2008/05/06

SANKT ALF OCH PENSIONÄRERNA...


Det är lika bra att blogga medan man är pigg. Sitter på jobbet och har det hyfsat behagligt trots den pågående vårdkonflikten, som vi knappt märker av. Man har ju tid att ögna igenom SvD som vanligt, och nyss poppade Alf upp...


Det är ju behjärtansvärt att Alf bryr sig om de äldre, men det gör vi väl alla i alliansen? Det är ju bara så att Sosseriet har fått folk att tro att vi skiter i de gamla, medans dom framstår som de som alltid har tagit hand om sina "kärnväljare". Men sanningen är ju den att de inte gjort ett skit när de väl suttit vid rodret. Man har pratat om en tandvårdsreform, men det har stannat vid munväder. Så är det i princip i alla frågor som gynnar de som byggt upp Sverige, mycket snack men ingen handling.

Förklaringen är ju den att man under den tidigare regeringen hade en mindre kaka att fördela på så många fler. Ålderspensionärer skulle dela på statens "allmosor" med alla de förtidspensionärer och andra som skickats ut i utanförskapet av Socialdemokraterna för att snygga till statistiken.

För att ha en större kaka, helst en gigantiskt tårta, att ge till de pensionärer som förtjänar en hyfsad livskvalitet under sin ålderdom behöver vi som kan arbeta och betala skatt. Vi måste se till att så många som möjligt bidrar till välfärden, istället för att tära på den i onödan. Detta är ju extremt viktigt nu när det s.k "Köttberget", 40-talisterna enligt Per Nuder, är på väg att avveckla sin arbetsförmåga.

Med vår alliansregerings politik förstärks faktiskt pensionen för den som har 12.000 riksdaler i månaden med ca. 10.000 av samma valuta per år under åren 2008-2009. Säg de åren som vänstermajoriteten lyckades höja levnadsstandarden för de äldre med sådana summor? Nä... de åren finns inte. De finns inte på grund av att man fört en politik med bidragsberoende som slutmål medan alliansen hedrar arbetslinjen. Vår politik för fler i arbete gynnar pensionärerna, det fattar väl även Du, alliansbroder Alf?

Inga kommentarer: