2009/02/23

OPINIONSSIFFROR OCH NUDER...

Glade Pär, än så länge...

Efter att kört igenom "Wrong" 14 gånger, gråtit av lycka och nickat igenkännade till den vackra och självutlämnande texten så var det då dags att ta i det politiska bloggandet. Även när det gäller de två politiska frågor jag tar upp så finns det utrymme för att bli känslomässig.

Den första och bästa nyheten är såklart SKOP:s senaste väljarbarometer som visar att det gigantiska försprång som Mona och hennes lekkamrater tidigare fått genom att leka tysta leken snabbt har ätits upp när munnarna har öppnats, det kaotiska koalitionsbygget visats upp och de populistiska flosklerna demaskerats på löpande band. Senast förra veckan vill Mona ena dagen att staten skulle köpa SAAB, för att nästa dag anklaga Maud att ljuga när näringsministern lyfte frågan... Vet Mona själv vad hon sagt dagen eller dagarna innan? Man får ju hoppas det annars kommer såväl Lars Ohly och språkrören tugga fradga i ren frustration innan ens förhandlingarna i de röd-gröna arbetsgrupperna sagt hej till varandra.

Men för att inte bli anklagad för att enbart vara elak så gjorde väl Mona hyfsat bra ifrån sig hos den norska TV-profilen Skavlan. Inte så svårt dock, då det handlade om hur Mona tyckte att Jens Stoltenberg var snygg, och Jens Stoltenberg, som förvisso verkar vara en skärpt och begåvad herre, gav oss svenskar som tycker att våra småbröder i väster är lite bakom flötet vatten på våra kvarnar när han sa sig tycka att Mona var snygg... Men hallå? Var är Monas ögon någonstans, var är ett leende som inte är tillgjort och på gränsen till en grimas? Oj, förlåt - jag skulle ju vara snäll, och Mona gjorde som sagt bra ifrån sig i ett program som inte på något sätt handlade om politik, annat än att Carolina Klüft skulle kunna tänka sig att ingå i Monas regering och att Ohly aldrig kan få posten som finansminister. Man anade nästan att ministerposten för Carolina är mer säker än Lars Ohlys när friidrottens präktiga pärla NEG för Mona Sahlin...! Hon är inte kunglig, det räcker gott med att ta i hand eller säga "Hej på dej du".

Opinionssiffrorna igen då, kul! Nu kommer vi med stormsteg och Svensson ser tydligen förbi populismen. Väljarbarometrar och opinionsundersökningar är dock inte den allsmäktiga sanningen men det är väl ändå klarlagt att det ser ljusare ut för oss med hjärtat till höger i dag än för ett år sedan?

Så har då Pär Nuder bestämt sig för att lämna riksdagen, vilket inte kommer som någon överraskning för mig. Han känner väl att han måste gå vidare, hitta nya gigantiska utmaningar och på ett eller annat sätt stötta sitt parti med andra arbetsmetoder än genom partipolitiken. Det kommer han väl få tillfälle till som ordförande för sosseriets nya klump-koncern i min hemstad Sundbyberg.Om Pär Nuder tro sig ha tid att sitta och skriva böcker på arbetstid som han förmodligen hoppas och som den lille herren gjorde i riksdagen kan han nog tänka om - han har nog en hel del att tänka på i sin nya roll i Sundbybergarnas tjänst. Lycka till ändå, Pär, det kommer du att behöva! Och om du efter några möten med KSO Hellmark-Knutsson börjar drömma konstiga drömmar så finns jag här för dig, jag är en fenomenal amatör-terapeut skall du veta!

Länkar: SvD, SvD2, DN1, DN2

1 kommentar:

Mary sa...

Jag tror jag ska uppvakta Pär Nuder om åldringsvården i Sumpan. Vi bor nämligne nästan grannar här i Östråker -)