2009/04/04

VACKERT VÄDER OCH VI ÄR OM...

Go' å Glad - Kexchoklad?

Så har man nyss vaknat efter en natt på jobbet, lite för tidigt men solen skiner ju... Ett snabbt genomögnande av nyheterna ger vid handen att "Wanja"-gate slagit igenom i opinionen. Socialdemokratins totala oförmåga att kritisera en medlem av det Verkställande Utskottet som uppenbarligen har noll-koll på sin tillvaro i de två dussin styrelser hon sitter och ingenting gör får väljarna att fly hals över huvud. Här håller man varandra om ryggen, man stoppar huvudet i sanden och förstår inte att kärnväljarna tuggar fradga över skenheligheten.

När jag i natt skrev om Wanja och hennes totala avsaknad av förtroende så skrev jag även att nästa opinionsundersökning skulle bli spännande att titta på. Dåliga nyheter, som borde få frågan om valteknisk samverkan att aktualiseras, är det ju att såväl Centern som KD nu befinner sig under de 4 procenten. Väljarna belönar oss Moderater, straffar Socialdemokratin men verkar ignorera de andra partierna i Alliansen. Visst är det underbart att vi är störst, visst är det härligt att SAP sjunker som en sten men så länge vi som moderater tär på våra bröder och systrar är det svårt att vara helt nöjd... Alla 4 partierna behövs, alla bidrar och alla borde få ta del av det ökade förtroende som Svensson nu visar upp för den politik som nu förs.

Själv hoppas jag att det är en gedigen blandning av respekt för Alliansens politik som blandas med en rejäl dos misstroendeförklaring mot Monas sätt att leda, Wanjas sätt att vara och Ibbes sätt att förklara bort som leder till dagens resultat. För det är ju inte så kul om folk vänder sig högerut enbart för att våra politiska motståndare är totalt värdelösa, inkompetenta och med noll trovärdighet. Dock tror jag faktiskt att så är fallet just nu, SAP:s ständiga schabbel, ända sedan Mona lanserade en röd-grön koalition utan vänstern för att dagarna efter ändra sig och fram till Wanjas uppenbara koncentrationssvårigheter leder till massflykt och de som i kvoteringens namn valde Mona till partiordförande ångrar sig nog djupt denna dag.

Solen och värmen kallar, livspusslet skall läggas och en trevlig lunch hittas någonstans. Den här dagen känns underbart skön, trots att jag är trött och trots att världen befinner sig i den värsta krisen sedan 40-talet. Solen värmer själen, lika mycket som det faktum att tomma löften, floskler och hyckleri inte längre belönas av väljare Svensson...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN

Inga kommentarer: