2009/04/01

SÅ HJÄLPER VI GEORGIEN - IGEN!

Henrik Dorsin presenterades redan igår stolt av den georgiska kulturministern utanför den svenska ambassadens cocktail-tält i Tbilisi. Är det bara jag som tycker att georgiern är lik Lotta Ramel?

Efter det att den svenska försvarsmakten till det ansvariga statsrådet Tolgfors extrema tillfredsställelse exporterat ett miljöledningssystem till den hotade nationen Georgien alldeles innan de sovjetiska stridsvagnarna och attackhelikoptrarna just gjorde den georgiska armén till brännbart avfall, metallåtervinning och annat smått och inte alls så gott så är det nu dags för lite verklig hjälp till våra vänner i Georgien.

Genom högt uppsatta tjänstemän på EBU, European Broadcasting Union, så har Tokmoderaten denna natt fått det bekräftat att Georgien kommer att delta i den Melodifestivalfinal som skall hållas i Moskva den 16 maj. Georgien uteslöts de facto från tävlingen när man inte fick tillåtelse att sjunga en trudelutt vid namn "We don't wanna put in" - Vi vill inte stoppa in. Orsaken till att man från tävlingsledningens sida hade synpunkter på låten var INTE de närmast övertydliga sexuella anspelningarna som de lättklädda damerna från Georgien stönade fram, nej man fick det på något absurt sätt till att det handlade om att skjuta Putin. Ingenstans i texten framgår det att det handlar om detta, men i ett land där humorn hos ledningen är lika bortblåst som yttrandefriheten hos folket så läser man in nidtexter i allt... Se själva, och avgör.Nu har det dock löst sig på ett närmast fantastiskt sätt, och som innebär att Sverige i princip kommer ställa upp med två bidrag varav ett under georgisk flagg. Det har hänt förut när Anna Sahlin sjöng för ett annat land som lider av sin närhet till just Ryssland, mitt andra hemland Estland. När den georgiska ambassadören fick se Henrik Dorsin och hans vänner sjunga Tingeling i ryskt format så blev han lyrisk, så lyrisk att han genast hemställde hos Svante Stockselius att få återanmäla Georgien med denna låt istället.

Efter långa funderingar har detta beviljats enligt mina högt uppsatta källor inom EBU. Förutsättningen är dock att scenshowen ändras för att inte uppröra värdnationen. Detta har georgierna lovat, och de dansade kosackerna och de lättklädda flickorna med den röda stjärnan i aktern kommer nu att ersättas av georgiska soldater ur den 13. Lätta bataljonen "Shavnabada". Dessa kommer att ackompanjera Dorsins sjungande med en dekapitering av en Gollum-docka (...rätt lik Putin faktiskt) på scenen med en gammal skära från en omkullvält Leninstaty, en slakt med rituella förtecken av en rysk björn samt ett våldsamt fjäderplockande av en två-hövdad örn medan den fortfarande kvittrar och flaxar. Spektakulärt är bara förnamnet...Det känns skönt att vi återigen ställer upp för Georgien i denna tid då landet fortfarande lider efter kriget förra sommaren och nu under några veckor känt sig utmobbade av melodifestivalens alla politrucker. Tingeling, Tingeling goes Tbilisi! Horrah... 12 points goes to Georgia.

Länk: DN, AB, SvD

2 kommentarer:

Mattias sa...

Är inte poängen med aprilskämt att det ska finnas en viss trovärdighet i det? Så att man faktiskt kan lura folk?

Men du får pluspoäng för att du försöker :)

Fredrik Antonsson sa...

Aprilskämt? Jag förstår inte...