2008/10/27

PAJKA(S)TNINGEN FORT(S)ÄTTER


Pär är bitter tycker Urban, som tycker att Pärs bitterhet och besvikelse kunde stanna inom socialdemokratins stängda dörrar. Urban själv går ut i media och sågar Pär, så mycket för att hålla konflikthanteringen inom stängda dörrar...

Vad är det som pågår i oppositionspartiet just nu? Harmoni verkar saknas, alla är irriterade på alla... Urban är sur på Nuder, Nuder är sur på sin gamle chef och den nya, Mona. Mona är inte sur på någon, iallafall något hon erkänner medan Nalin Pekgül är sur på Mona då hon tycker att Mona mobbar Lars Ohly. Samma åsikt om Mona är det många som har i rörelsen just nu, som hellre ser att man samarbetar vänsterut än med de gröna.

Själv sitter jag och njuter över att spektaklet sker inför öppen ridå, att man tydligt visar motvilja mot varandra i alla möjliga media. Det är så kul, och enligt min lekmanna-analys så beror allt på det svaga ledarskapet ( läs Mona ) som inte förmår alla att dra åt samma håll. Man vet att man vill ha makten, men man vet ännu inte helt säkert med vilka man skall försöka ta den och vilka uppoffringar rörelsen får göra för att få med sig sina tilltänkta partners i de stundande förhandlingarna. Det kommer bli spännande att följa den här cirkusen framöver... Hur skall sossarna med någon heder i behåll kuna hitta konsensus med MP+V i försvarsfrågan? Hur skall man få ett splittrat MP och ett rabiat EU-fientligt V att följa i sossarnas ledband i EU-frågan?

Fler frågor lär det bli allteftersom förhandlingarna i den Röd-Gröna röran fortlöper...

Inga kommentarer: