2011/09/28

URBANT UTSUGANDE OCH EN KRIGANDE HÅKAN


"Regeringen har medvetet förstört A-kassan och sjukförsäkringen. Båda ska repareras. Idag har endast 4 procent av de arbetslösa 80% i ersättning. Det är skandal. Vi kommer behöva bygga en ny a-kassa som är en omställningsförsäkring där 80% av löntagarna ha 80% i ersättning. Det är en förutsättning för omställning o tillväxt. Vår budget kommer om några dagar. Det är många som nu vill sprida olika rykten" skriver Juholt på Facebook denna kväll...

Den här kvällen berättas det om hur Rosornas Krig efter en tillfällig vapenvila i spåren av nödlösningens tillträde är på väg att blossa upp igen. Herrar Waidelich och Juholt tänker inte alls leverera en budget där sosseriets dynamiska duo kommer att överge kravet på höjda ersättningsnivåer i A-kassan, och svaret låter inte vänta på sig när kritiken ventileras så offentligt den bara kan ventileras i ett stängt parti som Socialdemokraterna.

"Vi har en budgetmotion som inte håller måttet vare sig till form eller innehåll", "Den måste helt enkelt skrivas om" mullras det från riksdagsgruppens ledare Carina Moberg som var korkad nog att tro på att Juholt skulle kunna ge allt till alla alltid, ungefär så som han har låtit mest hela tiden från första ljudvågen i linjetalet. Nu kom verkligheten ifatt Juholt, och allt snack om allt till alla låter numera mer som en påstridig telefonförsäljares desperation än som statsministerkandidats högre ambitioner.

Från mina källor i sosseriet så har jag fått höra att man minsann hade högre ambitioner om A-kassan men att dessa inte rymdes inom budgetramarna hur mycket man än försökte. I måndags var det klart att man inte skule hitta det utrymme som behövdes trots att Juholt och Waidelich tillsammans med Ylva Johansson gnuggade geniknölarna så att det nästan började brinna i skallarna på den förstärkta dynamiska duon.

I tisdags bestämde man sig helt sonika för att svika, för att reta gallfeber på de som var korkade nog att tro på allt åt alla alltid. Det är det den krassa sanningen. Den urbana utsugningen av landsorten med höjda skatter på transporter för att bygga tunnelbana till Nacka, Nya Karolinska och en annan typ av tunnel under Öresund lämnar inga pengar över till att reparera A-kassan, eller vågar man tro på att Juholt trollar med knäna när han nu anklagar SVT för att sprida rykten på Facebook...?

Själv ser jag med spänning fram emot vad som komma skall, när den omöjliga ekvationen om att försöka hålla alla dess löften till allt och alla alltid skall ställas mot ansvarstagande och en verklighet som Juholt inte alltid tycks befinna sig i när han drömmer sig tillbaka till tider när alla apotek ägdes av staten och när Domus hette Domus överallt och inte bara i Oskarshamn. Det kommer att bli en plågsam process för ett svagt ledarskap som byggt sin tillvaro på floskler och en strid ström av löften - löften som nu kommer att brytas medan gruppledaren i riksdagen tuggar fradga av ilska.

Stridshornen ljuder, vapnen slipas, taktiken läggs upp och offensiva pressmeddelanden skapas medan man med defensiva och tysta kanaler försöker tysta kritik och motståndare - Rosornas Krig tar fart igen...

Länkar: SVT, SvD, DN, Expr
Bloggar: Böhlmark, Alam, Västros, Lindquist, Högberg, Abrahamsson, Laakso

8 kommentarer:

Anders sa...

Tokis, du kan raljera hur mycket du vill, det är ändå sjuka och arbetslösa som betalt din och min
tusenlapp mer i plånboken, som givetvis sedan länge är uppäten av inflationen. Det här skämtet till regering pratar inte längre om utanförskap p g a att siffrorna inte är smickrande för alliansen.
8% arbetslöshet och 25-30% ungdomsarbetslöshet, Nederländerna ligger på 5-6% trots alla kriser.
Även om du aldrig vill erkänna det, så har sanningen kommit ifatt mupparna i alliansen.

Silverstolpe sa...

Anders, vem är inte avundsjuk på den Nederländska statistiken, speciellt den om pedofiler. Annars önskar jag mig själv tillbaka till juni 1997 när Sosse regeringen hade 10.5% i arbetslöshetsstatistiken. Det var tider det, jag kunde anställa billig arbetskraft. Ingen tjafsade då, bara ge dem sparken om det inte passade. Man kände sig lite som HSB själv. Men tiderna är annorlunda nu när HSB också har ett gods i Katrineholm. Visserligen ett litet, men en bra start. Men han lär aldrig komma in i adelskalendern, arbetarspolingen!

Anders sa...

Silverstolpe, svammel som vanligt från er högermegafoner. Ni plockar väl alla siffror från partiska ekonomifakta ägt av näringslivet.
Hu f-n kan du börja dra statstik om pedofili, deras statistik visar kanske verkligheten och vår egen är mörkad (det vet du eller jag ingenting om). Men du måste vara oehört desperat med sådan billig retorik. Jo visst är alliansen duktiga som inte kan sysselsätta 1/3 av ungdomarna, men skryter om jobbskatteavdrag som är helt verkningslösa. Silverstolpe, du sysslar bara med sandlåderetorik.

Boris sa...

Kapten Juholt styr (s) skutan mot öppet hav och lovar att komma hem med guld och rikedomar till alla. Verkligheten är sådan att han har ett betongskepp att manövra med och knappt styrfart...det kan bara sluta på bottennivå.

Anonym sa...

Juholt dementerar på Facebook om a-kassan,(?) det är rykten och illasinnad skvaller och hyvenS parti kommer att göra vad som helst för att på juridisk väg få tyst på Knutsson.

Anonym sa...

(s) har hittat en portal till en annan dimension där man har ett ändlöst överflöd av guld och rökelse. Endast de troende får följa med och skåda himmelriket.

Silverstolpe sa...

@Anders 28/9/11 23:04
Du kan gärna själv kolla siffrorna hos Eurostat. Men det är klart, det är väl några höger vridna idioter som sitter där också. Anders, sanningen är jobbig ibland. Men lugn snart kommer Juholtarn skicka svenska fartyg till Afghanistan. Det har han förhandlat fram alldeles själv med FN. Det är så med personer som har ett gediget försvars kunnande och ett kraftfullt agerande. Kort sagt en person som pekar med hela handen åt ett håll.

Anders sa...

Även om det skulle vara sant, så är väl de usla siffror som regeringen visar upp ingen ursäkt. Detta vill du inte tala om, så totalt förblindad av Schlingmanns propagandaapparat.