2009/04/29

BARA I DET "RÖDA" SUNDBYBERG...


...staden som styrdes av socialdemokartin i 87 långa år innan Alliansens valseger 2006 kan man på den lokala pizzerian hitta en sallad som hyllar en f.d statsminister. Bilden ovan kommer från Solsta Pizzerias meny.

...accepteras de som andra sossar klassar som "löss", dvs. politiska avhoppare av det socialdemokratiska styret som nya galjonsfigurer - med en av dem som enligt sosse-vokabulären skall klassas som en "lus" som ordförande i valnämnden.

...klubbar man i en av de djupaste kriserna världen sett igenom satsningar på en konsthall för 65 miljoner, ett nationalstadion för baseball för cirka 8 miljoner samt en poolanläggnining för cirka 50 miljoner - alltmedan "majoriteten" ålägger Äldreomsorgen att spara 3 miljoner och Socialtjänsten cirka 5 miljoner.

...tvångskommunaliseras det bästa äldreboendet när staden redan innan av Socialstyrelsen utsetts till den kommun i riket som har den sämsta äldreomsorgen - en omsorg som skall spara 3 miljoner...

...ber stadens bildsköna Kommunstyrelseordförande om en ny vänort i ett varmt land att resa till när vintern är som tyngst här hemma. En resa till Brasilien som kostade stadens skattebetalare 50.000 kronor.

...låter man en egen kamporganisation, i detta fall Unga Örnar, utan upphandling driva fritidsgård och sköta kolloverksamhet.

...tycker man att det är en jämn fördelning mellan boendeformer i Central Sundbyberg (61% hyresrätter, 36% bostadsrätter), i Lilla Alby (61% hyresrätter, 39% bostadsrätter) och i Storskogen (96% hyresrätter, 3% bostadsrätter) att man förvägrar hyrestagarna i dessa stadsdelar och boende i den kommunala allmännyttan att omvandla sina bostäder till bostadsrätter.

...anser man att ett belyst vattentorn med ett kommunalt café är en perfekt sak att lägga skattepengar på.

...har man ett "Miljöparti" som totalt glömt bort prefixet till -parti. I vilken annan stad skulle ett Miljöparti stå upp och applådera när betongsossarna bygger ett kraftvärmeverk på gränsen till ett naturreservat och naggar alla grönområden i kanterna?

...finns det ett kommunalråd som skrattar högt åt att ett demokratiskt val helt plötsligt är betydelselöst, och som sedan fyller på med "Sundbybergsborna bör vara ganska glada att det blev som det blev".

...finns det en gnällig, dj-vla moderatbloggare som aldrig lägger bitterheten åt sidan - förrän nu. Nu blickar jag framåt, nu tar jag nya tag inför 2010. Då var då, nu är nu - den politik sosseriet driver kommer jag skärskåda även framöver men "lössen" skall inte få förstöra mer för mig.
Tack för ordet, det fria ordet har vi ju trots allt fortfarande kvar...

1 kommentar:

Mattias Lönnqvist sa...

Ska man vara petig så var belysningen av vattentornet ett förslag från FP och alliansen genomförde det när vi satt i majoritet.

Det var (och är) framförallt en trygghetsskapande åtgärd vars syfte är att lysa upp ett område som sågs som otryggt.

Sedan skadar det ju inte att det är snyggt och förstärker Sundbybergs profil också.

Däremot är caféet, liksom dina övriga exempel, tydliga exempel på slöseri med skattemedel.