2008/05/31

UTLANDSSTYRKAN I AKTION?


Det har fotograferats i Amazonas. Man tror sig ha fått en ny indianstam på bild... Vad man inte vet är det i själva verket är Nordic Battlegroups Luftvärnspluton med sina fina pilbågar och sin helkroppscamouflage som dokumenterats. Vad gör NBG i Amazonas frågar sig kanske någon som oroar sig över försvarets tillstånd och disposition. Säg det, men kan man ha Kustjägare i Tchad, ca 300 mil från närmaste hav, så kan väl NBG finnas i de mörka djunglerna i Sydamerika. Det är min teori iallafall...

Detta försvar som får en att bli gråhårig i en rasande takt. Jag läste en debattartikel av Tolgfors häromdagen där han fastslår att Ryssland inte är ett hot mot Sverige idag. Nähä, och det tycker inte jag heller men vad vet den gode Sten om Rysslands hot om 5 eller 10 år? Men med tanke på att Ryssland alltmer börjar bli det Sovjetunionen en gång var i fråga om makt, militära och ekonomiska muskler så finns det väl snarare skäl att vara försiktig än naiv och ägna sig åt önsketänkande. Det försvar vi dag demonterar är det försvar vi har om 5-10 år också, och på den tiden kan mycket hända. Till och med person med basala kunskaper i historia ser de slående likheterna med Sveriges säkerhetspolitiska önsketänkande av i dag jämfört med 1920-talets nedrustning.

Den dagen vi behöver skydda Moder Svea kommer vi inte hinna bygga från grunden, vi behöver ha stommen klar. Regeringens försvars- och säkerhetspolitik som döms ut av en stor majoritet av svenskarna, däribland ca 70 % av moderaternas kärnväljare, ger oss inte ens en grund. Där handlar det snarare om 3 tältpinnar och en regnkappa.

2 kommentarer:

Patrick Sellman sa...

Ja detta är värre än på 20 talet.
Skrämmande naivitet hos landets ledning.

Ordet landsförräderi är inte långt borta.

De struntar fullständigt i alla erfarenheter ifrån historien.

Framför allt i att det viktigaste försvaret är försvarsviljan.
De skador som åsamkats försvaret de senaste 15 åren går inte att ställa till rätta på decennier.

Att Vänsterpartiet är det mest försvarsvänliga partiet nu mer säger väldigt mycket.

Joakim Draköga sa...

Hej på dig:)
Jag är ju av den gamla stammen som ALLTID ser Ryssland som ett hot, det har väl med mina finska gener att göra....