagare, de moderater som var nyktra nog att se på henne och höra ylandet led med största sannolikhet alla helvetets kval och borde ha kastat sig över närmaste bardisk i ren desperation.

Inte undra på att jublet då steg i lokalen när en fullfjädrad sång- och dansman gjorde entré i form av allas vår Carl. Utrikesminister Bildt framförde en episk version av "Fyra Bugg och en Coca-Cola". Han har ju gjort den förut, låten som tillsammans med duetten med Birgit Friggebo i Rinkeby måste ha varit den största orsaken till att just Bildt sågs som rätt person att mäkla fred på Balkan. Ännu har inte några som helst filmklipp från konserten i Västerås läckt ut, och det måste väl vara SÄPO:s förtjänst, så läsaren får hålla tillgodo med en yngre Carl i sångartagen. Väl bekommet!



Länkar: Expr1, Expr2, AB1, AB2, SvD, DN, Din Ledamot

5 kommentarer:

tantwEster sa...

Fniss :)

Johan Westerholm sa...

Stor humor! Du kan trösta dig med att vi har samma "problem" dock avsevärt bättre artister. Delar din antipati mot Perelli.

Har du möjlighet, be Totto raka av sig skägget. Risken att vi provoceras in i lyteskomik är överhängande.

mvh

Johan

Unknown sa...

http://www.facebook.com/werin?v=photos&so=15#/video/video.php?v=1110300717310&ref=nf

Tokmoderaten sa...

Tack Johan, Tack LG!

Erica Lejonroos sa...

Nu är jag sjuk av nyfikenhet och försöker verkligen komma ihåg alla som stått framför mig på partistämman. Men det är ju helt omöjligt att komma på vem du är Högerspöket. Det var ju liksom ganska många. Snälla snälla ge mig mer ledtrådar!
/Erica