2009/02/24

PRINSEN AV OCKELBO PÅ SEMLORNAS DAG...


Nu är ryktena igång och det är Expressen och TV4 som slagit på nyhetstrumman. Först vid 13-tiden vet vi om de träffat rätt, de annars alltid så sanningsenliga redaktionerna. Aftonbladet är dock tvärsäkra redan nu... Men om det stämmer så får man väl som den rojalist man är åtminstone känna sig lite glad över att kronprinsessan Vickan äntligen lyckats övertala sin far Konungen att godkänna kronprinsessans val av livspartner, en gymägare med sina rötter i Ockelbo. Denne Daniel Westling, som jag faktiskt suttit extremt nära på en pizzeria på Nybrogatan för ungefär 7 år sedan, kommer alltså att ta plats i kunghuset och späda ut det blåa rojalistiska blodet till något mer lila-aktigt... Men kärleken är ju alltid viktigast, och har Daniel bestämt sig för Victoria och Victoria för kepskillen så får vi gilla läget. Grattis!

Dagen då detta tillkännages är ju också en speciell dag, det är ju en av årets absoluta höjdpunkter -Fettisdagen - dagen då vi äter semlor och hyllar sådana som mig, de lite mer rundlagda. Eller har måhända frosseriet av grädd- och mandelmassfyllda bakverk någon helt annan historia som jag inte känner till...? Nåväl, för all framtid kommer jag nu iallafall att minnas att det var på den dagen jag tryckte i mig tre semlor som vårt kungahus tog de första trevande stegen mot en reproduktionscykel av nya tronföljare.

Själv ser jag nu fram emot det storartade bröllopet som förmodligen väntar till sommaren, det skall bli härligt att se Birgitta Olsson och alla andra republikaner tappa fattningen när våra skattepengar läggs på parader, ceremonier och ett ändlöst hyllande av att kungahuset hittar nya vägar, vägar där till och med en grabb från just Ockelbo tillåts bli en del av den finaste instution vi har i det här gudsförgätna landet.

Sedan undrar jag oroligt om det kommer finnas några soldater att sätta in för paraderande, fanvakt och längs kortegevägarna? Ja, hemvärnet har vi ju fortfarande kvar... Underbart!

Länkar: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, Mary

4 kommentarer:

Mary sa...

Semlor + Droppens Konditori = bäst

Mattias sa...

Nu förstår jag iofs inte hur man kan vara rojalist, även om jag har en del bekanta som är det.

Men, om du nu är rojalist så borde du väl vara upprörd över att Victoria förlovar sig med en vanlig bonddräng? Det innebär ju att deras barn blir vanliga bonddrängar och enligt den uppdelning som monarkin bygger på inte lämpliga för kronan.

Fredrik Antonsson sa...

Mary, så rätt så!

Mattias: Anar du inte ogillandet mellan raderna även om jag uttrycker mig där falskt korrekt i blogginlägget...

Winston sa...

Det är som sagt var glädjande nyheter! semlor och nytt svenskt blod i det svenska kungahuset, som i nuläget emanerar ur simplaste franska ådror.
Det är förnedrande att ha ett kungahus som firar franska revolutionen.

En röd nejlika till er alla från oss alla Winstons