2009/04/29

MONAS MENLÖSA MANTRA...?

Nästa gång Malmö får stå som värd för en Davis Cup-match så har Ilmar och Malmö stad bestämt att Mona Sahlin skall representera Sverige, med publik och utan demonstrationer...

Idag kom hon fram igen, kvinnan som lekt kurragömma sedan i påskas visade upp sig i media igen - Mona har återigen gjort entré på den politiska manegen igen. Och som hon gör det! Jag tappar nästan min trippelhaka i förvåning över det djupt seriösa, fantastiskt genomtänkta och underbart progressiva i SAP:s egen skuggbudget. Återigen visar SAP och Mona upp för väljarna varför just de bör styra Sverige, för de är de enda som har utrustats med trollspön som hokus filiokus skapar 100.000 nya jobb och praktikplatser i en tid då våra exportföretag har fått se sin orderingång blåsa bort i den världsomspännande depressionen...

Nu är det ju så att jag trots att jag befinner mig på Monas motståndarsida har mycket goda kontakter med många av de sossar som i dag inte vill känna av någon kris i rörelsen och som är helt tillfreds med att man har en partiledare som börjar leka kurragömma när det blir motvind och en kampanjarbetare i Wanja som man gärna hyllar trots att hon tappat bort sin ideologiska kompass i något av de otaliga styrelserum där hon brukar ta sina "Power-Naps". Dessa sossar, som uppskattar min blogg något enormt, vill självklart att väljarna skall få reda på var dessa 100.000 jobb skall skapas - och jag blir forumet för att nå ut med dessa siffror.

Till att börja med vill Mona öppna upp en gigantisk, statligt ägd halsduks- och sjalfabrik som kommer behöva anställa minst 15.000 personer - varav 10.000 i produktionen, 4.000 på produktionsforskningssidan samt 1.000 i byråkratin. Monas förkärlek för vackra halsdukar slår alltså igenom totalt, och som kineserna under Mao som alla var klädda i samma gröna eller mörkgråa uniform så kommer Svensson framöver få tillgång till fina, statliga halsdukar. En annan personalkrävande satsning är att A-lotterierna kommer att anställa minst 10.000 lottförsäljare för att utmana Svenska Spels Trisslotter ordentligt.

En kraftsamling på ungdomarna sker genom att Unga Örnar får statsbidrag för att anställa 20.000 fritidspedagoger men inriktning på folkupplysning och indoktrinering, och ytterligare 10.000 pedagoger anställs till ABF för att kunna hantera den fortsättning som av den första satsningen lär behövas. Dessutom kommer SAP:s kampanjorganisation förstärkas med 3.000 personer, 2.500 kommer anställas av en nyskapad och rörelseägd reklambyrå som har till uppgift att få folk att inse att Mona har en stark ställning och att det inte är kris i rörelsen och 4.500 anställas i en ny chokladfabrik där en svensk motsvarighet till Toblerone kan tillverkas. Kooperationens gamla fabrikslokaler i Kalmar för Nordchoklad dammas ut och renoveras...

De kvarvarande 35.000 utlovade jobben är tidsbegränsade praktikplatser på alla de platser där satsningar skett enligt ovan. En gigantisk satsning med andra ord, en satsning som kostar pengar. Därför avser firma Östros och Sahlin att spara på Bilprovningen, i ett första steg genom att avveckla densamma i Nacka Kommun för boende i staden som arbetat inom politiken i hela sitt liv och aldrig haft ett "riktigt" arbete. Besparingar på vård, skola och omsorg talar man tyst om ännu så länge men det säger sig själv att man tänker ta efter "Sundbybergsmodellen" där besparingar på 3 miljoner på äldreomsorgen och framöver cirka 5 miljoner på socialtjänsten utmynnar i en konsthall för 60 miljoner och en poolanläggning för i runda slängar 50 miljoner. Utbildningsinsatser för att omskola lärare, vårdbiträden och socialsekretare till konsthallspersonal och poolvakter omsörjs av ABF inom tilldelat anslag.

Sedan hoppas man naturligtvis med att kunna höja skatterna över hela linjen i samarbete med sina motsträviga koalitionsbröder. Allt som allt en genomtänkt och smart väg att få Sverige ur krisen.

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, AB1, AB2, Joachim, Kent,

4 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

"Sedan hoppas man naturligtvis med att kunna höja skatterna över hela linjen i samarbete med sina motsträviga koalitionsbröder"Fast Vänsterpartiet och Miljöpartiet är väl inte motsträviga när det kommer till skattehöjningar?

Jo, jag förstod hur du menade men jag tyckte det var lite humor att du använde motsträviga i det enda sammanhang där skattehöjarkartellen är otäckt överens.

Tobias sa...

Mona borde skriva en bok om hur man ljuger med statistik. Jag kollar jamt pa statistiken som hon ger.

Sverige har den hogsta sysselsattningen med anstallda i Europa efter Schweiz och den samsta tillvaxten fran 6 ar tillbaka enligt Eurostat. Vilket innebar att siffrorna inte betyder nagonting.

Det blir val mer obetalda praktikplatser an riktiga jobb nar sossarna satsar, och sa manga jobb blir det ju inte.

Sossarna forvirrar passivitet med att halla pa pengarna. Fast pa satt och vis kan jag halla med dom att kommunerna kan behova mer pengar (fragan ar om det gor nagon skillnad dock i den har situationen).

Joachim Holmqwist - Din konservativa röst! sa...

Frågan är om inte det här är det roligaste jag läst av dig!

Månne kan det finnas något ytterligare, men.... jeesus. Ha ha :-)

Tack för länkningen by the way!

Kraxpelax sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5018312.ab

Och det är likadant med alla andra socialförsäkringar. Sverige är i dag ett instabilt samhälle. Välfärden är raserad. Vi hänger alla på gärdsgårn. Vem som helst av oss kan i morgon vara nedstörtad i ohjälplig misär. Vi blir blåsta på de pengar vi betalat in till trygghetssystemen. Det svenska ledarskapet präglas i dag av inkompetens, korruption och ren skurkaktighet. Nu måste fackens ekonomi granskas och redovisas. Det är ifrågasatt om medlemmarna överhuvudtaget får någonting för pengarna. Den enskilde garderar sig rationellt genom extremt sparande. Framöver står detaljhandeln på öronen och den ekonomiska krisen fördjupas genom svåra interna missförhållanden.