2011/05/13

IT-MONICA, IT-TITTI OCH DERAS CYBERANGREPP...


IT-Tittis urmoder Monica skålar med mäster Håkan efter att IT-Titti tystat en kritisk bloggosfär...

En hel dj*vla dag utan möjligheten att skriva ens det minsta lilla påhoppet på Håkan Juholt, på IT-taleskvinnan Monica Green och hennes lydiga censor IT-Titti, och det är fredagen den 13:e. En hel dj*vla dag då tillflödet av bloggar från alla oss som tyr oss till Blogger för att få ut våra tankar har varit strypt, och allt för att Monica Green igår var ute och gjorde sig själv till åtlöje på Newsmill, och det var på torsdagen den 12:e...

Jag skrev en postning om Monica Greens utnämning till IT-taleskvinna för sosseriet, om hennes nya kompis IT-Titti som skulle sudda ut klyftorna i det kluvna IT-samhället på samma sätt som Monicas smartphone-utdelning till hemlösa skulle göra deras tillvaro så mycket bättre. Men IT-Titti visade sig vara en väldigt farlig motståndare för alla oss som kritiserade henne som påfund och hennes uppfinnare Monica Green.

Det räckte med att några av oss bloggare skrev milt kritiskt - som Johan Westerholm - eller våldsamt kritiskt - som undertecknad - för att IT-Titti skulle få hela Blogger att haverera under ett dygn. Att en biverkning var att alla dessa insinuanta och elaka blogginlägg om Monica Green och IT-Titti försvann från bloggosfären gör ju att ingen som nu anklagar Monica Green och IT-Titti för att ligga bakom illdådet, censurerandet och angreppet på vår yttrandefrihet kan nonchaleras och kallas för konspirationsteoretiker. IT-Tittis makt, och därmed Monica Greens makt, är härmed  bevisad för alla oss som på ett eller annat sätt inte skulle drömma om att hålla tillbaka vår kritik mot smartphones till hemlösa, till laglig syskonsex och till den numera konstaterat livsfarliga IT-Titti.

Vi vet nu vad som väntar hädanefter, i IT-Tittis fotspår. Så fort kritik mot Monica som IT-taleskvinna eller IT-Titti som skapelse syns på skärmarna så kommer Blogger att dö en kort död, och alla dessa inlägg om Monica Green eller Titti förmultnar medan man låtsas laga ett system som IT-Titti satt tänderna i...

Inlägget från igår skulle komma tillbaka så fort Blogger var färdiga med sitt "servicearbete", men pyttsan. Det är fortfarande spårlöst bort, kritiken från igår finns inte längre och det är väl upp till mig att försöka minnas vad jag skrev innan censuren slog till. Det är vaga minnen från ett dyn som flytt, det är små, små fragment av textstycken som jag inte kan binda samman.

Men jag minns ändå att jag tackade Håkan Juholt för att han med sin gedigna känsla för humor och rolighet gav oss Monica Green, Skaraborgarnas stolla till riksdagsledamot, som sosseriets IT-taleskvinna. Jag tackade Håkan för denna ynnest, och konstaterade krasst att vi från motståndarsidan kommer att ha lika skoj som nätrötterna jobbigt med att hantera alla Monicas utspel - om allt från syskon som leker "Gömma Korven" med varandra fullt lagligt, till nya påhitt om smartphones till de som nog skulle föredra ett häfte rikskuponger och tak över huvudet framför en iPhone 4.

Monica Green ger oss både virke och tändvätska för att hålla igång en kritisk brasa ända fram till valet 2014. Med sin förmåga att få IT-Titti att sänka en hel bloggosfär på en natt så skulle Monica Green om hon hade levt för 6-700 år sedan förmodligen ha fått stå där fjättrad mitt i brasan med sina övernaturliga förmågor. Nu är det moderna tider, trots mäster Håkans ambitioner om att spela tillbaka bandet, och Monica är trygg med sin illusoriska men magiska medhjälpare IT-Titti efter trollkonsterna i cyberrymden.

Jag är förbannad över illdådet, men kan ändå inte låta bli att att imponeras av styrkan i handlandet för att tysta kritiken och sudda ut den historia som skrevs igår och som tydligen inte föll IT-taleskvinnan på läpparna...

Edit: 23:28: ...och där kom den tillbaka, den gamla postningen som bara försvann. Nu finns den att läsa genom att följa länken nedan där det står "Jag".

Länkar: Newsmill, Ledarbloggen, AB1, AB2, Expr, DN,
Bloggar: Västros, Opassande, Röda Berget
Bloggar som fanns men som nu är i en annan dimension: Jag, Westerholm och Holm

6 kommentarer:

anybody sa...

Se det positivt. IT-Titti, den grannaste nätrosen i NetRoos-rabatten .. en källa till oändligt många uppiggande inlägg.

Paret Juholt/Green kommer att gå till historien, sanna mina ord. Och då har vi ännu inte tagit del av Bodströms avslöjanden .. framtiden är ljus .. :-)

anybody sa...

Jag ber om ursäkt för felstavningen där NetRoots blev NetRoos. Alla behöver vi tydligen en IT-Titti!

Anonym sa...

Mera spooky IT-sosseri: är @hakanjuholt på riktig? Twitter-konto, och 326 followers, men '@hakanjuholt hasn't tweeted yet.' Här gäller det att ha garden uppe och vitlöken redo...

newborg sa...

Undrar om Monica Green var med Göran Persson, när han gjorde Teracom AB till bredbandsoperatör över en natt 2002 och "gav dom" bredbandsupphandlingar i 4 län för totalt 1.45 miljarder, som sen sålde sin "bredbandsverksamhet" för 1 krona i sept 2009?

Värmlands drabbades av detta elände och för 350 miljoner fick man inte en enda meter fiber till lokal telestation!

Telia sa härom veckan vid kvartalsrapporten att dom skulle dela ut 10 nya friska miljarder under 2011 till aktieägarna. Detta innebär 3.7 miljarder till Anders Borg,som ev vill satsa 150 miljoner på fiber på landsbygden. Sedan 2002 och Rosengrens aktieförsäljning, så har svenska staten plockat av Telia över 130 miljarder i form av aktieförsäljning,aktieutdelning och aktieåterköp!

Hitills har staten av dessa 130 miljarder,satsat ca 5 miljarder på bredband, varav dessa 1.45 miljarder på att rädda Teracom AB från konkurs 2002.

Telia håller nu på att lägga ner fasta telefonen för ca 70 000 abonnenter och plocka ner 5 000 mil luftlednin med koppar. Landsbygden behöver statens Teliainkomster. för att ersätta kopparnätet med ny fiberkabel.

Anonym sa...

Du får väl för sat*n skylla dig själv. Alla riktiga bloggare, som Sven-Erland Västros och Carl Bildt ligger hos Wordpress! Calle ringde mig på satellittelefonen från Tallinn i går kväll och sa "att Johan Westerholm ligger på Blogger överraskar ingen, men har du hört att det även finns moderater i det där bloggträsket!"

ModeratMartin sa...

Svenerland. Se upp med vad du kallar träsket, jag har just skapat min blogg där :)

Hoppas att blogger inte gör sådana "små skavanker" igen för att förlora hela blogginlägg kan vara extremt påfrestande på tangentbordet (när det kastas i väggen alltså)