2008/10/19

HELVETETS KVAL NÅGRA DAGAR I MÅNADEN...


Det är nästan så att man önskar att klimakteriet skall komma som en räddande ängel de där dagarna som helvetet bryter ut hemma. En spritt språngande galen kvinna som löper amok mot allt och alla känner väl alla vi städade män igen. Varför skall det behöva vara så fruktansvärt, hur mycket skit skall vi män behöva ta? Och allt detta eftersom Gud uppenbarligen misslyckades fatalt när han snodde ett revben av Adam och skapade Eva...

Hade Gud velat att vi män skulle ha en dräglig tillvaro här på jorden hade han skapat Eva utan PMS, alltid villiga att ställa upp på sex, städning och matlagning samt med ett ständigt leende på läpparna. Uppenbarligen var inte detta vår allsmäktige faders intention, ty vi lider och vi lider alldeles för ofta. Någon djupare mening finns det säkert i detta, skall konsultera våra alliansbröder Kristdemokraterna nästa gång vi ses.

Det vore ju lätt att stänga av alla känslor under den veckan som föregår "Lingonveckan", och bara låta allt skit som kastas på en bara rinna av. Men jag är ju en extremt känslig man, som alltid berörs och känner mig kränkt när någon säger något elakt till mig. Det kan vara min hemska kollega Kjell som inte vill jobba på samma arbetsstation som mig och är rak nog att berätta det inför hela arbetslaget, det kan vara en elak hårdrockare som skriver ett inlägg om hur dum och elak jag är och det är allt som oftast den kvinnan med levt med nästan 20 år som har PMS och lättar på sitt hjärta i aldrig sinande flod av elakheter.

Det spelar liksom ingen roll att man vet att den där veckan kommer, med alla spydigheter och elaka kommentarer, det är bara så jobbigt. Och det värsta av allt är att jag tror att dagens kvinnor med sitt feministpatos och manshat i ryggmärgen njuter av att ha detta humör. PMS är bara en ursäkt för att få lätta på trycket i avskyn mot oss svenska "talibaner". Efter att ha varit elak konstant under en veckas tid är det väl inte mer än rätt att kvinnan städar, tvättar och lagar mat utan att gnälla? Det är väl den minsta kompensation vi män kan få...

7 kommentarer:

Ghostkitty sa...

män är också riktigt duktiga på att trigga upp en när man har pms.. vet många gånger när man själv har de och man försöker varna dom nu att retas inte eller jäklas inte med mig för att inte dom ska bli utsatta.. men likt förbannat så ska dom ändå göra det.. så vissa män får helt enkelt skylla sig själva..

sätt inte alla kvinnor över en och samma kant som har pms.. vissa försöker ändå behärska de..

Nathalie Sundesten Landin sa...

Du är utmanad

Joakim Draköga sa...

Hej Fredrik, du har det inte lätt du. Jag tycker att du ska tuffa till dig lite, varför ska du ta skit för att någon annan mår tjyvens? Finns det någon oskriven lag om pms? Fan heller! Vi män beter oss inte odrägligt om vi skulle må illa eller ha ont någonstans, eller hur?

Jag skulle i alla fall inte få för mig att jag har rätt att kasta skit på andra(läs min älskade) bara för att jag mår dåligt...Och jag skulle definitivt inte låta någon göra det...

Mattias Lönnqvist sa...

En historia som kanske passar i sammanhanget?

En dag , efter nära en evighet i Edens lustgård, så kallar Adam på Gud.
- Herre jag har problem.
- Vad har du för problem?, svarar Gud.
- Herre jag vet att du skapade mig och har gett mig denna underbara trädgård med alla underbara djur. Men jag är inte lycklig.
- Varför, svarar Herren.
- Herre jag vet att du skapade denna platsen för mig, med all denna underbara föda, och alla dessa underbara djur, men jag är ensam.
- Ok Adam ! I så fall har jag den perfekta lösningen. Jag ska skapa en kvinna till dig.
- Vad är en kvinna Herre?
- Denna kvinna kommer att bli den mest intelligenta, känslosammaste, ömhets givande och vackraste varelse jag någonsin gjort. Hon kommer att bli så intelligent, att hon kommer att kunna räkna ut vad du vill innan du ens vet att du vill ha det. Hon kommer att bli så känslosam och öm att hon alltid vet vilket humör du är på och kan göra dig lycklig. Hennes skönhet konkurrerar med himlens och jordens skönhet. Hon kommer utan frågor att ta hand om dig och dina önskningar. Hon kommer att bli en perfekt följeslagare till dig, svarar den himmelska rösten.
- Låter underbart, svarar Adam.
- Hon kommer att bli till men det kommer att kosta dig Adam.
- Hur mycket kommer hon att kosta mig herre? frågar Adam.
- Ett ben , en arm, ett öga, ett öra , och en testikel.
Adam funderar en stund med pannan lagd i djupa veck . Till slut frågar han:
- Uh! vad får jag för ett revben.

Tokmoderaten sa...

Mattias, du har givit mig svaret! Tack...

Joakim Draköga sa...

Hahaha MATTIAS kan han,och vet så mycket....

Katharina sa...

"Och det värsta av allt är att jag tror att dagens kvinnor med sitt feministpatos och manshat i ryggmärgen njuter av att ha detta humör."

Givetvis, självklart... på precis samma sätt som vi i själva verket njuter av att maken pucklar på lite. Vafan man får väl ta att man är kvinna...