2010/03/16

GAMMAL FALLFRUKT I EN KOMPOSTHÖG...


Tänkte faktiskt låta frågan bero och ge fingrarna lite välbehövelig vila men när nätrötterna kastar sig över det faktum att många före detta moderater bildar stommen i Sverigedemokraternas maskineri så måste jag skriva av mig...

Det finns ju en anledning till att man väljer att lämna ett parti för ett annat, och oftast är det ju som så att man själv har växt ifrån sitt gamla parti eller att det där gamla partiet har förnyat sig såpass mycket att man inte längre känner igen sig. När folk lämnar något annat parti för att gå till Sverigedemokraterna så borde man ju egentligen vara rätt så tillfreds, det är ju partiernas fallfrukter som samlas i den komposthög som är dessa Sverigedemokrater...

När väljare eller folkvalda lämnar ett parti för att gå till en rörelse där föraktet, de grova generaliseringarna och rädslan har sina företrädare så bör man ju vara nöjd. Uppenbarligen står man då inte upp för vare sig föraktet, för de grova generaliseringarna eller rädslan - man står upp för allas egenvärde.

Därför är det lågt när konspiratörerna på vänsterflanken nu försöker klistra på andra en massa epitet som "Moderaterna farmarlag till Sverigedemokraterna" eller "SD - ett moderatgäng i ny tappning". Att det sedan finns rätt mycket folk som har lämnat moderaterna för SD och dessutom tagit sig in den innersta kretsen kan man ju bara konstatera. Själv hade jag tyckt att det hade varit betydligt värre att ha kvar "fallfrukten" i vår fruktkorg för att där smutsa ner de lite mer välsmakande frukterna. Och fallfrukten har fallit från många fler träd än ett specifikt, frukt som ingen vill plocka finns på alla träd i politiken...

Alla som har lämnat Moderaterna för att ta klivet över till Sverigedemokraterna har säkert inte gjort det för att man har en avancerad form av islamofobi eller några drag av att dra alla människor med ett visst ursprung eller religion över en kam. Nej, det finns nog folk som tröttnat på att just vi moderater faktiskt har svikit grovt i försvarsfrågan. Men dessa vilsna själar kommer snart bli varse om vad man får på köpet när man vill vara "försvarsvän".

Även jag brinner av inombords till och från när jag tänker på den svenska politikens sorgebarn, och visst tilltalas jag av den retorik som kommer från SD-håll i den här frågan. Men även som den försvarsvän jag är så kan jag inte byta från tolerans till intolerans bara för att denna fråga är viktig för mig. Jag är moderat i ryggraden, och det ankommer på mig att se till att partiet vaknar upp i försvarsfrågan igen...

Just där ligger med största sannolikhet också orsaken till avhoppen. Försvar av försvaret har alltid varit, och kan väl förhoppningsvis någon gång när ryssen kastar sig över något litet grannland igen, bli ett moderat signum. Skräck för av andra religioner, folkslag eller kulturer är inte ett moderat signum - och just därför så lämnas vi av folk som ser att man inte kommer kunna sprida förruttnelsen i vårt parti.

13 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Man ska inte heller glömma två viktiga saker:

1. Grunden för SD:s politik är Socialdemokratin. De står för samma politik och samma värderingar som sossarna gjorde på 60-talet. Att vara främlingsfientlig är en socialdemokratisk paradgren.

2. Det är inte ovanligt att folk byter parti. Med sossarnas sätt att resonera skulle alltså Moderaterna och Socialdemokraterna i Sundbyberg ligga nära varandra eftersom sossarna gärna rekryterar sina toppnamn från Moderaterna.

markus sa...

Skulle snarare säga att dom är smarta nog att överge ett sjunkande skepp.
Vänta och se!

Unknown sa...

Ok, skitkastningen på SD fortsätter.

Men hur vore det om någon från moderaterna gick i svaromål i stället? Det är Ni som är ansvariga för den invandringspolitik som förts och Ni söker mandat inför kommande mandatperiod.

Alltså är det Er skyldighet att svara. Men det gör Ni inte. Bara allmänt svammel om solidaritet, människovärde, och inte en enda siffra.

Vill du att jag ska presentera några intressanta siffror för dig, eller vill du stoppa huvudet i äppelhögen?

DNME sa...

Visst är det bra att "fallfrukten" visar sin rätta färg och sällar sig till extremhögern. Det måste kännas bra för övriga Moderater.

Det är förstås en smula känsligt att det just är gamla moderater som hoppar över till Sverigedemokraterna. Det torde visa på att Moderaterna ligger närmare Sverigedemokraterna än övriga partier. Åtminstone historiskt. Om det vore som herr Lönnqvist säger, att grunden för Sverigdemokraternas politik är socialdemokratisk, så hade avhoppen kommit från just Socialdemokraterna, men så är tydligen inte fallet.

För att kommentera hans andra punkt: nuförtiden är det ibland förbaskat svårt att se någon egentlig skillnad mellan Socialdemokrater och Moderater. Moderaternas främsta trumf är att det finns en hel del dugliga unga moderatpolitiker som kommer fram (t.ex. Karl Sigfrid och Christofer Fjellner). Allt medan sossarna fortsätter framhålla Mona Matriark framför andra...

Mitt råd till Moderaterna är att bli av med fallfrukten helt. Låt någon muslimsk moderat få en hög post, bjud in muslimska talare etc. Då kommer islamofoberna antingen att inse att det där med "islamiseringen" är en myt och att muslimer är som folk är mest, eller så kommer de hoppa av till SD.

När det gäller försvarspolitiken undrar jag mest om det är just "försvar" eller om det är tal om insatsstyrkor. Försvar är nämligen bra, men USA-ledda svenska insatsstyrkor är ingen hit...

