2008/10/14

NY BERG- & DALBANA PÅ GRÖNAN - ÄN SEN?

Bättre plats för en riktig Nöjespark?

Det finns ett antal saker som definitivt gör Göteborg lite mer attraktivt än Stockholm. Det handlar om att kunna sitta på bryggan vid Långedrag och hångla med någon man gillar medan solen går ner i Västerhavet, det handlar om Avenyn som saknar motstycke i Stockholm och det handlar om Liseberg. Visst, solnedgången kan man inte flytta på men de andra två aspekterna borde gå att fixa till...

Avenyn skulle man helt fräckt kopiera genom att göra Birger Jarlsgatan från Nybroplan till Stureplan till en mysig gågata och tvinga dit nöjeslivet... Och vad avser Gröna Lund som nöjesfält är min åsikt solklar. Visst ligger det vackert vid vattnet, men ärligt talat hur mycket bryr man sig om läget när man är där för att ha kul...? Det spelar liksom ingen roll vad man tar sig till, Gröna Lund är för litet, för inklämt och för hämmat där det ligger och kommer så vara även om man får den där parkeringen som man snackat om i en herrans massa år nu. Att investera i nya attraktioner på Grönan är som att intubera en patient i livets slutskede och sätta i gång respiratorn. Man kommer aldrig få plats med någon "Balder" eller för en "Flume-Ride"... Det krävs något större, något bättre och jag har ett förslag...

Vid Hammarby Sjöstad ligger en skidbacke som används högst 3-4 dagar per vinter. Sjöstaden är också ett expansivt område med allt bättre kommunikationer, gott om restauranger och en perfekt plats att slå upp en turistattraktion i närheten av. Låt Grönan flytta till skidbacken och marken runt omkring! Backen skulle lämpa sig för minst 2-3 spännande berg-och dalbanor, på marken upp mot Hammarbyhöjden skulle andra attraktioner få plats i en ny park med gott om plats, med mycket luft och med oändliga utvecklingsmöjligheter. Tänk Er att placera Fritt Fall högst upp på Hammarbybacken, vilken utsikt innan hjärtat fastnar strax nedom Adamsäpplet...

Genom att flytta stadens nöjesfält löser vi också problemet med den kroniska trängseln på buss nr 47 och Djurgårdsfärjan. Skansen kommer må bra av mindre konkurrens nästgårds, och på Grönans nuvarande plats kan man bygga antingen bostäder eller något annat nyttigt. En minspärrtropp? Ett luftvärnsbatteri?

6 kommentarer:

frigg sa...

Jag som trodde att moderaterna var för frihet för näringslivet - så pratar en tokmoderat om att "tvinga ditt nöjeslivet".

Aja, när faan blir gammal blir han religiös. 40 sa du? ;)

Tokmoderaten sa...

Inte tvinga rent fysiskt, men genom att skapa en gågata i nöjesstråket i centrala stan blir resultatet säkerligen att man får de flesta entreprenörer inom nöjeslivet att söka sig dit.

Och ja, 40 år - Hujadamig!

gardebring sa...

En större nöjespark i Stockholm vore lysande. Och att placera den där du föreslår är ett utmärkt förslag, Hammarby Sjöstad skulle må bra av att ha någon attraktivitet som drog dit folk från andra delar av staden.

Tokmoderaten sa...

Tack Herr Gardebring, något för Yimby att driva? Det finns förvisso ett koloniområde som skulle behöva styrka på foten, så motstånd lär finnas...

Anonym sa...

Hammarby Sjöstad är ju så så tråkigt och sterilt att det vore en bra ide att ha ett nytt Gröna Lund i närheten. Jag tycker arkitekterna borde skämmas!

murdock490 sa...

jaaaa!
helt rätt gröna lund suger k__

den tråkigaste trånga smala lilla juvudstads nöjesparken som finns.

dessutom utnyttjar dom sitt lilla monopol och har svindyra priser på allt eftersom man inte säger nej till barnen.

de har dessutom inga flipperspel,arkadspel och inträdet är svindyrt vad får man för det???

i finland i tammerfors finns denna andra berg och dalbana dessutom en fantastiskt stor och cool berg och dalbana och en massa andra saker såsom delfinarium med fantastisk show allt inkluderat i biljettpriset på 270kr dessutom runt 100kr för en extra dag å ha kul på går inte å slå.

gröna lund e totalt värdelöst har inte gått dit på 5år å tänker nog inte gå dit heller(kanske nån gång för å kolla)

det borde byggas en ny nöjespark i stockholm av andra ägare än dessa.