2009/02/05

POLISENS VULGÄRA VOKABULÄR...?


Det var ju inte så värst begåvat, det som några Malmö-poliser gjorde i samband med Rosengårdskravallerna. Att sitta och strö främlingsfientliga uttalanden omkring sig i en filmdokumentation där målet är att identifiera huliganerna är direkt korkat, och helt plötsligt har medias fokus flyttats ifrån de vettvillingar som förvandlade en stadsdel i Malmö till Gaza City Light till polisens ordval.

Själv förstår jag frustrationen, jag förstår att man måste få prata av sig ilskan och jag anar att de ord som används i filmen är dagligen förekommande i radiobilar och piketbussar land och rike runt när ingen inspelning av polisens samtal sker... och är det så konstigt egentligen? Polisen får ta skiten när integrationen misslyckats och utanförskapet driver folk till vansinnets rand, medan media och politiker i största allmänhet sitter på sina höga hästar och fördömer plumpa, ogenomtänkta uttalanden.

Även jag fördömer ordvalet "blattedjävlar" och "apadjävul" eftersom det är ord som används av rasister och folk som kollektivt skuldbelägger hela folkgrupper för att några idioter beter sig illa. Själv skulle jag tyckt att det var bättre ifall poliserna hade använt de mer generella orden "idiotdjävlar", "dumskallar", "IQ-befriade fånar", "patrask", "förbannade fähundar" eller bara kort och gott "svin" på de idioter som raserade Rosengård. De orden kan man ju använda mot alla olika sorters människor, medan det känns fånigt att kalla en skånsk bonddräng som slår sönder soptunnor och försöker elda upp bilar för "blattedjävel", det ordet känns ju riktat med folk av speciellt ursprung där inte drängen passar in - och att generalisera är så fruktansvärt fel. Och om man dömer alla efter en individs eller någras fel kommer det bli omöjligt att vara en bra polis, så är det bara.

Länkar: SvD, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, DN, AB

6 kommentarer:

Sebbe sa...

Rätt väntat att fokusen nu glider bort från det verkliga problemet. Intressant när man hör kommentarer från personer med invandrarbakgrund som bara drar på axlarna och tycker att det är svagt att polischefen inte backar upp sina poliser. Kanske hade det fungerat bättre med fler poliser och poliser med befälsfattning vore svenskar med invandrarbakgrund.

Kommer med ett förslag till er politiker... varför inte prova med integrera dessa element till det svenska samhället, nu menar jag inte som ni gjort hittils med att tillsätta någon grupp karriärpolitiker att göra något som de inte har en aning om. Finns gott om exempel på svenskar med invandrarbakgrund som lyckats väl, ta någon av dem.

Slutligen till alla politiker som stör mig varje gång jag hör det... första och andra generationens invandrare... vad fan är det??? Kalla dom för vad de är istället, svenskar..

Gustav sa...

Har du ingen som helst ansats till att skilja på orsak och verkan? Finns det ingen vilja att faktiskt försöka sätta in saker och ting i sitt sammanhang? Just den kommentaren som fälldes speglade rätt bra hur polisen under flera år behandlat Rosengårds ungdmar, som apjävlar. Klart att de tillslut fuckar ur.

Anonym sa...

Hur det skulle påverka mig? Aa du.. än värre är att det i Sverige låtsas om att sånt här inte finns i samhället. Detta handlar om ett uttalat angrepp, men vi invandrare vet och känner av det varje dag vi går på denna marken.

Det intressanta är att när något sånt här händer så tenderar vissa människor att tro att detta bara var en engångshändelse vilket är jävligt irriterande. Vad det är, är bekräftelse för oss som hävdar att vår vardag ständigt är så.

Det skapar bara utanförskap och hat. Men det har inget med polisen att göra. Detta börjar på myndighetsnivå. När Reinfeldt anställer Nyamko som jämställdhets minister så vet man att något inte står rätt till. Hon är mer racistisk än någon politiker i den Svenska politiska historien, men eftersom hon är svart så är det ok. En "Svensk" slipper då smutsa ner sina händer och sitt rykte.

Sveige behöver rycka upp sig. Sätt inte folk på bidrag(medvetet beslut för att disintegrera enligt mig) det första ni gör när invandrare fått asyl här, låt de komma in i arbetsmarknaden, i samhället så de lär och vet hur de ska bli behandlade. Det tjänar er inget att frysa ut människor och hoppas att de en dag ska åka hem för dett uppenbarligen inte kan kallas hem! De flesta åker ändå inte tillbaka.

