2009/04/13

DET BORDE VARA VÄRRE...


På uppdrag av statsradion så har ett företag analyserat hur många negativa artiklar som publiceras om Mona, i hennes försök att verka som oppositionsledare. Uppenbarligen så skrivs det avsevärt många fler negativa artiklar om Mona än om Reinfeldt när han satt i samma fåtölj. Själv undrar jag hur det överhuvudtaget kan skrivas en enda positiv artikel, eller för den delen neutral, om Mona med tanke på hur allt hon rör vid förvandlas från guld till sand...

I pressen så är det 27% av artiklarna om Mona som uppenbarligen har ett ursprung i verkligheten, och som berättar sanningen om Monas tillkortakommanden. Det otroliga är att det bara är 27% av artiklarna som är öppet kritiska, när det borde vara så att närmare 100% av artiklarna borde kunna åskådliggöra verkligheten. Men det finns väl några få Mona-kramare kvar bland journalisterna, sådana som vill glorifiera politikens eget stolpskott.

Det underbara är ju att också medieforskare lägger fram verkligheten som den ser ut, inget socialdemokratiskt babbel om en högervinklad presskår kommer bita när man får ett sådant här omdöme i rikspressen: "Orsaken i huvudsak ligger hos partiet och Socialdemokraterna själva, det är deras egna tillkortakommanden och nästan självmål som är huvudsak till den här bilden" enligt Kent Asp, mediaexpert. Knappast någon överraskning för oss som från högerkanten står och njuter av oppositionens totala haveri.

Inte ens två månader återstår till EU-valet och oppositionen är sargad. Mona har flytt debatten, gömmer sig för media under påsken trots att folk i rörelsen vill se ett starkt ledarskap. Mona längtar tillbaka till tiden när hennes totala tystnad belönades med skyhöga opinionssiffror, men för varje gång kvinnan öppnat munnen offentligt så har fler och fler väljare sett verkligheten och opinionssiffrorna justerats därefter.

EU-valet kan bli avgörande för Monas framtid, hennes vara eller inte vara som partiledare. Själv håller jag mina tummar för att tålamodet skall vara starkt, att Mona får "chansen" att "leda" sitt parti i valrörelsen 2010. Tillsammans med Wanja är hon en oslagbar tillgång för oss som vill se den trygge Fredrik vid rodret i minst 4 år till...

Länkar: SvD, DN, Krassman

2 kommentarer:

Andersson sa...

Det här måste vara lite som att se på när lätta brigaden dundrade in i ryssarnas linjer vid Balaclava.

Kraxpelax sa...

Slutgiltig ekonomisk analys:

http://winmir.blogspot.com/2009/04/wm101-doomsday-economics.html

http://winmir.blogspot.com/2009/04/wm101-doomsday-economics.html