2010/03/13

MILJÖPARTIET OCH HUVUDSTADEN


Som en krevadraket har Miljöpartiet stigit upp över Stockholms-himlen, för att på allvar utmana Socialdemokraterna om vilket parti som skall bli det ledande oppositionspartiet i huvudstaden. I fallet med Miljöpartiets framgångar i Stockholm så beror de enbart på draghjälp från rikspolitiken med det tilltalande och verbala språkröret Wetterstrand som väljarmagnet. Affischnamnet i Stockholm, Yvonne Ruwaida stjälper numera mer än hjälper de gröna i deras storslagna ambitioner...

Yvonne Ruwaida har ju under några dagar varit ute i media och lyckats med bedriften att skapa egna betalningsmodeller för mobilsamtal, med att idiotförklara sig själv som tekniskt förståndshandikappad och med att ha visat sig ha en förkärlek för väljare i utlandet - sådana som absolut inte kan påverka valet i Stockholm. Jag skrev om Ruwaidas påstådda slöseri med skattepengar och som ett brev på posten kom en kommentar från Miljöpartiets kansli i Stadshuset där man på ett öppet och bra sätt tycker till och försöker försvara en kvinna som inte förtjänar ett sådant stöd. Det är ju ett empatiskt tecken när kritikstormen börjar blåsa upp internt, och när Miljöpartiets andra aktiviteter inför valet kan komma att bli lidande av en kvinna som tillbringar dagarna med mobilen vid örat mest hela tiden. För om man drar den naturliga slutsatsen att Ruwaida har lika mycket inkommande som utgående trafik på sin "nalle" så hamnar hon på runt 9 timmars samtalstid per dygn, förutsatt att hon bara ringer inom landets gränser - vilket hon förvisso inte gör.

Det blåser upp kring Ruwaida och Miljöpartiet ställer med kort varsel in presskonferenser om sitt valmanifest. Men att man inte vill tvinga upp sitt affischnamn i Stockholm inför hyenorna i presskåren har inte alls med mobilräkningarna att göra om man får tro miljöpartiets kansli i Stadshuset - och är det någon som väljer att tro på det? Man hänvisar från MP till logistiska skäl, och idiotförklarar sig själv som inkompetenta när det gäller planeringsarbete. Nu spelar det ju liksom ingen roll vad som är sant eller inte, alla tror ju ändå att Ruwaida leker kurragömma med pressen - rädd för att behöva svara på frågor som hon inte har några bra svar på.

Fortsätter Maria Wetterstrand att jobba sig till Stockholmarnas förtroende i den här takten och om sosseriet trots sin uppenbart huvudstadsfientliga politik kan stoppa lämmeltåget av väljare från sitt parti så är ju chansen rätt stor att Carin Jämtin inte alls blir det högsta hönset i Stadshuset. Nädå, då är det Ruwaida som ligger bäst till och vad det kan innebära i frågan om ordning och reda för Stockholms innevånare är ju en fråga som kräver sina svar...

I dag är bilden av Miljöpartiet i Stockholm och deras affischnamn Ruwaida bilden av slarv och oordning. Det verkar vara ett parti där ledarskapet endast med ett nödrop lyckas hålla isär vad som är egna samtal och vad som är tjänstesamtal och där egna betalningsmodeller tillskapas trots att stadskontoret säger att man inte godkänner Ruwaidas påhitt. Det är ett Miljöparti som gömmer affischnamnet när stormen närmar sig genom att ställa in presskonferenser. Det är ett miljöparti som inte har koll på sin egen ekonomi och vilket stöd man har fått i öronmärkta pengar för att "motverka handel med elektronikskrot från EU till Afrika" och som nu har 100.000 kronor mindre att valkampanja för. Skönt då att man har ett affischnamn i Ruwaida som kan det där med att hålla nere kostnader... Idag skall hon upp inför pressdrevet, det kan nog bli spännande.

Länkar: DN1, DN2, DN3, DN4

7 kommentarer:

Arlav sa...

Inte kan man väl låta futtigheter som "ekonomi" störa det så viktiga miljöarbetet i miljöpartiet??
Såna småsaker står väl (mp) över?
Varför bry sig?
När (mp) stängt hela Sverige och dess ekonomi i den Heliga Miljöns namn är ju problemet över?
Stäng - Stoppa - Lägg ner.. ALLT!

Magnus i Solna sa...

Yvonne Ruwaida gillar ju också väldigt mycket att åka taxi och är lite glömsk när det gäller kvitton.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Yvonne_Ruwaida

Peder sa...

Om borgarna har något i bagageluckan så får de gå. Skillnaden med oppositionen är att det nästan en merit eller krav att ha gjort något olämpligt för att passa in i partierna.

Och nu fjäskar Mona om kvotering, men man undrar vem som uppskattar fjäsket?

http://grandmasterpeder.se/sahlin-spelar-ett-spel_330.html

Adam Axelsson sa...

Hej Tokmoderaten.

Med anledning av ditt inlägg har jag tre frågor till dig.

1) Varför undanhåller Moderaterna i Sotckholm sina mobiltelefonräkningar från offentlighetsprincipen?
2) Vilka är Moderaternas stora finansiärer förutom skattebetalarna?
3) När media granskade fusket i era provval - varför svarade ni då med att ha stängda möten?

/ Adam Axelsson (MP)

Tokmoderaten sa...

Bäste Adam Axelsson, språkrör i bloggosfären.

Nu verkar det ju som om du vill tillskriva mig både mer makt och kunskap om det parti jag sympatiserar med än vad som är rimligt.

Till skillnad från dig som är så lyckligt lottad att du kan försörja dig på politiken så är jag en enkel gräsrot. Partimedlem, paria i partiet av någon outgrundlig anledning men inte något mer. Men tack iallafall, du tycks ju se mig som han som vet allt... ;-)

Fråga 1) Vet ej.
Fråga 2) Kanske för att inte röja valhemligheten hos de som vill se ett styre där moderaterna ingår?
Fråga 3) Vet ej. Men jag tycker att öppenhet är bättre än stängda dörrar, så här kunde vi gott ha haft en större insyn om du frågar mig. Men nu så spelar det ju liksom ingen roll vad jag tycker eller tänker ifrågan.

Tydligt är iallafall att snedsteg på vår sida får konsekvenser, medan det ses som en merit på er sida att sätta foten i klaveret.

Adam Axelsson sa...

Tack för dina ärliga svar. Jag uppskattar din blogg, en öppen politisk diskussion och att du (till skillnad från andra moderata bloggare) väljer att visa och kommentera mina tre frågor.

/ Adam Axelsson (MP)

Tokmoderaten sa...

Det var så lite så Adam. I och med att du ställde de där frågorna till mig så fick jag ju hybris och inbillade mig för 15 minuter att jag var en känd politiker som kanske borde ha kunnat svara på de där frågorna med sedvanlig rappakalja... ;-)