2008/05/06

KAN NI SLUTA GNÄLLA NU...?


Så var det klarlagt, Sverige är närmast ett paradis för mammor. Det är iallafall andemeningen om man lyssnar på Rädda Barnen som jämfört förhållandena för mammor världen över. Det är ju fantastiskt att vi svenska män låter våra kvinnor få det så här bra, nästan lika bra som vi själva har det trots att vi enligt vissa är precis lika kvinnoförnedrande som Talibanerna i Afghanistan...

Eftersom Socialdemokraterna styrt Sverige under princip hela efterkrigstiden, så skall jag för en gångs skull ge detta parti lite beröm. Detta är något som de skött bra, på många sätt. Vi har en bra föräldraförsäkring, vi har ett sunt system som gör att vi utan att bli ruinerade ekonomiskt kan stanna hemma när de små liven vi satt till världen är krassliga. Så tack för det, Sossar. Tack för att Ni gjort något bra!

Nu har vi ett annat styre, som förhoppningsvis får sitta lika länge och förädla det som finns i dag. Ett större inslag av valfrihet, där man tar hänsyn till individens olika förutsättningar och behov är ju något som sossarna aldrig har och aldrig kommer prioritera. Där kan alliansen gör skillnad... I detta ligger självklart att man i föräldraförsäkringen inte kvoterar, använder tvång för att få männen att stanna hemma med barnen i samband med tiden efter framfödandet. Vi män kan inte amma trots att vissa verkar försöka ( se ovan ), och därför är ju modern och barnet "tvungna" att stå ut med varandra i början. För att därefter få gubben att ta ett större ansvar behövs inte piska utan morot.

Ytterst är det dock alltid den enskilda familjen som skall styra över hur man väljer att använda sin tid med barnen, vilken barnomsorg man vill nyttja, vilken skola man vill att ungarna skall gå i, hur mycket man skall stanna hemma... Allt detta har varit begränsat i Sverige tidigare, med sparsam valfrihet för de breda massorna, med pekpinnar om vad som är rätt och fel från de styrande.

Detta ändras nu, må alla föräldrar glädjas över vår fantastiska regering.;-)

Inga kommentarer: