2008/10/09

SAMMA SOSSAR PÅ BÅDA SIDOR GRÄNSEN


Norge, det lilla landet på andra sidan fjällkedjan ni vet, är ju på många sätt ett speciellt land. Man har vackra kvinnor, varav vi har förmånen att ha en på min arbetsplats, man har en klärvoajant prinsessa som gift sig med en instabil konstnär, man har en blivande drottning som har varit knarkare och man har pengar i massor. Vad man saknar är ödmjukhet, vett och sans... Men den man älskar agar man, och det är väl där min hatkärlek till Norge och mina elaka bloggar kommer fram.

Nu framkommer det att en av de norska sossarna i Stortinget har ringt spåkärringar på skattebetalarnas bekostnad, för ca 100.000 svenska kronor. Föga förvånande att det är en socialdemokrat, de skiter nämligen fullständigt i att det är andra medborgares pengar man slösar på struntsaker. I Norge slösas det alltså på spådomar, i min hemstad Sundbyberg på sponsring av friska människors fritidssysselsättning, stödorganisationer, plaskdammar, kräftskivor och en enorm politisk byråkrati och mycket, mycket mer.

Föga förvånande är det också att detta händer i Norge, ett land präglat av prinsessan Märta-Louise som talar med tomtar, troll och hädangångna. Ett land där nationalismen är stark och kärleken till världens mest egensinniga kungahus är stor så blir det lätt så att man tar efter landets ikoner.

Är det så att den socialdemokratiska sosse-kvinnan använt spåkärringar å tjänstens vägnar? För att fatta klokare beslut, se framtiden lite klarare? Nä, inte ens i Norge funkar det resonemanget. Det är upprörande, det är moraliskt förkastligt och utan att nämna några namn så vill jag påminna om att det i Socialdemokraterna i Sverige finns en person i den absoluta toppen som tycker att vi skattebetalare skulle stilla hennes sötsug, medan hennes företrädare tyckte att en enskild godishandlare skulle sponsra hans kamp för ett ännu högre BMI genom att gräva djupt i godisskålarna med sina fläskkorvsliknande fingrar och skita i betalningen. Snatteri...?

Så länge sossar i Norge och Sverige svammlar om att de är stolta över att betala skatt, och sedan missbrukar de medel man inhåvat från alla oss andra är snacket om stoltheten att betala skatt inget annat än hyckleri...

4 kommentarer:

Mats Ceder sa...

Förutom Tobleronegate så vill jag minnas att hon i MP, Yvonne Ruwaida eller vad hon heter susade runt i taxi för 150 tusen pix under ett år. När hon ställdes mot väggen kände hon sig säkert kränkt eller diskriminerad för i hennes värld var taxi en del av kollektivtrafiken. Jo, jag tackar jag :-)

the author sa...

Både Mona och den här norska sossen har ju betalat tillbaka pengarna de använde. "Det är upprörande, det är moraliskt förkastligt" - rena livets ord-retorik du för dig med. Snacka om seriös argumentation.

Tokmoderaten sa...

Må så vara, men först efter att de avslöjats...

Winston sa...

Tack för en seriös blogg av ämnet sosse hyckleri.
Känner med dig en djup oro över den nordiska Robin Hood mentaliteten hos socisldemokratin.
Att ta från alla och ge till partiet.

Kamrat Moderat se opp!
Låt FRA få slut på detta okulta parti.

Winston SrI