2009/04/12

DÖDSKALLEGROTTAN PÅ HELGEANDSHOLMEN


Riksdagshuset, denna vackra byggnad och den svenska demokratins hjärta, innehåller ett antal ledamöter vars tankar och funderingar uttryckta genom ett bloggande är läsvärda. Långt många fler försöker men lyckas inte fånga läsaren...

Denna nyhet når oss idag via Dagens Nyheter och man har använt en konstig metod för att se hur ledmöterna når ut till folket och det är genom antalet kommentarer. Tittar man på en av de bloggar från maktens korridorer som jag med skräckblandad förtjusning följer så är det närmast en personlig propaganda-apparat, ett informationsflöde i en utgående riktning men utan något som helst intresse av att ta emot massor med ris och kanske lite ros - Sten Tolgfors, försvarsminister... Även om Tolgfors ofta bloggar läsvärt, även om han närmast besatt har tryckt sönder tangenterna "H,Ä,R,O,C,H,N,U" så har inte Sten haft förstånd att öpnna kommentatorsfunktionen - måhända av rädsla för sådana tokskallar som undertecknad. Själva andemeningen med bloggandet försvinner ju när man vägrar ta sig an kritiker och motståndares synpunkter. Och det finns ju förhandsgranskning för att slippa osakliga personangrepp, men sakfrågor måste alltid debatteras - lika mycket i kammaren som i bloggosfären.

En riktigt bra blogg från Riksdagshuset kommer från en man som jag alltid haft fruktansvärt svårt för men som skriver personligt, inlevelsefullt och avsevärt mycket bättre än den usla boken "Rymmaren" som bloggaren tidigare mäktat med - Bodströmsamhället av Thomas Bodström är kul och intressant även för en opponent! Vid sidan av Bodström är det enbart en annan riksdags-sosse som jag orkar med och det är den spännande och sensuella Veronica Palm. En snygg kvinna med många barn, politruckgubbe och ett uppenbart glödande engagemang. Läsvärt trots att jag defintivt inte håller med om det mesta som bildas av bokstäver, som bildar ord, som bildar meningar och som bildar lögner...

På vår egen sida är det marginellt bättre ställt. Calle Bildt var ju banbrytande och är fortfarande suverän på att blogga. Alltid läsvärt, och som utrikesminister med många intressanta frågor att ta upp. Norrtäljes egen ledamot, Göran Pettersson från Lohärad, är också han en man med sinne för att utveckla politiken med den moderna tekniken. Inte bara bloggande, som tack och lov ibland sticker ut från partilinjen, utan också webradioutsändningar och egna Youtube-klipp. Mycket bra! Karl Sigfrid från Solna är också klart läsvärd, precis som Mats Gerdau och Sofia Arkelsten men sedan då...? Ingenting som fastnar på mina hornhinnor iallafall.

Jag förstår ju att en ledamot av Riksdagen inte kan spåra ur och kalla kända sångerskor för psykfall, angripa motståndarens partiledning med våldsamma personangrepp eller bara spåna kring sitt eget obefintliga sexliv. Jag har inga som helst ambitioner att någonsin få bli riksdagsman eller riksdagskvinna varför jag kommer köra på i ullstrumporna och fortsätta vara ett långfinger i ögat på de som enligt mig förtjänar detta... och efter en påskhelg i sommarstugan är jag abstinent, full av antipatier och inte fan blir det bättre av att en gammal röding från Skåne sågar mig med motorsåg enligt följande:

"Första och sista gången. Det räcker ju nämligen att läsa någon av de borgerliga tidningarna DN eller Sydsvenskan så får man samma kör. Inte var det heller särskilt humoristiskt framfört som utlovades i varudeklarationen med beskrivningar av Wanja som en vodoodocka osv. Det enda som stämde i deklarationen var ju just att bloggen pekade med hela handen "Åt höger för bövelen!" Men om den regeringspolitik som ställt en 500.000 utan a-kassa och där sociala avgifter och krav höjts och straffbeskattar sjuka arbetslösa och pensionärer samtidigt som man årligen pytsar ut 85 miljarder till dem som är rika och har arbete hittade jag ingenting. Nej, om denna cynismens hårdföra garde behöver jag inte läsa mer.
Bo Widegren"

med www.blogg.s-info.se/bowidegren

Inga kommentarer: