2009/02/05

AVVECKLA KÄRNKRAFTEN UTAN FÖRNUFT

Vänsterkonst och skräckpropaganda...

Avveckla kärnkraften men med förnuft var sossarnas linje i kärnkraftsomröstningen 1980. Precis som i alla andra frågor var det närmast omöjligt att få ett vettigt svar av socialdemokratin när det gällde kärnkraften, svepande och osammanhängande argument duperade den svenska befolkningen och sossarnas linje vann. Själv var jag 12 år, hängiven kärnkraftsmotståndare och gjorde massmedial debut i Aftonbladet när min egenhändigt tecknade kampanjknapp med texten "Jag vill inte ha jodtabletter som lördagsgodis" publicerades.

Det var 29 år sedan, jag har mognat och kommit till insikt och sett att kärnkraften av idag är bland det bästa att utveckla för att rädda miljön. Visst är vindkraft, solkraft och vattenkraft bra - men någon älv måste väl få finnas kvar, och några kvadratmeter av landet kan väl slippa vindkraftverk? Om jag för 29 år sedan var helt på kärnkraftsmotståndarna linje 3:s sida så står jag idag utanför alla de alternativ som fanns. För till och med vårt moderata alternativ "Energi för Sverige" hade ju avveckling som mål och jag vill inte avveckla någon reaktor förrän det finns något som är lika bra för miljön och lika effektivt. Fram tills vi hittar något dylikt, bygg ut!

Det är ju underbart att alliansen verkar hitta varandra. KD har tydligt markerat att man kan tänka sig en ny politik som är mer kärnkraftsvänligare. Förvisso har Anders Wijkman opponerat sig men har man hoppat jämnfota mellan olika partier i parti och minut och dessutom är släkt med Quisling-Arne i Sundbyberg skall man väl ignoreras? Nu verkar även Centern hitta rätt och helt plötsligt är alternativen tydliga inför valet 2010. Mona och hennes kommunistiska och miljöfundamentalistiska vänner som snabbt och effektivt vill avveckla kärnkraften till förmån för dansk, tysk eller polsk kolkraft mot alliansen som tar sitt ansvar för en sund och hållbar miljöpolitik. Valet borde vara enkelt, och Mona kan ju försöka att dupera väljarkåren som hon gjorde när hon påstod att det avvecklade Barsebäck ersattes med alternativ och miljövänlig energi när sanningen var kolkraft.

Frågan är om inte socialdemokratin borde försöka avveckla Mona men med förnuft?

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, DN, DN2, DN3, DN4, AB1, AB2, AB3, AB4, AB5

6 kommentarer:

Magnus sa...

Sista meningen var fenomenal!

/en f d men nu bl a om försvaret och klimatet besviken tokmoderat.

Fredrik Antonsson sa...

Jag är också försvarsbitter...

Winston sa...

Varför inte andvända kärnkraften fullt ut, då skulle vi lösa problemet med vårt försvar.

MVH
Winston Nuc Lear Sr IV

Winston sa...

Klimatet hit och klimatet dit, jag blir så trött på tjat om klimat.
Mera barsebäck.
Många bäckar små!
Avfallet skall förvaras djupt ner i urberget där alla barn som inte klarar av ordningsreglerna i skolan kan få jobba gratis.

MVH
Winston Dante Jr III

Simon Thesayer sa...

snodde bilden, hoppas det är okej! fint skrivet i övrigt, lagom raljerande

Fredrik Antonsson sa...

Helt OK Simon, eftersom jag själv snott den via Google... :)