Den Svenska politiken att ge ut bidrag gratis höger och vänster och sedan förvänta sig att människor själva ska ta ansvar för sin egen integrering är absurd och reflekterar inte människans filosofi eller hur människan fungerar.

Det är lätt att säga som Nyamko gör att människor måste ta ansvar och gå ut och hitta jobb och integrera sig själva. Men det är inte realistiskt för människan fungerar inte så och problemen är inte bara dessa människors utan vår allas när deras barn sen blir kriminella, missnöjda och frustrerade. Även Svenskar påverkas av det.

Dessa problem börjar enligt mig när en invandrare kommer till Sverige. När man ovetandes om framtiden får veta att det går bra att sitta på arslet och få in pengar för att klara sig.
När det gått 2-3 år är dessa människor fortfarande inte integrerade, känner sig utstötta, icke välkommna och vana på bidrags systemet att de aldrig anstränger för att komma in i samhället. Varför tänker de? Varför ska de?
Ge mig inte massa skitsnack om samhälssansvar och moral. Dessa är inte Svenskar, de är fortfarnde invandrare. Om inte de som tar emot dessa människor vill handskas med detta, ja, då kommer det bli problem och missnöje. Svenska ungdomar är ofta rädda för invandrare när de växer upp och Göteborg är idag ett av Europas största kriminella stad med organiserad brottslighet som äter på era verksamheter.

En slutgiltig fråga till er Svenskar.
Vill ni ens att invandrare ska bli integrerade i ert samhälle? Vill ni det? Jag tror att många av er inte har ett tydligt ja där och det är det som gör er handligs lama. Ni står och tittar på medan problemet växer.

Mitt svar på den frågan är att det inte är så. Ni vill inte det, inte idag iaf. Men då frågar jag er igen då, vad förväntar ni er då ska hända me de ni aktivt söker att disintegrera ?

Detta är människor och människor reagerar på sin situation, även om det var deras herre som bjöd de in.
Men när deras herre inte längre gör annat än att föda de och hålla de utanför, ja, då kommer massorna att revoltera och visa sitt missnöje.
Ni kanske tycker att de ska vara tacksamma, men återigen, människan tänker aldrig längre än sin egen situation och vad som en gång vart en fin gest spelar inte längre någon roll, för vi lever i dagens verklighet, inte gårdagens.

Till Reinfeldt, du gör ett bra jobb, och du är en intelligent politiker, men snälla, sparka Nyamko för att det är uppenbart att hon är fylld av hat och inte lämpad för detta jobbet.

Ni behöver någon som Masoud Kamali som förstår dessa problem, men blev utrfryst när han uttalade de för att ni tar till det han sa personligt.
Men jag tror att Sverige har en brist på sådana raka människor, och mer tillgång på hallucinativa orealistiska politiker som inte förstår de riktiga problemen och lever i en uppenbar fantasi.

Reinfeld, sparka Nyamko. Vi invandrade gillar inte henne. Jag tror inte Svenskar gör det heller.

Mohamed / Civilingenjör och blatte.

Fredrik Antonsson sa...

Sebbe: Rätt väg att gå. Fler poliser på fältet behöver rekryteras bland "nysvenskarna", och med det även se till att kommender ingschefer i framtiden kommer att kunna hämtas ur hela råmatrialet.

Gustav: Ojdå, jag som trodde det hela började med en container framför en källarlokal... Visst kan du ha rätt med att frustrationen delvis byggts upp av omdömeslösa poliser. Men du vet nog precis som jag att de flesta huliganer som fanns i Rosengård var 1. yrkeskriminella bråkstakar och 2. antifascister och annat extremistfolk som mer än gärna pendlar mellan Rönninge/Salem och Rosengård bara för att få slåss med polisen...

doublecorona sa...

Jag förstår inte upprördheten, jag är själv invandrare (Chile) och när man läst Hadith, den samling traditioner om - och förmaningar av - Muhammed, samt hör muslimer uttala vad som står där, då blir man rädd: "Judarna - söner och döttrar av apor och svin" eller "På den sista dagen kommer stenarna att tala och säga: O muslim! Det finns en jude under mig - döda honom!". Det hade varit upprörande om Rosengårds befolkning varit fredlig och följt en civiliserad livsåskådning. Nu är det inte så.

Winston sa...

Hej ursäkta en gammal vagabond, men jag blir upprörd över dessa tillmälen tillskrivs invandrare, det är så vitt jag förstår, att dessa beskrivningar polisen gör enmanerar utifrån upprorsmakarna och dessa element står utifrån min ståndpunkt evulitionsmässigt inte så långt ifrån polisernas ordval.
MVH
Winston VIII Sr