2008/05/09

DEN POLITISKA PAJKASTNINGENS ARENA



Visst kan det ibland vara lite småroligt som när Anders Björck bad den obstinata Carl Lidbom att veta hut, men allt som oftast är det bara smålöjligt och pinsamt. Så var fallet i dag när min namne Reinfeldt, tillika statsminister skulle höras om Schenströms fylla och utförsäljning av statliga bolag.

Man tycker närmast synd om de personer som ställs inför KU. I "panelen" sitter ett antal politiker som allt som oftast är misslyckade och bittra människor som ingen annars lägger märke till. Då syftar jag självfallet på Berit Andnor och Morgan Johansson, och inte min partivän Per Bill som ett antal väktare av någon outgrundlig anledning lade märke till på Stadsgården för några år sedan...

Själv tycker jag det underbart att Morgan Johanssons blogg har ungefär en femtedel så många läsare som min egen, detta trots att jag är obetydlig lokalpolitiker och han ett f.d. statsråd. Så intressanta personer satt och styrde med Göran P. Självgod och tävlingsinriktad? Jag...?

Andnor och Johansson, dessa f.d statsråd i ministären Persson som inte lämnat några avtryck efter sig efter sin tid som departementschefer sitter alltså och försöker framstå som fullfjädrade jurister... Ursäkta mig, men det blir ju bara löjligt och pinsamt. Precis lika pinsamt som det alltid har varit i KU. Sätt in riksdagsmän med juridisk bakgrund i KU så blir det kanske lite ordning på frågeställningar och frågeställare...

Därmed inte sagt att det Ulrika Schenström gjorde var acceptabelt, ICKE ! som den gode Percy Nilegård hade sagt. Hon har ju dock tagit konsekvenserna av sitt handlande, till skillnad från sin företrädare Lars Danielsson som satt kvar på sin plats och nu gömmer sig på UD trots att allt pekar på att vi ännu inte fått veta sanningen om vad karln gjorde när han borde samordnat insatserna för att hjälpa de som drabbats av Tsunamin.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller helt med och det som är mest roande att se är hur desperata och taffliga frågor sossarna ställer. Man riktigt anar hur partipiskan viner i bakgrunden trots att något brott i egentlig mening aldrig begåtts. Det kan man däremot säga om partiordförande Mona Sahlin som genomförde ett straffrättsligt kortbedrägeri när hon använde det för privata inköp. Hon ska bara vara glad att någon inte väckte åtal den gången. Även om summan var låg så är det extra viktigt när det är regeringsförträdare som utför brotten för de sätter "standard" och norm för övriga samhället. En privat middag med alkoholhaltig dryck kommer inte i närheten. Vem genomförde alkotesten på Ulrika? Nä, just det, endast pressen gjorde en imaginär alkotest. Det gör att det hela blir en tramsföreställning.