Lucas sa...

Självklart är allting socialdemokraternas fel. Så är det alltid enligt högern. Jag ser dock inte det logiska. Vi vet följande:

Premiss: Majoriteten från SD kommer från M

Premiss: S byggde folkhemmet under 1900-talet

Slutsats: Det är Socialdemokraternas fel att SD tar folk från M.

Förklara gärna för mig hur du kommer fram till denna slutsats

Tokmoderaten sa...

Hela dagen har nästan passerat... och jag började tro att SD-gänget bojkottade min blogg. Men så vaknade man till och kom med det gamla vanliga snömoset. Men välkomna ändå, något nytt under SD-solen kom inte.

Unknown sa...

Enligt min mening är en typisk SD-anhängare en truckförare som INTE hängde med i skolan och sedan är sur och bitter över att utlänningar enligt deras egna åsikt har det för bra. Jag önskar själv ibland att jag var bättre i skolbänken, men jag har mig själv och skylla och tänker inte bli bitter och tatuera en nazist symbol i nacken.

Unknown sa...

Ok, Tokmoderaten och Peder. Jag trodde tidigare på (m), men efter att ha kollat en del är invandringspolitiken en mycket svart fläck på Er fana.
Jag är inte truckförare, och har arbetat utomlands många år, och i andra kulturer med lön som nog skulle få Er att stänga munnen i generalisteringssnacket.

Så kom igen nu! Vi börjar med fråga ett: Är de "ensamkommande flyktingbarnen" flyktingar eller ekonomiska invandrare?

Tobbe sa...

Tokmoderat?

Mångkultur, nationalstatens upplösande, inget försvar, svenskar finns inte, hbt, genuscertifiering, attacker på kyrka och kärnfamilj och globalisering. Detta är marxism. Kanske är marxismen jättebra för Sverige? Vad vet jag?
Dock är marxismen nödvändig för att genomföra alla dessa projekt som jag nämnt ovan. När samhället ändras kommer självklart den politiska arenan att ändras.
Det är inte avhopp från C,Fp,M,Kd,S,Mp,V till Sd, som är det kritiska. Frågan är hur många av dagens riksdagspartier som finns kvar som politiskt alternativ om tio år.

Greven sa...

Till Mikael.

Märkligt inlägg, men men!

Som svar på din fråga om ensamstående barn ... de är ingetdera. De är minderåriga och kan inte skickas tillbaka till vart som helst i enlighet med FN stadga om mänskliga rättigheter och barnkonventionen. Och innan du kommer dragandes med att de kommer för att sedan ta hit föräldrarna, så kan jag bara upplysa dig om att så inte är fallet! Föräldrarna får inte uppehållstillstånd och barnet skickas tillbaka till dem. Skulle det vara så att barnet hinner få PUT, så kan de inte söka anhörighet då det inte finns ett beroende förhållande.

Så till skillnad från dig så vet jag vad jag pratar om. Min fru jobbar som jurist på migrationsdomstolen och jag har diskuterat många av dessa frågor med henne.

Så bespara oss från sådan kommentarer samt från referenser till att du skulle besitta enorma förmögenheter ... du är inte ensam och tror inte att det är någon som egentligen bryr sig.

Magnus i Solna sa...

Greven;

I Norge görs ju tandtester för att kunna fastställa åldern på de ensamkommande barnen(dvs pojkarna). Det har ju då visat sig att de allra flesta är äldre än de själva hävdar. Många är myndiga, en del sedan flera år.
Att kolla passen går ju inte heller eftersom de allra flesta som kommer till Sverige gör sig av med det lagom till att det ska visas upp.
Detta är ett problem.
Hurvida ev släktingar kan komma hit när de "ensamstående barnen" har fått PUT vet jag faktiskt inte. Kanske det inte räknas som ett beroende förhållande kanske det finns ömmande skäl som låter dem återförenas?
Jag tror iaf inte att det är en slump att de sk ensamstående barnens andel har ökat så kraftigt som det har gjort de senaste åren. Det är ju de facto ett sätt att få uppehållstillstånd lättare. Problemet är ju att om personen är myndig så tar den ju upp någon annans plats som kanske hade riktiga flyktingskäl.
Jag är absolut inte SD och har massor med vänner som har utländsk bakgrund.
Men är det något som jag upplever som fel så kommer jag att påtala det. Att inte göra det utan att låtsas som om det regnar gynnar bara SD.
Peace out,
Magnus

Ulmerkotten sa...

OK, ett svar! Tack Greven. Det var mer än man får i normalfallet.
Det var bara någon som menade att alla som inte instämmer i hurraropen för den flyktingpoliken är tatuerade halvidioter med liten intressesfär och rasistiska åsikter.
Då har jag följande frågor:
1. Varför kommer de hit i mindre grupper? Det rör sig inte om ren människosmuggling?
2. Varför saknar alla giltiga identitetshandlingar?
3. Varför har denna flyktingkategori ökat lavinartat?
4. Är de desperata flyktingbarn när någon betalt bortåt 100KSEK för att få bli transporterad hit?
5. Varför kommer nästan alla från Somalia, Afghanistan eller Irak?
6. Varför är det nästan bara pojkar/män?
7. Hur kan man vara desperat flykting över dussintalet gränser, länder och flera hundra mil?
8. Hur kommer det sig att alla andra EU-länder inte klassar dessa som flyktingar (mig veterligt)?

/ Micke

Greven sa...

Till Magnus i Solna och Ulmerkotten.

Jag ber om ursäkt för att jag inte svarat tidigare då jag precis kommit hem. Jag kommer att svara era inlägg under morgondagen, då hjärnkontoret för närvarande har stängt.

Så jag ber om överseende.